SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 21-04-2019 07:59:57

Jhanco
Člen
Registrovaný: 12-11-2016
Příspěvky: 8

naváranie na obodratú lopatu bagra

Zdravím,
chcem sa opýtať: mám lopatu z bagra ktorá je na rohoch už značne opotrebená, v predajni mi poradil elektródy  capilla 60HRC 4mm . Lyžica je pravdepodobne z materiálu hardox 450 HB. Problém je v tom, že keď to naváram tak zvar steká a neprilepí sa na ten materiál a keď sa aj prilepí tak návar je veľmi škaredý "slzavý".... v čom robím chybu ? aké elektródy by ste doporučili?

ďakujem

Offline

 

#2 21-04-2019 09:55:30

jole
Člen
Místo: Ústí nad Labem
Registrovaný: 26-05-2010
Příspěvky: 534

Re: naváranie na obodratú lopatu bagra

V prvé řadě bych navařil vysokopevnostní elektrodou opotřebený materiál do původního tvaru. Teprve potom bych navařoval tvrdokov, který slouží k abrazivní odolnosti a ne k vyplňování opotřebeného nástroje. S trubičkovou elektrodou je potřeba se naučit svařovat. Vedení a velikost oblouku jsou trochu odlišné od normálnich elektrod. Proud se nastavuje poněkud nižší, nejlépe doporučený výrobcem na obalu. Oblouk musí být krátký, ale takový, aby se elektroda nedotkla lázně, protože jinak oblouk zhasne. Sledovat struzku a nedovolit předběhnutí, jinak vznikají ony "slzy". Při tomto procesu se ani nevyžaduje, aby svar byl slitý se základním materiálem, protože čím méně se nataví základní materiál, tím menší promísení s materiálem elektrody a tím vyšší dosažená pevnost na méně návarů. Přeji zdar Jole.
Ještě jedna poznámka. Nejlepší je svařovat v poloze zhora, tedy PA, protože návarový kov je dosti tekutý a v polohách může způsobovat obtíže. Pokud v poloze, tak lepšího vzhledu se dosáhne skora dolů.

Editoval jole (21-04-2019 09:59:45)

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče