SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Kto mi poradí ako nastaviť zvárací inventor Kuhtreiber KITin-1700HF, zváračku na zváranie Al. Tigom.Skúšal som ju nastaviť ale návod od výrobcu je len veľmi všeobecný a mám s ňou problém pri zváraní.V zváraní tigom som začiatočník. Ak máte v tomto niekto skúsenosti,prosím o rady.Ďakujem
Kto mi poradí ako nastaviť zvárací inventor Kuhtreiber KITin-1700HF, zváračku na zváranie Al. Tigom.
Ak mas na mysli hlinik a jeho zliatiny tak to mas asi smolu toto je masinka ktora zvara v DC mode ACcko to v ponuke nema.
Editoval SO 545 (18-12-2009 17:21:18)
Áno mal som na mysli hliník. To som teda sklamaný,mál som pocit že ak kúpim zváračku so schopnosťou zvárať tigom, tak že bude zvárať všetko.Aký je vtom vlastne rozdiel AC alebo DC.
Peter284 napsal(a):
Áno mal som na mysli hliník. To som teda sklamaný,mál som pocit že ak kúpim zváračku so schopnosťou zvárať tigom, tak že bude zvárať všetko.Aký je vtom vlastne rozdiel AC alebo DC.
tak peter284 staci len hladat na tomto portali a dozvies sa vsetko... skus napr. http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008122801
Peter284 napsal(a):
AC/DC alebo jednosmerný a striedavý prúd.Na zváranie hliníka potrebuješ striedavý prúd DC a to mašinka KITin 1700 HF nemá
A keď už sme pri tom.Tiež idem kúpiť túto mašinku ako by ste ju ohodnotili? KITin 1700 HF.
asi si sa len pomylil striedavy prud je AC.
Aby nedoslo k omylu.
Kamarat vlastni tuto masinku zvara prevazne MMA maximalna spokojnost. TIG vyuzil par krat na nerez nadoby tiez spokojnost.
Vlastni ju cca 3roky vyuzivana je viac ako kutilsky funguje bez chyby.
Ale zovseobecnovat sa nema :-)
Editoval SO 545 (19-12-2009 22:23:32)
SO 545 napsal(a):
asi si sa len pomylil striedavy prud je AC.
Aby nedoslo k omylu.
Kamarat vlastni tuto masinku zvara prevazne MMA maximalna spokojnost. TIG vyuzil par krat na nerez nadoby tiez spokojnost.
Vlastni ju cca 3roky vyuzivana je viac ako kutilsky funguje bez chyby.
Ale zovseobecnovat sa nema :-)
Ano,pomýlil som si značky,ale striedavý je na hliník a to je fakt.
A ohladom KITin 1700 HF.V ponuke,ktorú som našiel v jednom internetovom obchode sa o nej píše ako o profi zváračke. Len pre mňa je to neznáma značka.Hladám mašinku už asi týždeň a zvučné značky(KEMPI,MIGATRONIK,FRONIUS a pod.) s podobnými parametramiidú za vyše 1000€ preto sa račej opýtam či je ozaj dobrá.
Tuto svářečku mám dva měsíce,nemohu tedy posoudit z hlediska dlohodobé poruchovosti,prozatím vše OK.HF zapalování nemá chybu,
bylo to zde již probíráno,lze nastavit veškeré parametry předfuk,dofuk atd.
KITin 1700 HF má dobré zvarovacie schopnosti,ale keď nezvára hliník tak ju asi predám.
Jen tak ciste hypoteticky, myslite ze by opravdu neslo DC proudem svaret hlinik? Napadlo me co tak zkusit dat wolfram elektrodu na +, bezne elektrody by mely v "opacne polarite" snest proud 10 - 25A, ty hrube nad 4mm by mely snest i 60A. Pri mych prvnich pokusech, svaret tenky plech se nedal na vice jak 20A, takze na tenky hlinikovy plech nebo trubku tento proud bohate postaci. Je to sice z nouze z cnost, ale za zkousku to stoji, ne?