SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
v dílně sestavuju sloupovou vrtačku VK 32. Bohužel je u ní rozvrtaný stůl viz foto. Mohu se Vás zeptat, jestli lze ty díry zavařit v domácích podmínkách? Uvítám i další návrhy na vyplnění děr.
Děkuji.
https://photos.app.goo.gl/zQkJ2swqMHNzws8RA
Editoval Shren (02-01-2019 09:53:37)
Najjednoduchsia cesta. Daj si vyrezat z 10mm plechu laserom novu platnu na stol, a prevrtaj a pritihni na povodny dovrtany.
Editoval snow (02-01-2019 11:22:47)
Asi by som nesiel do zvarania liatiny, ale pouzil nievo ine nejaku spajku. Ale potom yo musis aj tak dat na frezku orovnat.
Ten plech je najlacnejší.
Tady bych použil přípravky typu BELZONA nebo DIAMANT. Plech neřeší "T dážky" Zavařit je samozřejmě
možné,ale to je potom spousta tepla a následně obrábění.
Pokud to není moc, určitě by šlo to třeba zalít nějakým epoxidem a ručně zabrousit do hladka.
Já jsem koupil vrtačku taky s rozvrtaným stolem a je to nečím zalité, bohužel s prohlubněmi a hnusně. Časem to chci vylepšit.
Svařování bych se vyhnul obloukem - teplo, deformace..
Normálně zavařit, poté přebrousit a nepůjde ani poznat že to bylo rozvrtáno.
videl som uz x-rozvrtanych dosiek na vrtackach ale henta tvoja je bezkonkurencna !!! este by bola moznost dat tam ocelovu platnu ale hrubu tak aby sa dali vyfrezovat nove drazky tu povodnu liatinu prefrezovat dorovna a novu dosku tam priskrutkovat
Editoval pavol.sk (02-01-2019 21:51:29)
Nebo vytmelit, použít jako model a nechat odlít a následně obrobit. Kdyby ostatní bylo v pořádku, tak by se to vyplatilo. Já jsem to na své V16 TOS řešil novou upínací deskou, vyrovnanou a přišroubovanou na stávajcí stůl. Důvodem nebylo jsem rozvrtání, ale i to, že byla v prostředku prošoupaná o cca 1mm.
Niečo takéto by to nevyriešilo: https://stroje.bazos.sk/inzerat/9360753 … 840-mm.php
Videl jsem opraveny rozvrtany sverak vyvareny bromzem a nasledne prebrousene a vypadalo to fakt dobre.Sam jsem stul k male vrtacce opravoval vylitim epoxidem s kovovym plničem.Ta tva deska je teda brutalne rozvrtana .Nebyl by velky problem vyrobit obraběním novou ale neco by to stalo.
Editoval Honza007 (02-01-2019 18:31:36)
Tohle vyvařit by jen na přídavném materiálu vyšlo asi dráž než celá nová deska
Par torz tejto vrtacky uz na bazosi bolo. Urcite posledovat a kupit .
Toto nema cenu vyvarat...Emental suvix
Dobrý večer,osobně bych to řešil tak,že bych si nechal vypálit 4 čtvrtiny kola z 10mm materiálu a každou potom následně uchytil na 2-3 štefty,k původnímu stolu.Ze shora,byste mohl štefty zavařit a pohledově by to nepůsobilo rušivě.Matice samozřejmě za spodu,pokud je ta možnost.
Prohloubila by se tím samozřejmě T-drážka.
Já myslím že by se to svařováním nemuselo tolik pokroutit, kdyby to vyvařoval postupně, né všechno najednou. Je to ještě stará poctivá kvalita, jde vidět alespoň 10mm materiálu, jestli ne více. Ne jak ty dnešní z 3mm plechu. Ale asi by to bylo dost přídavného materiálu.
Frézovat by to musel u skoro všech navržených nápadů.
Děkuji Vám za nápady. Kdybych se rozhodl ty díry zavařit invertorem, jakou elektrodu bych měl použít? Stačila by tato: https://www.svarecky-elektrody.cz/utp-8 … s/d-13350. Zvážím i další možnosti, co je možné v mém okolí provést za přijatelnou cenu. U varianty s plechem přidaným na původní stůl, jaký materiál plechu byste mi doporučili. Stačí obyčejný černý plech?
Rozvrtaný stůl máš dost, ale nebál bych se ho zalejt způsobem jako ty svěráky
Jaryn čím si to robil plameňom, či mig spájkovanie?
Pekná práca.
nezdeformovalo sa to trochu?
Vůbec
doteraz som videl len opravy typu najdem v pivnici dake elektrody a nagrcam tam toho tolko ze budem mat co cely vikend brusit ale toto co tu dal Jaryn vypada naozaj moc slusne,tie vodiace plochy zveraku...paradicka !!!
Editoval pavol.sk (03-01-2019 20:10:42)
Podobne flaky vidiet aj na mojich loziach na sustruhu tak uz viem ako to robili
Dakujem Jarynovy za vysvetlenie, opravene to ma krasne