SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Okoukla jsem Peruna, ale bohužel jen krátce, nebyl čas.Dílenský spracování dobrý, vše lícovalo, no chtělo by to chvilku tejrat.Vypadá to že tahle čínská řada bude docela povedená.......zdravím
rcp napsal(a):
Tato diskusia je uplne zbytocna
Uz len z toho dovodu, ze ak je pravdiva informacia od jees-a, ze picomig je drahsi len o 4000, ------------
Aku radu vlastne ocakavate?
No to bude nejaky omyl.
https://zvaracky.heureka.sk/ewm-picomig-180-puls/
cca 48 500 Czk to je rozdiel 20 tisic. Skoro dvojnasobna cena.
zaujimave je, ze presne takato diskusia prebieha na zahranicnych servroch o zvarani bezne samozrejme bez alfain, len s lincolnom + nejaka ina cina. A nikto sa tam nechova ako ty. Co ta tak serie chlape ? Nechapem tvoj postoj.
Ta poznamka od pat pobavila, ze vie niekto zvarat sa snad nevylucuje so znalostou eng
Lukas44 - tak ako si sa teda rozhodol zatial ? ktoru asi zoberies ? je unavne citat tie odbocky z temy... pochopil som ze ides do Fronius-u ?
pls. daj model pripadne kde to chces brat. dik.
Pro RCP,
myslim, ze nervy z oceli musis mit ty, diskutujes, prinasis argumenty a udaje a pak se tady do Tebe jen vysiraj, smekam.
Na Tvem miste uz bych asi delsi dobu videl cervene.
Puvodni debata byla zda Fronius, nebo EWM. Vsechno ostatni je debata mimo.
Pokud se nekdo rozciluje nad pohanenim lacinejsich znacek, asi breci na spatnem hrobe, primarne se resily stroje trochu jine kvality a ceny.
Sam se musim omluvit, ze jsem sem zatahl KEMPI a CEA.
Nakonec jsem skoncil u EWM a to jen proto, ze srovnatelny Fronius i po sleve byl o 70 tisic drazsi, takze za sebe jsem volil kvalitu, kterou si muzu dovolit zaplatit.
Predpokladam, ze si v urcite chvili reknu, ze jsem si mel priplatit, ale ted jsem lakomej.
A zbytek debaty je klasicka ukazka ceskych for. Kecy invektivy, vlastni nezpochybnitelna pravda a neochota pripustit jiny nazor.
Ja osobne dekuju vsem co mi pomohli s vyberem, zvlaste pak JARYNOVI, ktery ma pracky sikovny ze smekam a podeli se o zkusenosti.
PAT,RCP,EVITA taky dekuji,
Ted si vemu toho OSKARA a jdu.
Nevím jak dnes, ale tehdy byl rozdíl skutečně jen zhruba 4 tis. Kč bez DPH, proto u nás skončil Picomig. Hlavně proto, že má navíc puls a možnost 10A jištění, jestli jsou nějaké rozdíly v programech už si nepamatuju
Tak jsem zjišťoval cenu Picomiga, stál ca 31.500 bez DPH včetně příplatku za sadu kladek na hliník, tzn. bez kladek navíc bude rozdíl ca 4.500 bez DPH
Editoval jees (21-01-2019 19:45:29)
Já jsem rozhodnutý pro červenou šlechtu... Už jsem to chtěl řešit před vánocemi, ale trochu se změnila situace tak jsem to odložil na začátek roku. Oslovil jsem s nabídkou fronius, ale ta cena byla v porovnaní s forweld hodně vysoká tak to vezmu asi od forweldu....
worm6666 napsal(a):
Lukas44 - tak ako si sa teda rozhodol zatial ? ktoru asi zoberies ? je unavne citat tie odbocky z temy... pochopil som ze ides do Fronius-u ?
pls. daj model pripadne kde to chces brat. dik.
Leko.... je dobře že se bavíš ,jsem na tom stejně.
hej Lukino das aj link odkial to beries a za kolko ?
asi myslel froweld, par-krat som odtial kupoval nejake drobnosti aj ja
FROWELD - Svařovací technika
Lukáš Čech
Tyršova 499
417 05 Osek
Czech Republic
www.froweld.cz
ns strankach maju transsteel v "standardnej" cene - urcite ale vedia urobit cenu
http://www.froweld.cz/svarovaci-technik … ZIVNI-CENA
http://www.froweld.cz/svarovaci-technik … ZIVNI-CENA
firmu forweld som nasiel, ale je v likvidacii od 18. 9. 2018:
Forweld sro
Soškova 660
59231 Nové Město na Moravě
Kraj Vysočina
Okres: Žďár nad Sázavou
https://www.detail.cz/firma/27666638-fo … na-morave/
Editoval rcp (22-01-2019 19:36:32)
Ano blbě sem to napsal.. je to froweld tak jak píše RCP... Mimochodem tímto mu děkuji za objasnění situace a i díky němu jsem se rozhodl, tak jak jsem se rozhodl...
ako som pisal, od toho pana som kupoval nejaky spotrebny material (draty, ochranne pomocky, horakova bizuteria)
siroky vyber, slusne jednanie - ked potrebujem rychlo nieco kupit a som v CR, je to asi moja prva volba ....
ponuku na transteela mi dal ale horsiu, ako slovensky fronius
lukas44> dufam ze fronius nesklame, prajem vela navarenych kilometrov ....
PS: len zo zvedavosti - ako dopadla eventualna vymena pripojenia na eurokoncovku? vymenili, alebo si tam nakoniec nechal origo fronius FSC pripojenie?
