SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím, koupil jsem si invertorovou svářečku https://www.shopnaradice.cz/Invertorova … 11485.htm. Všechno co jsem potřeboval doma povařit tak jsem povařil a dal jí do garáže a po týdnu nečinosti jsem jí zase potřeboval a když jsem jí zapnul tak začala cvakat a na displeji problikával ukazatel ampér a ukazatel ON. Cvakalo to asi minutu a pak se zapla a šlo s ní vařit normálně. Tak jsem zkoušel pokusy proč to nejde a zjistil jsem že když jsem jí nechal doma v pokojové teplotě tak při zapnutí dvakrát cvakne a jede jako když jsem jí poprvé spustil ale když jí nechám v garáži kde moc teplo není tak cvaká asi minutu a pak se zapne. Nevíte čím to může být nebo proč to dělá ??? jako vím že to kvalitní svářečka není a čekal jsem že to žádnej oheň nebude ale tohle jsem nečekal a když jsem volal prodejci z toho e-shopu tak mi dal číslo na nějákého technika co tyhle svářečky spravuje a ten tohle nikdy nezažil tak nevím
Editoval radiard (07-12-2018 21:26:48)
To určitě nebude rudý dábel
Jediné čo tam môže cvakať je relé softstartu.Možno je tam niekde studený spoj.
Reklamuj to.
A nebo to třeba v té studené garáži natáhne dovnitř vlhkost a dělá to bordel.
asi jej v tej garazi bola zima,kedze to neni zivy tvor tak nedrkoce zubami ale cvaka relatkom
V první řadě bych se pro jistotu podíval do manuálu, jestli tam náhodou není provozní teplota svářečky jen v rozsahu od třeba +15 st C do .....
Jinak mně to připadá jako že svářečka kvůli třeba chybné hodnotě součástky nebo vadě z nějakého důvodu nepracuje za nízkých teplot. Tu jednu minutu "cvakání" trvá, než se příslušné místo, přes tepelné ztráty odporu softstartu, ohřeje...
V tomto případě by potom se snižující se teplotou to cvakání trvalo čím dál déle.
Pokud je ve svářečce nějaká součástka načata, bude se doba cvakání postupně prodlužovat se stárnutím svářečky a jejím opotřebováním zapínáním a používáním.
Do návodu jsem se díval a tam ani ťuk o teplotách :-D a v garáži vlhko nemám akorát se tam netopí :-D dneska jsem jí nechal od rána až do teď v pokoji a když jsem jí zapnul tak dvakrát cvakla a jela. A ještě jsem zapomněl dodat že když jsem si toho všimnul že cvaká tak jsem s ní šel ven svařovat a nechal jsem jí cvakat a za minutu se zapla tak jsem ji chvilku nechal jet a vypnul jsem ji a za 10 minut zapnul a dvakrát cvakla a jela :-D
Dobrý den, chyba může být např. v obvodu nabíjení filtračních kapacit - nefungující zpoždění připnutí relé, nebo i závada nap. zdroje. Další možností je např. i zkrat na výkon. části svař. zdroje, nebo třeba vadný ventilátor- to záleží jak je
který přístroj zapojen. Do nabíjecího obvodu je totiž v mnoha případech vřazen krom odporu i termistor, který reaguje na vyšší odběr proudu a proto po nějaké době ochlazení znova funguje-pokud je tedy vše v pořádku. Tady to odhaduji na chybu v silové části invertoru, popř. vadu termistoru. Pokud je ale svářečka v záruce určitě reklamovat.
Taky samotná filtrační kapacita - elektrolyt může být za nízkých teplot dost tepelně závislý.
A ještě pokud to neprodané leželo nějaký rok ve skladu, nekvalitní elektrolyt mohl částečně vyschnout a tím se zhoršit tak, že dobře funguje jen za tepla.
Stránky: 1