SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer, chtěl bych poprosit zkušené svářeče. Jak už jsem řešil v jiném tématu, v práci svařuji. Už nebudu raději řešit prkotiny. Zjistil jsem, že na určitý svár je lepší opravdu sprchový režim jak jste mi radili. Už si pamatuji co mi kdysy psal Jirkati, že sprcha začíná někde u 27V. Svařuje prosím někdo v práci drátem 1mm MAG ve směsném plynu a ve sprše? Něco jsem si nastavil a sprchu to nahodí. Jestli je to dobré nevím, ale svár se nádherně rozlévá, minimum kuliček, zvuk to má takový šustivý, což si myslím je správně. Do toho mi ale občas jakoby prskne a nevím co to je. Zkoušel jsem ubrat i přidat na posuvu drátu, ale dělá to pořád. Připadá mi to, jakoby se chvílemi spcha přehazovala zpátky do zkratového režimu. Jaký by měl být zhruba posuv drátu 1mm? Mám nastaveno kolem 8m/min a napětí 27V.
Jak už jsem psal jinde, stačí mi proudy do asi 180A, což mi stačí i klasický zkratový režim a napětí do 22V. Ale na určitou věc jsem zjistil že potřebuji více proudu, něco přes 200A a to bych musel jít nad těch 22V a to je přechodové pásmo kdy to prská, tak raději pojedu ve sprše.
Bohužel neumím anglicky, tak nevím co hledat na youtube za videa, jestli shower welding nebo tak něco?
Děkuji
Ahoj. Nemám zkušenosti se sprchou, tak jen pár odkazů. Ale nevím, jestli bez angličtiny ti to něco dá.
Spray Transfer MIG Welding
Beginners Guide to Spray MIG Welding
Mig Welding Techniques Short Arc and Spray
Mig Welding - Short Arc - pushing vs pulling vs Spray Transfer
Na sprchu drátem *1 je 8m/min asi tak úplný začátek procesu. Začal bych tak na 10-12m/min.
Potom je k dispozici dost velká množství materiálu,tak pozor na předbíhání lázně.
Kemppin: Takže mám málo drátu? Aha, tak až budu příště zase svařovat ty větší sváry ve sprše, tak zkusím přidat. Děkuji moc.
Aleš: Děkuji, ale jak jsem psal, tak anglicky neumím.
Když svařuji ve sprchovém režimu, tak to má mít šustivý zvuk nebo to má nepravidelně jakoby praskat?
Editoval varok (15-01-2019 20:08:09)
To poznáš,sprcha je něco úplně jinýho.Už jsi smažil řízky na správně rozpáleným oleji?Pak poznáš i ten zvuk.
Aha, tak to mám asi správně. V tom případě jsem to měl špatně nastavené v bývalé firmě. Jsem myslel právě že to má jen šustit bez praskání. Teď to má takový zvuk asi jako píšete, takové jakoby praskání. Asi to smažení řízků je lépe popsáno. Děkuji
Asi jak co a jak čím ,mě to jen šumí ale vařím Clossem .