SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 9 10 11 12 13 … 18
A mate pravdu, sice to prezentuji jako superpulz ,ale ve skutecnosti je to impulzni.
Spatne jsem si to vysvetlil, popripade neni nayvoslovi v navodu uplne nejjasnejsi. V podstate je mi to jedno, protoze to z meho pohledu dela to co potrebuji a je mi fuk jestli je to Franta nebo Karel. Pokud jsem nekoho zmatl, prosim o toleranci starnouciho vesnicana.
pat napsal(a):
RCP Nezdá se Ti to nějak podezřelé? Já bych zase doporučil tu o Popelce .
Co mam na to povedat - stale som sa nedozvedel, ci ma picomig puls alebo impuls (chvilu je to picomig, chvilu phoenix, chvilu tetrix, ...) aka je ferekvencia toho im/pulsu, ci si viem ako zvarac upravit parametre toho im/pulsu alebo je to napevno ulozene v zvaracke, .....
Niekto by povedal gulas, ja hovorim omacka.....
Stastni ludia s pegasom, perunom, lincolnom a transsteelom - vlaste im nic z tohoto nechyba ......
Editoval rcp (25-01-2019 11:39:48)
Tak jeste jednou, ted jsem si to tu projel v menu a pouzivam pulz.
Dve promenne hodnoty Pa a Pb v nastavitelnych casech t2 a t3 s tim ze cas t1 je zvyseny nabehovy vykon Pstart.
Je samozrejme jeste varianta ze v tomto pulznim rezimu lze do Pb a casu t3 vlozit impulzni metodu.
rcp napsal(a):
pat napsal(a):
Co mam na to povedat - stale som sa nedozvedel, ci ma picomig puls alebo impuls (chvilu je to picomig, chvilu phoenix, chvilu tetrix, ...) aka je ferekvencia toho im/pulsu, ci si viem ako zvarac upravit parametre toho im/pulsu alebo je to napevno ulozene v zvaracke, .....
Stastni ludia s pegasom, perunom, lincolnom a transsteelom - vlaste im nic z tohoto nechyba ......
Pokud sem vlozim casovy graf s proudovymi hodnotami bude dostatecne vysvetleno?
budou z něj patrné ty pulsy (případně i impulz) možná se ptám jak blbec, v praxi drátem nevařím ale zajímá mě to
6six6 napsal(a):
rcp napsal(a):
pat napsal(a):
Stastni ludia s pegasom, perunom, lincolnom a transsteelom - vlaste im nic z tohoto nechyba ......Pokud sem vlozim casovy graf s proudovymi hodnotami bude dostatecne vysvetleno?
Skor by ma zaujimalo, ktory s tych dvoch bazmekov ma picomig...
A ci mozem na picomigu menit parametre toho bazmeka
Inak dakujem za ochotu
bourač napsal(a):
budou z něj patrné ty pulsy (případně i impulz) možná se ptám jak blbec, v praxi drátem nevařím ale zajímá mě to
Presne tak, lze si nastavit dve urovne vykonu a jejich casy, toto pak klepnutim do tlacitka prepinat ve dvoutaktu i ctyrtaktu.
Vyfotil jsem ty grafy a az budu mit kabel ,abych to z mobilu vytahl, tak to sem vlozim.
jinak to neumim vysvetlit verbalni cestou.
Raději předveď svary Samogin má i Phoenixe a koupil si i Transstela. Je to pán svářeč a předvedl jak to maká. Nějaké tabulky a grafy ? O tom to není mně zajíma jak to maká ,až se oteplí dodám Transstela i já .Příšti týden jdu vyvařit AL panty na tahači a opravy nějakých nádrži když bude čas natočím.
RCP asi vezmu sebou už i Transstela budu to vařit tím MW2200 ale možná sáhnu i po migu ještě nevím Jen mě pořád sere ta flaška na 50litru pořád jsem to nepořešil .Budu se muset tahat.
Hmm, Snad nechcete aby Vám holka od sporáku vysvětlovala tohle extra odborně.Picomig podle mě umí puls jako dneska každá svářečka, to je nastavitelný a impuls s extra plynem a to nastavit nelze, takže můžete pulsovat s impulsem,....hi u Phoenixu to můžete kombinovat mezi sebou a ve dvou úrovních nastavení pro jeden průměr drátu.Proto technici od froníků tohle odlaďujou sami, a Vy si to na strojku max. upravíte korekcí,dál Vás to nepustí, u EWM si to lze i upravit z hlavního panelu,jestli víte co děláte.
