SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj, chci se zeptat zda by někdo nevěděl jak zapojit tenhle motor. Mám to z polohovadla, ale bohužel elektronika se nedochovala. Vše by mělo být funkční, ale nemám zkušenosti s těmito motory.
Chci z toho udělat klasické rotační polohovadlo, něco univerzálního, nejčastěji děláme válečky do dopravníků a pak chci pomocí toho navařovat a renovovat čepy a další. Na tu převodovku přišroubovat přírubu na kterou už budu montovat univerzálky nebo přímo dílce na svařování. Chci k tomu přidat nějaké ovládání, kde bude možné upravovat otáčky a dál chci přidat pedál.
Můžete mi dát nějaké typy co s tím? Pokud je to možné zapojit. Řízení bych objednal asi z ebay nebo alliexperssu, jen se v tom nevyznám.
Fotky: https://ogar69.rajce.idnes.cz/Polohovadlo/
Tohle vypada jako servo nebo krokac tohle bez dalsiho hardware a software nerozjedes.Tipuji podle konektoru.
Editoval Honza007 (05-05-2019 07:56:48)
O to se mi právě jedná. Zda by někdo neporadil jak to rozchodit a co koupit.
zmeraj ROZTEC tych srobov to bude nejaky NEMA XX rozmer ak je to servo tak len tazko zozenies ktomu elektroniku
jednoduchsie bude krokac a driver len treba vedet aku silu a rozmer tych srobov.
Editoval ihlan (05-05-2019 12:48:28)
Pokud se tim nezabyvas tezko k tomu neco sezenes krom toho mnohe tyhle veci v sobe maji ruznou elektroniku a snimace a jsou k tomu potrebne konkretni zdroje drivery a ridici elektroniku mnohdy dnes uz nesehnatelne .Krom toho je to vetsinou potreba naprogramovat.Nejlepe te vyjde asynchronni motor s prevodovkou a menicem ,zapojeni a nastaveni menice je vcelku jednoducha věc.
Pokud není přímo na motoru nějaký identifikátor, který by určil jeho typ, tak se to zprovoznit nedá. Ještě by stálo za uvážení kontaktovat výrobce.
Po spolehlivém zjištění typu ovládání toho motoru by se možná nechal vytypovat příslušný driver. Nevidím to růžově, protože už zobrazený systém napájení s bezpečnostním okruhem nebude snadné pro profi provedení stvořit. Asi bude jednodušší rovnou koupit nové obdobné profi zařízení, bude s doklady, bude revidovatelné a bezpečné.
Pokud by se nezjistil typ, tak další, ale hodně mlhavá možnost je, kdyby těch motorů bylo k dispozici víc. Jeden by se rozpitval a potom by se vidělo, co a jak.
Díky za rady no vím, že ty motory se montují do CNC, protože když jsem zadal typ, tak mi to hodidlo tohle https://www.cme-gmbh.de/ebay/Drehstroms … 0_540V.pdf
jinak ještě jsem tam přidal nové fotky.
Když by nešel použít ten motor, tak bych teda musel sehnat jiný, který tam půjde. přijde mi totiž škoda nevyužít tu převodovku. Defakto na ní krásně přidělám přírubu a mám půlku stavby polohovadla vyřešenou. Pak už jen vyřešit nějakou pořádnou kostru a naklápění.
Pokud skutečně ten současný motor je v té řadě dle #8, pak by neměl být super problém s jeho řízením. V daném katalogu jsou prakticky všechna potřebná data (jen v němčině), která jsou potřeba k jeho řízení. Protože je to "živý" typ, tak by se měl u výrobce dohledat řídící systém. Bude to nějaký frekvenční měnič pro daný výkon motoru. Mořná by poskytli informaci na https://www.kelheim.cz/kategorie-produk … ni-menice/
Brzda 24V ,senzor polohy a je potřeba servodriver pro dané napětí a výkon.Teoreticky by to jelo i z normálnim měničem ale ty servodrivery hlídají víc věcí .
Stránky: 1