SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Něco TIGem je tady #21, MAG o pár příspěvků výš v tomto vlákně.
MMA: Limarosta 312 od LE, 70A, 1.4828 tl.10mm k tr.34x2.
Editoval davor (06-05-2019 20:02:31)
Koukal jsem na střeva té tvé svářečky... nepřipomíná ti tohle něco? https://rellik.rajce.idnes.cz/Ideal_Exp … 083640.jpg
Jako bych ty dvě desky už někde viděl...
Doplnění k TIGu:
Letos jsem pár hodin trápil tento hobby stoječek svařováním naplno (tj.nastaveno 200A). Údaj může být diskutabilní, prostě enkodér "na doraz", na dispeji 200A. Tlouška materiálu (11523) 8 a 10mm, sváry v řádu desítek cm (celkem asi 2.5m). Na jističi 16A charakteristiky B. Mašinka s tím neměla sebemenší problém, ale udávaný zatěžovatel 14% při 200A téměř přesně odpovídá životnosti vzduchem chlazeného hořáku. Po 1.5min začla měknout a smrdět guma, takže 20-30min přestávka a jelo se dál...
Je to taková blbost, ale kostku jsem ještě nikdy "nesvařoval".
Plech 3mm, hrana 100mm, postupně nabodováno a "svařeno" napřeskáčku od rohů ke středu.
Deformace do 0.7mm. Takže na moje třesoucí se klepeta je to garážový světový rekord.
Tig bez HF ala McAllister: ZM 1.4307 6mm, WC20 2mm, Ar 7l/min., 155A na zobrazovači proudu. K ukončení "rohu" přidán TigRod 347Si. No nemám to v ruce...
I když svar na fotce vypadá "přepálený", TOO je celkem úzká. Z druhé strany stejné zbarvení menší šíře (zde posléze postupně svařeno, s ohledem na deformace/pnutí).