SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, pohrávám si s myšlenkou, že bych si koupil ještě car spotter (spotovačku). Chtěl bych to používat na rovnání boulí a delších promáčklin, takže bych asi používal reversní kladivo a taky bych se chtěl naučit vytahování důlků pomocí nahřívání a asi i ta vytahovací "hrazda" by se taky hodila. Mam Jeepa a ten je dělanej z 1,2 plechu.
Chtěl bych se dozvědět od někoho, kdo s tím pracuje, jak mu to s tím spottrem jde, jestli by to doporučil nebo ne. Dá s tím jednostranně bodovat, už v základní sadě nebo je potřeba nějaký další speciální zařízení dokoupit a případně, jak to s tím jde?
Koukal jsem na netu a co jsem tak našel nejrozšířenější je:
Spotovačka Digital Car Spotter 5500
bodovačka GYS GYSPOT PRO 230
BODOVACÍ STROJ IMS SPOT PRO 400
SPOTOVAČKA S MIKROPROCESOREM 400V
Co si o nich myslíte? Nebo by jste doporučili nějaký jiný stroj?
Se spottrem jsem nikdy před tím nepracoval, ale aspoň podle videí se to tváří "jednoduše".
Děkuju všem za názory a připomínky.
Digital Car Spotter 5500 400V Asi taky trafo .příkon 11kW proud 3000A
GYS GYSPOT PRO 230 na 230V Jedná se asi o trafo 3800A 70mm2 kable
IMS SPOT PRO 400 v CZ návodu nemají ani technické parametry. Jedná se asi o trafo, tj není to kapacitní. proud 3800A 70mm2 kable.
Na rovnání auta asi stací až na ten příkon pokud to někomu nevadí .Když už bych něco kupoval tak aby stím šlo bodovat šrouby a matky.
Třeba Nelson N10 co mám je na 220V a s 1,5kVA příkonu dá 12000A ale jedná se o kapacitní bodovačku.
Ahoj, díky za komentář, ale mohl by jsi mi trošku vysvětlit v čem je co lepší? Jestli trafo nebo kapacitní? Výhody a nevýhody, já se v tomhle neorientuju. Upřímně, matky a šrouby asi nebudu potřebovat bodovat, bude to akorát na tu plechařinu, díky moc.
Car Spotter 5500 je na 220V 11kW na 50% 2.8kW ale kolik je potřebný jistič není napsáno. ale píšou že 1,5+1,5mm plech k sobě.
IMS SPOT PRO 400 má napsáno 400V 16A jištění 1,3+1,3mm plech max pak ale nesedí ten Car spotter .
GYS GYSPOT PRO 230 220V 16A jištění. kolik plech nepíšou.
https://www.youtube.com/watch?v=25RQBy_2JNc video šrouby stím pujdou asi tak do M4
Jištění asi na jakoukoli min 16A .Je tam trafo co dá okamžitý výkon .. zatěžovatel 3%je udáván v něktetých návodech.
Kondenzátorová nabíjí delší čas kondenzátory které se pak vybijí.
https://www.youtube.com/watch?v=yTefWCMNeuo ale zrovna dělá šrouby.
Pokud jen na to tahání plechů určitě stačí trafová když to stím dělají.
Na rovnání plechu na desce mi stačí na KM 12 otočit hroty