SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
zdravim mohl by mi nekdo poradit u svarecky esab ktery je plus a ktery minus? kleste svarecka je co a drzak elektrody? dekuji
Typ svářečky Usměrněná nebo trafo ? polarita je označená na svářečce a mění se podle elektrod bazické nebo rutilové napsáno na krabici s elektrodami
typ bazická kleště na eldu+ a zemnící svorka -
čau Čárlsi doufám že jsi nad tím neseděl od 10 do 3 ráno kleště na elektrodu vždy +
zemnící svorka vždy - (zemnící svorka + má plasma)
Pokud se použijí rutilky na stejnosměrný proud, tak se dávají elektrody na minus a plus na předmět a pokud se dobře pamatuji, tak to tak bývalo i s kyselými elektrodami.
Editoval VašekP (10-04-2019 10:44:01)
Bourači neseděl akorád tak vstávám do práce
Takže Polarita elektrody je na krabičce s elektrodama
Bazická + na kleštích s elektrodou
Rutilka - na kleštích s elektrodou
pak jsou ještě další druhy elektrod a zde zaleží jaký obal mají vždy je označení na krabičce kam dá elektrodu zda na + nebo -
Zde si najeď elektrodu https://eshop.chemweld.cz/NIZKO-A-NELEG … c1_8_2.htm a uplně dole v popisu je kam příjde zapnout zda na + nebo na - a zda jde i na střídavý klasika obyč trafo
Jinak zkus si rutilku E-R 117 hodit na + a uvidíš svářet to pujde ale prská to jak moje stará když hodím eldy do trouby u sporáku
Jinak teorii mam docela naštudovanou praxe chybí nejsem profesí svářeč ale soustružník takže svářeč lepič
Editoval Carls (10-04-2019 15:57:48)
je to trafo a dekuji ted mi to je jistejsi v tom porad sem na tim uvazoval... ikdyz sem dal treba kleste z elektrodou na ac a svorku na dc nekdy i opacne
Co to je za blbost? AC je označení pro střídavý proud. To mají trafa bez uzměrňovače a tam je jedno kde dáš elektrodu. Musí být ale kyselá nebo rutilka.
DC je označení pro stejnosměrný proud, buď trafo s usměrňovačem nebo invertor. Tam už je potřeba rozlišovat + a -.
Dej sem foto svářečky tohle nemá cenu se takto bavit Buď je to trafo nebo je tam i usměrňovač a máš možnost volby střídavý a usměrněný proud
V tom případě jsou 4 vývody na svařovací káble
Píšeš " ac a svorku na dc "
Tak to by bylo mazácký, dát kleště na DC a svorku na AC
Stránky: 1