SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim...válel se mě doma jeden redukční ventil navíc pro acetylen tak jsem uřízl třmen a navařil přírubu s matkou pro propan-butanabych mohl přešroubovat pouze suchou předlohu od acetylenu a používat kyslík -propanbutan a na to bych se chtěl zeptat nebudou spolu reagovat plyny propan-butan a acetylen v jedné hadici než se všechen acetylen dostane z hadic pryč ? ?A ještě jeden dotaz vadí propanbutanu mastnota ?
A slyšel jsem že se dají použít hořáky pro AC na PB ale musí se např. u hořáku 14-20 dát injektor 20-30 aby byla výstupní rychlost větší....je to pravda ?....díky
Editoval nxn (15-12-2009 19:30:33)
hodně pálím železo v terénu, mám hadice 8mm a 9mm, občas něco potřebuju přepojit (prodloužit) změnit hadičníky atd. bez svěráku to je někdy obtížně - tudíž pro PB používám olej. Nikdy se nic nestalo.
Plamen PB vzniklý na hořáku AC má blbý tvar - nehřeje dostatečně, obvykle stačí přehodit trysku+hubici.
nxn napsal(a):
Zdravim...válel se mě doma jeden redukční ventil navíc pro acetylen tak jsem uřízl třmen a navařil přírubu s matkou pro propan-butanabych mohl přešroubovat pouze suchou předlohu od acetylenu a používat kyslík -propanbutan a na to bych se chtěl zeptat nebudou spolu reagovat plyny propan-butan a acetylen v jedné hadici než se všechen acetylen dostane z hadic pryč ? ?A ještě jeden dotaz vadí propanbutanu mastnota ?
A slyšel jsem že se dají použít hořáky pro AC na PB ale musí se např. u hořáku 14-20 dát injektor 20-30 aby byla výstupní rychlost větší....je to pravda ?....díky
Propan butanu mastnota nevadí.Nijak s ní nereaguje.Nebezpečná je hlavně u kyslíku,kde může samovovolně vzplanout nebo dokonce explodovat.To co na vzduch pozorujeme jako žluknutí tuků,v čistém kyslíku je ta reakce mnohem intenzivnější.