Editoval rcp (22-01-2019 22:24:17)
No já jsem se ptal na tu výměnu a bylo mi řečeno ,že mi to udělají v Ostravě u froniusu ale jako službu tak že za prachy ale záruka v pohodě
Tak jsem nic dělat nechtěl mam to tak jak jsem koupil
Hmm, žasnu, koupit nedonošený dodo na úrovni Sharka jen pro barvu a jméno, že vy to chcete taky do kredence?Pan 6six6 si koupil Phoenixe určo na práci, nevýhoda proti podobnýmu Froníku je že se parametry nechaj nastavit i z hlavního panelu, nejen z počítače.Je to sice rychlejší na různý zkoušky, ale ve výrobě se Vám v tom makači můžou hrabat, teda pokud si to nezamknete.Tyhle strojky už jsou hodně mazaný a nevím o ničem v čem je konkurence kromě vyšší ceny lepší.....hi ať vám to sváří
Evita ja nějak nechápu Tvé básně. Phoenix je trochu jinde já mám Transstela 2200
Děkuji ... Fronius nezklame o to se nebojím. Co se týče té eurokoncovky neřešil jsem to. Smířil jsem se s tím že budu používat froniusové hořáky... A Evita vyjadřovat se o froniusu jako že je to nedonošený dodo na úrovni sharka ... To snad nepotřebuje komentář...
Když nad tím tak přemýšlím jsem starší generace, co vařila na starých VLSP 315 kdy by dvojkladka byla opravdu problém dávno by ji přehodili. Čtyřkladku jsem viděl ještě na starém Messru a že to bylo muzeum. Dokonce i dneska to hodně firem neřeší. Jinak by mě zajímalo kdo tady s místních svářeču používá puls když ho má k dispozici já ho tedy na Transstelu 2700 nikdy nezapl. Pro mně je opravdu důležitější vyšší výkon Tak mám doma transstela 2200. Dokonce se mi zdá že je lepší v terénu než ta 2700. Jediné co mi trochu vadí že to nenatáhli na větší cívky drátu. Zatím to neřeším ale do budoucna budu muset přemotávat.
Já používám puls často.
pozeral som nejake papiere od picomiga, nikde som nenasiel, v akom rozsahu sa ten puls nastavuje - bezne sa u zvaraciek uvadza puls od - do v Hz
dokonca ani v navode z internetu som to nenasiel
ak mate niekto picomiga, pripadne lepsi manual, mozete mi niekto tento udaj napisat?
zaujima ma to hlavne v suvislosti so zvaranim tenkeho materialu - ako tu uz bolo spominane to "peniazkovanie" - pripadne aj nejake foto vysledneho zvaru, pripadne odkaz na video
ja puls pouzivam tiez, ale u tiga a zaujima ma prave to porovnanie s tigovym pulsom a moznosti doladenia, kedze u tiga sa tych parametrov pulsu da nastavit ovela viac
dakujem
Já myslím, že u Picomigu jde puls jenom zapnout/vypnout a je už přednastavený z výroby, už jsem s ním ale dlouho nic nedělal
A frekvencia? Pokial to ma "peniazkovat", tak by asi mala byt niekde cca 0,5 - 2 Hz.
V opacnom pripade to asi velky vyznam nebude mat - akurat taky "placebo" efekt
Ten picomig je same prekvapenie ....
Editoval rcp (24-01-2019 09:57:33)
Frekvenci nevím, používal jsem to na hliník a je to znatelně lepší. Jenže já vařím hliník jednou za 5 let a podle toho to taky vypadá, věřím, že vy s praxí to dáte bez pulsu jako nic. Pro lamu/ťavu jako já je to určitě dobrá věc
Pulse opravdu jen zapnout/vypnout, bude patrně přizpůsobený konkrétnímu navolenému jobu. Nezbývá než počkat, co napíše Evita, třeba to má kolečko štelování zespodu krabice kam se nikdo nedívá
Editoval jees (24-01-2019 10:28:05)
Nemusi byt zospodu krabice - prebehol som ovladanie tetrixa a ten ma tiez nejake parametre dosiahnutelne zo "skryteho" menu a nie priamo z krivky na panely
To je také možné, ale spíš bych tipoval, že u multifunkce, tedy hlavně migu, jim stačí puls jako takový.
Na straně 60 je přehled rozsahů nastavení a není tam o pulsu také nic, u tigu jsem také nic nenašel
No puls jako takový cpali do TP1500TIG a dokonce tam jsou dvě nadstavení. Ono to asi nějaký zásadní problém nebude dát puls do mašiny. Nevím proč u Froniusu dali dvojkladku a necpali tam puls. Já jako uživatel bych po tom nikdy ani nepátral nebýt tohoto fora. Je pravdou že mašinka vaří velice dobře a na jedničku drát mi dopřává nadstavení bez jakéhokoliv omezení. A to jsem kutil a prskám hasičákem. Corgonem by to bylo asi lepší, ale to neřeším . Tady se pořád laboruje o nějakých funkcích které bych hledal u TIG svařováni. Onehda jsem byl u známého že makač nadáva na MW2200 prý zlatý Alfain. Jsem tam dojel a on má nadstavený doběh čtyři sekundy a nedokázal si ho asi stáhnout .Černalo mu to přehřátím proto že vypl proud a pak nevěděl čtyři sekundy kam s obloukem. To píši proto že Transstela očesali na základní funkce a svaří s nim i to jeho kopyto