SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Tak na tig potrebujes predevsim horak, volframovou elektrodu, bombu argonu a alespon nejaky regulacni ventil. Secteno = cena drazsiho invertoru. Kontaktni tig ale stoji za backoru je s tim masakr trapeni a potrebuje opravdu zkusenosti svarece metodou tig. Laston se mi vali v aute do kteryho tece a tak jsem to schvalne vcera vytahl (kukla plna vody nefungovala) a tema elektrodama co lezeli u svarecky (esab eb121) jsme do nabarvenyho 2mm stena jeklu bez ocisteni bodli a hned jela bez preruseni cca 5cm svaru. Hot start u tohoto stroje je nejak vic hot nez u jinych ale kdyz se prilepi neni elektroda cervena. Jde ale porad o lepeni zadnej profi svar to neni nicmene tady se fakt nebojim ze co svarim by melo upadnout fakt to drzi
Už sem to sem psal mockrát Jasic se vyplatí ale od Rulíka z Chrudimy https://www.svarecky-chrudim.cz/eshop/s … y_3m_16mm2
Porovnejte si parametry
Tahle 140
- svařovací proud 10-140A
- napájení 230V, jištění 16A pomalé
- příkon 6.0 kVA
- zatěžovatel 100% - 108A
- zatěžovatel 60% - 140A
- napětí naprázdno: U20=67V
- hmotnost 4.7kg
Svařovací invertor JASIC ARC 160 PROFI Z211
svařovací proud 10-160A
- napájení 230V, jištění 16A pomalé
- příkon 7.1 kVA
- zatěžovatel 100% - 94A
- zatěžovatel 60% - 122A
- zatěžovatel 35% - 160A
- napětí naprázdno: U20=65V
- hmotnost 4.7kg
- rozměry: 313x130x206mm
Takže na domácí Lepení je za mne ta 140 2,5 eldou můžete jet vkuse
Nejsem znalec invertorů ani profi svářeč ale co jsem se dočetl Jasic vlastní firma a vyrábí svářečky nepřebarvuje je jako jiný dovozci
Mě se s ní sváří dobře tigem vařit nemíním je to pro mne spíš jen doplněk svářečky Pro mne nevyužitelný
Ja zatial o TIGu neuvazujem aj ked raz by som to chcel skusit asi ako kazdy koho bavi zvaranie. Mam pocit ze TIG je povazovany za svaty gral zvarania :-)
Zdravim, nakoniec som objednal Jasic ARC 140 ako mi odporucal Carls. Na hrube veci mam transformator takze tych 140A v pohode staci a spolahlivos to je otazka do buducnosti.
Stránky: 1 2