SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
davor napsal(a):
"Plackou" je myšlen unašeč?
Pro tebe unašeč (MTA), pro Klimbika placka
Důležitý je, že to pochopil a dokonce našel správnej obrázek.
Klimbik: jedinej zádrhel může být v tom, jak to pak dostaneš z vřetene. Já tam mám třeba oválnou díru na vyrážecí klín. Ty budeš v případě použití MTA kuželu stejně tu tyč vyndavat, protože by ti tam chrastila, takže to pak můžeš vyrazit kusem jiné hladké tyče. Ale typnul bych si, že tam bude taky ten oválnej otvor na klín, když je to v originále MT4 kužel. Vrtací hlavičku utahovat nemusíš, morse jsou samosvorný a při vrtání je to namáhaný ve směru osy, takže se to do vřetene bude zatlačovat.
ok, dik. no asi by se mi to nelibilo neutazene. radsi se budu drzet "unasece MTB"
Editoval klimbik (15-02-2019 15:04:29)
V dnešním díle se zase podívám na mazání, pokusím se demontovat noniusy, bohužel neúspěšně a ukážu pár detailů
moc rád bych se podíval, jsou tam reklamy?
Tak si to pust a vypni zvuk a pred koncem se vrat kurzorem na zacatek - uz bez reklam...
Editoval Ikovlabs (26-02-2019 12:41:20)
já tam reklamy nemam, z notasu jo, nevim čim to je ?
napadlo mě, že doma jsem přihlášen skrze gůgl účet . . .
adblock mám , to mě nenapadlo
Editoval milosak (26-02-2019 20:17:38)
Ale no tak mu to trochu přejte, vždyť o nic nejde. Jinak nevím kolik jsi za to dal ale třeba za 15 t by to byl dobrý kup. Svoje si to také odhrká . Já mám SN50 za 9 litru a také se na tom dá něco utočit.
nechapem ako moze niekto pozerat youtube bez nainstalovaneho adblocku
Za frezku jsem dal 10500kc, takze pohoda
Tak teď ještě dalších 15 na DRO, aby ses nemusel jebat s těma noniusama, a můžeš objevovat další krásy starého stroje
Taky jsem za to mu doprat - uz jen na to auto potrebuje zasobovaci cisternu ....
Pafik: no snad to pujde levneji nez za 15. Neco z ciny vemu. Az najdu neco vhodneho a overeneho. Jinak dulezitejsi je ted pro me asi sverak. To taky nebude sranda sehnat neco slusneho a levneho
Ikovlabs: diky no jako zere to, ale zase ten pocit!!! ten je k nezaplaceni
Rozumim ale to si mohl poridit uz v CZ full nakladak nebo dodavku :-)
Takova tatrovka nebo transporter....Hmmm?
Ja bych mel smisene pocity pri tankovani - asi by me to sr.lo
NJN - ja bych si zas poridil neco jako BRDM - ale jen na takove domaci zvykani :-))
klimbik napsal(a):
..... Neco z ciny vemu. Az najdu neco vhodneho a overeneho.....
Jasně, uděláš stejnou chybu jako mnoho před tebou a i po tobě. I jako já
Koupíš něco, o čem si budeš myslet, že to stačí, a pak za pár let zjistíš, že nestačí
Třeba já. Koupil jsem kdysi sice kvalitní ale jen dvouosé DRO s tím, že na osu Z mám malé originál na posuv pinoly ve sloupu a strojní posuv Z nikdy dělat nebudu, protože ho nebudu potřebovat. Chyba lávky, motorovej posuv na Z jsem dělal hned jako druhej, na Y až poslední. No a teď by se trojosé DRO hodilo, ale co s tím starým? Vot éto vaprós.
Takže holt budu mít i nadále odměřovaný jen X a Y . A tak je to se vším.
Editoval pafik1605 (27-02-2019 18:12:39)
Ne jako ja myslel spis kvalitativne ze bude stacit. Triose chci urcite. Dneska jsem videl nejake video o SINO SDS 3V a vypadalo ok. Ale je fakt ze jsem jeste moc nehledal cenu. Myslim ze za hlavni jednotku to bude 170dolaru plus clo plus dph a pak jeste listy k tomu. Ale snad to 15nebude.
Konečně opraveno mazání, uřezané pražce, vytisknutá stupnice a opravené tlačítko posuvu doleva, to všechno uvidíte v osmém díle renovace frézky!
Díval jsem se večer ta videa a konečně přečetl i komentáře. Klimbíku, proč chceš proboha tu frézku oranžovou? Spolu se žlutou to jsou barvy, které podvědomě nejvíc přitahují zrak, ne když se na ně díváš, ale když jsou kdekoliv v zorném poli a je jedno, jestli u ní budeš 5 minut nebo 5 hodin. Prostě bude odvádět pozornost z místa úkolu a to dost zásadně. Je to všeobecně známé a každý trochu seriózní výrobce strojů toto respektuje. Pro klidné pozadí a soustředění se volí nejčastěji odstíny zelené, modré, šedé. Zkus si třeba polepit rámeček monitoru jasnou oranžovou páskou a pak ho takhle používat. Jestli máš normální cit pro vnímání barev a správné periferní vidění, tak si pásku brzo odlepíš.
Zdeňku, Ono to na připravované další serii videí lépe vyzní.
teď jsi uhodil hlavičkou o hřebíček
nevim co tim myslite. jakoze lakam lidi na to, ze to bude oranzove? ale me se to tak libi, tak co s tim mam delat? tahani oci me trochu strasi, nebo spis lidi kteri mi o tom pisou, ale snad to nebude tak hrozne
V žádném případě nechci radit a už vůbec ne strašit, napsal jsem jen svůj názor. Na YT nemám účet a pro jeden příspěvek se mi ho nechce zřizovat. Chápu, že je jiná doba, ale jsem asi ze staré školy a upřednostňuji funkci před vzhledem.
v pohode, ucet na YT nema spousta lidi. a barva no, to je tezke. kdyz to udelam zelene, tak to nebude tahat oci urcite, ale bude to nuda, kdyz oranzove (nemusi byt uplne syta), tak to mozna tahat oci bude, nebo spis mozna to bude vadit, a bude to i zajimave.
Zelená nudná je, já osobně bych si ji asi natřel šedou, případně kombinací světlé a tmavé šedé. Nudná je sice taky, ale praktická, nebude na ní tolik vidět zašpinění. Nicméně, co člověk to názor, 5 lidí ti doporučí 5 jiných barev. https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopic.php?t=12094
Editoval Zdenek11 (22-03-2019 11:55:44)