SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
chcem kupit drot almg5 na univerzalne zvaranie hlinika , aku zvolit univerzalnu hrubku drotu ? 1,6 , 2,4 ,alebo az 4 ?
AlMg5 bych nepovažoval za univenzální. Volil bych spíše AlSi5. Co se týká průměrů, záleží na to co se bude nejvíce svářet. Raději než celý balík jednoho průměru, bych koupil průměry 1,6,2,0, 2,4 po menších množstvích. Většinou se dají koupit na váhu.
Proč se asi vyrábí tolik druhů a typů přídavných Al materiálů, když by přece měl stačit, podle některých svářečů, jeden univerzální, třeba almg5. Moje kouzelná koule mi říká, že bez znalosti tloušťky svařovaného materiálu a bez znalosti jeho skutečného složení se nedá určit ani typ drátu, ani jeho průměr.
Jen pro pobavení - naprostá většina tzv. duralů je nesvařitelná. V materiálovém listu je maximálně napsáno : Svařitelnost obtížná.
Já nevím ale já vařím drátem kolem 3mm pak to ani nestačíš přidávat .Hlína se vaří jinak než nerez, tam bych šel asi do dvoječky. Jinak ALmg a ALsi jsou docela odlišné tak je otázkou co budeš svařovat. MG je tvrdší a tím pevnější ale může prasknout dříve než SI které se lépe rozlévá je měkčí a tudiš houževnatější
Já se na to dívám z pohledu co se běžně vaří- jekly tl stěny 1,5-3 mm. Já ale také plechy tl.1mm. Proto jsem přidal 1,6mm. Co se týká materiálu, vycházím zase z těch jeklů, co jsou běžně k dostání a na ně je AlSi5 vhodný. Pro jiné případy pak opravdu nastane problém výběru přídavného materiálu i průměru.