SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobry den nevedel bi mi niekto poradit v com môže byt chyba ked mi motorček na posuv drotu ide nepravidelne ako keby vynehaval (priklad každu druhu otacku ) seká. mal som ho vymontovaný napojil som ho na ini zdroj 24V tam išiel dobre takze v motorceku chyba nieje bude to len nieco z elektrikou
Skontroluj si prudovu špočku v hubici,prip vymeň za inu.
Stači,že sa ti na nej spravi gulička a už to zadrháva.
Ešte skontroluj,či nemaš silno utiahnutu brzdu na kotuči drôtu ,alebo maly prítlak v podavači.
Ale najčastejšie to robi ta špička v hubici.
Editoval m.evil (13-12-2009 20:14:39)
Může to být v převodovce, zkusil bych to naprázdno
kolegové, ved on to mal vymontované, čiže žiadna hubica, žiadna prevodovka asi to bude tým zdrojom napájania, určite to skušal aj naprázdno.
Mal som vymontovaní motorcek aj bez prevodovky to ide tak isto
Tak zober do ruky merak a meraj.
Pokial si na to netrufaš,prenechaj to niekomu skusenejšiemu.
To je asi tak všetko,čo z tym môžeš ty spraviť.
No pokud naprázdno jede i s převodovkou dobře, tak po zatížení se toto kulhání může projevit, viděl jsem to u mnoho čínských pekelných strojů, v regulaci to nebude, zkusil bych vysledovat periodu zadrhávání, podle mě to bude převodovka nebo asymetrická kladka a když se vyosí, dře drát o bovden nebo podobně...
Ještě to můžou dělat kladky pokud jsou příliš přitlačený na drátu tak to motorek neutáhne a jede to nepravidelně. aspon u mé mašiny to dělá mám teda jinou. tak si skusit pohrát s kladkamý sestli to pomůže
Tak zmer vstup na motor, jestli to nejak zahadne nekolisa, ale zase si nemuzes byt jisty ze ten motor to nedela jen pri zatezi. Kazdopadne nez bych daval cokoliv za vinu motoru tak bych ohledal nejaky veci kolem pruchodu dratu atd. Jo jinak vubec nevim co je to za svarecku, to obcas dokaze vyresit problem Pokud tam mas motorek jako pro auticko na ovladani tak tady resime veci ktere asi moc vyresit nejdou, takze co nejvic informaci a pak ti pomuzeme. Takovy rady jako mohlo by atd...vis jak to je
Editoval killer (14-12-2009 23:31:21)
Docital som sa ze to bude chyba v riadiacej jednotke regulator otačok PWM velmi niska frekvencia, motor krokuje ma trhaní chod je to opisane v SVARINFO Rídící jednotka maleho ceocka.
Stránky: 1