SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Pekne GUI otazka je to dotykove? alebo ma to tlacitka podla a LCD len ukazuje funkciu v rohu a tomu zodpoveda tlacitko ?
Asi ta druha a lepsia moznost....len tipujem...o rok mozno dva bude kazdy JASIC takto vyzrat tam toto smeruje
Dotykove nie. Je to tlacitkove.
Asi trend tejto doby.
V praci mame masinu a ovladanie je podobne ako na mojej.
Jedno co sa musi uznat ze je to fest intuitivne a navykove...
A to som tiez zastancom klasickeho potenciometra...
Len cas ukaze co to vydrzi.
Plus oproti starej masinke je ze to je na 240V na sakra dlhom predlzovaku nema problem...a ide aj na generatore.
ten panel je zaujimavy - som zvedavy, kam az to vyrobcovia dotiahnu
napr. fronius uz niekolko rokov dava dotykovy panel do modelu TPS/i
http://www.tps-i.com/tpsi-bedienung/
musim zistit u froniusu, ci sa v tom usb-cku da nabijat mobilny telefon resp. mp3 prehravac
musim uznat, ze ten REHM je este farebnejsi a graficky detailnejsi
akurat bude treba davat riadny pozor, aby sa mu nieco na dielni nestalo - a o montazi ani nevravim
na dielni u nas maju zamestnanci Rehm invertig 260 AC/DC a Rehm invertig 330 DC - masiny su to robustne, vydrzia hodne, ale tieto starsie mali velmi jednoduchy panel a minimum moznosti nastavenia
v tej spleti kablov na fotke c.1 som nezistil, ci to ma vodne chladenie, alebo nie.
na 230A AC/DC by uz vodne chladenie bolo vhodne
pozeral som stranky REHMu, a robia tento model aj s vodnym chladenim
Editoval rcp (01-07-2018 11:52:43)
Vies co je paradox ze Magnum a podobne stroje maju dekel nad ovladacimi prvkami ale je takmer kolmy tu je to ako televizor.
Ale nevidim tam ziadnu krytku proti prskancom a to madlo no .... ako ked chlap postavi elektrodu
Dufam ze je to aspon vyvazene a nosi sa to dobre... Inak taky monitor by uz mohol mat aj obrazky a Wizarda ako ma vyzerat spravny zvar pocitam ze male instruktazne video a skoly na samoukov mozu zabudnut
Ale musi sa uznat ze ta intuitivna obrazovka je fakt pekne navrhnuta dobre GUI nieje sranda spravit dalsi to okopcia
Editoval ihlan (01-07-2018 11:19:25)
ihlan napsal(a):
...... a to madlo no .... ako ked chlap postavi elektrodu ...
kazdy vyrobca sa snazi oslovit urcitu cielovu skupinu zakaznikov - mozno tento tiger prerazi hlavne u zien-zvaraciek
ihlan napsal(a):
... Inak taky monitor by uz mohol mat aj obrazky a Wizarda ako ma vyzerat spravny zvar pocitam ze male instruktazne video a skoly na samoukov mozu zabudnut...
a musi to cez wifi vytlacilo certifikat, alebo aspon potvrdenie o zakladnom kurze/preskoleni, aby bola aj nasa zvaracska "generalita" spokojna...
Editoval rcp (01-07-2018 11:37:57)
hmmm ono to tam je
SO 4xx mohol by si toto trosku nafotit pripadne ukazat video no nebol som daleko od pravdy..
v tej spleti kablov na fotke c.1 som nezistil, ci to ma vodne chladenie, alebo nie.
na 230A AC/DC by uz vodne chladenie bolo vhodne
RCP musis im poradit novy model tam je prave ten kolik na tie kable
je to zaujimavy TIG len asi nebude za 18 ceskych kolikov ozaj co to stoji s danou (EUR)?
Editoval ihlan (01-07-2018 12:06:55)
ihlan napsal(a):
je to zaujimavy TIG len asi nebude za 18 ceskych kolikov ozaj co to stoji s danou (EUR)?
https://www.weldingtool.eu/rehm-wig-sch … set-1.html
https://www.sb-schweiss-shop.de/geraete … 0523272310
https://www.schweissfachhandel24.de/wig … aete/rehm/
na vysocine by povedali, ze 3,5 kolikov € - nejake zlavy
jeden kolik (alias "multifunctional handle") dostane zakaznik naspat
Editoval rcp (01-07-2018 12:56:57)
Ako pisu v navode je to klasika aj vodou chladena masinka.
Zo zadnej strany ako je hlavny vypinac je aj zasuvka vodneho chladenia...je fakt ze je to opcia...
Trosku si oddychnem :-) a dokupim aj chladenie.
Su dve moznosti jedno na montaze /mensie mobilne/ a jedno z vozikom dielenske /s vacsou zasobou vody/
Kryt displeja vraj nieco vydrzi...podla navodu k obsluhe vraj aj pad z 1m nieje hned KO pre zvaracku
... elektronika je ulozena tak aby to nieco vydrzalo.
Ja to mam v podstate len pre svoje potreby na hranie... a sem tam nejaka fuska.
Tak jedine ze to skape na nejaku elektricku chybu... rozbit to neplanujem.-)
Ta kniznica je fajn ale je to len taky zaklad...
Je tam popis elektrod
Popis zakladnych materialov
Popis plynov a ich vyuzitie
popis materialov zvaracich poloh a asi este nejake veci...
Potom samotna volba moznosti ako pripravit zvar material a rovno to odkliknut na zvaranie a masinka nastavi parametre
Moznosti zmena materialov , ich hrubka a poloha /je tam este moznost kutoveho zvaru/.
Mam to prepnute na anglictinu. Tu ako tak v pohode ovladam..po nemecky nedam ani tuk.
#4 Chlazení to má. Jsou to červeně a modře označené rychlospojky.
Chladenie je ta uzavreta zasuvka zo zadnej strany.Posledna fotka.
Hold nova doba ...mala masinka taketo riesenie.
Nieje to v zakladnom prevedeni. Je to opcia.
Planujem chladenie a horak po vianociach /snad .-) / dokupit...
uz som to nasiel, takto to vyzera s chladenim
inak v tom "koliku" sa skryva prekvapenie - zasuvka na tigovu bizuteriu
Editoval rcp (01-07-2018 22:03:35)
pekne - pozeram, ze si sa vyhral aj s farebnym prevedenim
mal by som si zohnat aj ja cervenu farbu na drevo - dosku na cesto mam este stale v "prirodnom" odtieni
aky dlhy mas horak? staci ti, ked mas zvaracku pripevnenu "napevno"?
este vysostne aktualna otazka:
pozeram, ze dalsi exemplar s napajanim 230V/16A, prikon 5,8kVA, 3-230A max., original 16amperova vydlica Schuko-Stecker + 2,5mm2 privodny kabel
budes ho rezat? alebo sa uspokojis s "miestnym nazorom", ze podla "zastaralych skusenosti" z nej maximum nikdy nevydolujes?
Editoval rcp (30-11-2018 22:37:26)
Farbu mam aku chces... Dokedy bude zaruka nic sa neupravuje/ ani netreba -)... zatial spokojnost. Horak ma 4m zvaram hned vedla bud vo zveraku alebo na stole tiez staci... Priberiem vodne chladenie ...vacsie prevedenie ale horak 4m bude stacit. Mam to len pre seba a sem tam nejaka fuska ale vsetko doma.
Editoval SO 545 (01-12-2018 08:53:59)
Stránky: 1