Zeptal bych se kde se puls u Picomigu nastavuje? Vidím možnost puls zap/vyp, tlumivku, volty, víc jsem nenašel ani v návodu, ale možná jsem něco přehlédnul, možné to je
Já bych Tě chtěl někdy vidět v montérkách, jinak teorie Ti jde dobře
No aby to bylo zajímavější u strojků na MMA a Tig lze nastavit puls kombinovanej kdy Vám to kmitá mezi dvěma úrovněma nastavení, a pulsem alá sváří -nesváří,a u Tig ac-dc mezi střídavým a stejnosměrným proudem, u EWM označeno jako ac-dc special, to je na sváření různě silný hlíny.
Tak Picomig má puls přednastavený, je to jen proměnlivé podle nastaveného výkonu. Mě to tedy stačilo
no - a parametry těch úrovní? Třeba pro jeden konkretní případ? Evita?
Editoval bourač (25-01-2019 12:59:43)
Už jsme u AC DC TIGu?
nezlehčuj to nebo se dozvíš že nerozumíš tématu
RCP vyznáš se v tom ještě? Pozorně to tady sleduj já budu muset jít také něco dělat a svařit.
Evita napsal(a):
Hmm, Snad nechcete aby Vám holka od sporáku vysvětlovala tohle extra odborně.....
Preco tolko skromnosti nikto z nas tu na fore vas nepovazuje za obycajnu holku od sporaku .....
Predpokladam, ze ked sa uz vyjadrujete k tomu pulsu, tak viete ako ho zapnut a prisposobit aspon na svojej zvaracke - alebo sa mylim?
To by este chybalo, aby ste priznala, ze ho vlastne ani nepouzivate.....resp. nepotrebujete
Editoval rcp (25-01-2019 13:35:20)
pat napsal(a):
RCP vyznáš se v tom ještě? Pozorně to tady sleduj já budu muset jít také něco dělat a svařit.
Ja zvaram o rana, ale vzdy, ked si trosku povarim, tak mozem napisat nejaky ten prispevok
Editoval rcp (25-01-2019 19:50:19)
Hmm, máte pravdu, když mám velkou mezeru tak puls nenastavuju, dám delší dofuk a dobu svaru řeším bodováním, jinak časy svaru a mezery nastavit jdou, impuls používáme na austenit a nebo hlínu, na zkoušky na trubky.No pane RCP, chce si to někde zkusit, my trubičky vařili Phoenixem, tam lze nastavit všechno, přesto napojování nebylo 100% bez chybek, při nabroušení začátku svaru pak vyhověl i Picomig, vše převážíme takže 15 a 30 kg a napájení 230V je rozdíl.Při opravách nikdy nevíte co se Vám přihodí, jakou metodu zvolíte a tady eldu to zvládá excelentně.Teď lámu šéfa aby mi tam zapojil spool gun, abych se dostala vejš.Mějte se , jdu smažit řízky.
zdravím šéfa, bude nutný aby překonal lenost a vysvětlil to osobně
Evita, vy ste nepochopili pointu - ja nechcem phoenixa - to by som si radsej opat kupil froniusa - model tps/i
Ja chcem ten super puls na super etalone ......
Myslim, ze ten kto tu pointu pochopil, sa uz minimalne jednu stranu dobre bavi ....
Editoval rcp (25-01-2019 15:02:19)
Ještě jsem neviděl jediného svářeče aby řešil nastavení pulsu u Migu u nás je na dílně na hliníku 32 svářeček a na oceli cca 150 mašin. Všechno se vaří v pulsu . Nastavení pulsu má hodnotu 1-10 . Nic víc nic min. Jestli je puls zapnutej nejde poznat okem ani uchem. Jediné podle toho že to je na displeji
Tolik praxe
Já to snad půjdu natočit jak to zní pulz a bezpulz. U picomiga to teda rozdíl na uchu je.
A jak sem psal, nastavovat se u tehle mašiny nedá, jen zapnout.
Rcp se tím asi baví, ale je ro tak, že....tramtadadaaa etalon picomig nastavovací pulz nemá, phoenix ano.
Stačí to tak?
Tohle všechno nabízí ESAB Aristo mig 4000i a 5000i ve spolupráci s panelem U8 a novějším U82. Ten umí i
kombinaci procesů. Vše je možné z panelu-od nastavení v synergii,nebo komplet ruční nastavení včetně frekvence
i času jednotlivých částí procesu. Doporučuji stáhnout si z ESABU návod k panelu Aristo U8. Esab vydal i CD
s ukázkami kombinace procesů. Možná je i ke stažení.
Stránky: 1 … 9 10 11 12 13 … 18