SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
No a zkoušel jsi přidat na tempu nebo to je první a jediný pokus?
no Tig to asi není co?
pat napsal(a):
no Tig to asi není co?
No vypadá to nějak podezřele. Jak to teda dokázal? MIG?
je to tig, a je jedno, ci pridas na postupovej rychlosti, alebo uberies prud
v zvaracej skole nam vtlkali do hlavy, ze vnutorna hrana musi byt natavena, vonkajsia strana nesmie byt prepalena - vtedy je to OK
ja som pred casom zacal pouzivat pri tenkych plechoch pulz - velmi to ulahci zvaracovi pracu - zistis, ze mas kopec casu naviac
neviem, aku mas zvaracku, ale ja na froniuske nastavujem na 1,5mm plechy cca:
hlavny prud 150 - 200A (podla toho, co a ako)
duty cycle 15%
spodny prud 15%
frekvencia pulzu 1Hz
potom to vyzera takto a druha strana nie je prepalena
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 30#p132830
Editoval rcp (25-11-2018 21:47:48)
Někde uprostřed je taková ta sklovina co je u migu a celé je to hodně nalepené. Bych řekl mig a pulz. Nebo já mám podobný svar (kresbu) na elektrodě. Jen ten roztřik mě trochu mate nejde vidět stopy po kartáči
ja sklovinu uprostred nevidim, ani roztrek, ani kartac - cca 20% z pravej strany je nejaky bordel (mozno necistoty), zaciatok je trosku "roztraseny" - je to asi trochu viac prehriate, z druhej strany typicka "hrachovina" alebo ako kolegovia hovoria "kvetaky" - podla mna je to na 100% tig
inak to nie je az take strasne - spatne je, ze je z druhej strany ta hrachovina - po vymoreni (vycisteni) by to bolo OK - videl som uz aj ovela horsie
1,5mm je uz relativne tenky material, a chce to nejake skusenosti - ked uz by som sa nevedel vysporiadat s tym prepalom z druhej strany, tak na to necham pocas zvarania fukat argon (napr. z hadicky) - ako posledna zachrana to pomaha - aj ked to prepalis, zostane to hladke a ciste
Editoval rcp (25-11-2018 22:12:38)
Tak já jsem možná podezřívavý , že nás někdo zkouší. Je pravdou že je tam toho hodně a čekal bych větší prohřáti než je. Tak se možná mílím ale za mě to na tiga nevidím. Ty převisy a za celý svar ani jednou normální rozlití .Se mi to nezdá, ale to je jedno .Mám jen základní kurz Může to být jinak.
Pokusů byla řada, vždy nějak sklouznu k tomu malému kroku. Zkusím ten puls jak píše rcp, díky za tip, to mi vypadlo (fórum jsem před rokem celé pročítal).
MIG opravdu nemám, jen MMA/TIG: http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?pid=126333
ked sa teraz rano "z dialky" na to pozeram, este mi pride ten zvar zbytocne velky na 1,5mm material - zkratit obluk, zmensit zvar a opat pojdes rychlejsie ....
Editoval rcp (26-11-2018 06:37:49)
Mimochodem pat, ten koutový T svár elektrodou na 1,5mm plechu bych docela rád viděl, protože i lektoři mají s MMA a tenkostěnnými profily starosti, viz například Bob Moffatt z weld.com: https://www.youtube.com/watch?v=n5JOzxJFnbk
Editoval jry (26-11-2018 06:46:52)
Hmm, no kouťák tigem, než začnete kouzlit pulsem doporučuji začínat bez přídavného materiálu, popojet, couvnout, naučíte se tak nastavit proud a trochu cit pro matroš.Až pak bych přidávala...hi
jo a také se omlouvám nemám ani základní kurz na eldu jsem samouk
Hmmm, dobrý, díky! Jakou to je elektrodou a proudem? 1,6mm a nějakých 50A?
Ne normál dvoječkou a 65amperu. Jen musíš mít stálou rychlost. Jak je tam takový trochu kaz tak jsem se zachytl za rukáv za ten plech. Byl tam otřep uřezal jsem ho z pásu. Jiný jsem neměl. Jiná písemka je ale třeba 200 roura a její kořen. Tam se ukáže jak to máš v ruce.
Dej více proudu a utíkej rychleji. Máš tam určo 60 -70 že jo ? Pak to hodně nahříváš než se to sleje Jinak je to ale lepší.
zkus fixlovat a na zadní stranu dej kus hlinkového nebo měděného bloku - chill block.
A k čemu Ti to bude dá se to i tak .Já bych to třeba vařil na sto amper a rychle . Když si dáš malý proud musíš déle nahřívat .
pat napsal(a):
A k čemu Ti to bude dá se to i tak .Já bych to třeba vařil na sto amper a rychle . Když si dáš malý proud musíš déle nahřívat .
Tak jry je zacatecnik, takze musi prvne ziskat cvik.
Právě proto to píši kde může být chyba. Když ho budeme jen plácat po zádech tak se nenaučí .Já si matně pamatuji jak já jsem dal malý proud a pořád nahříval a nahříval . Všechno žhnulo a lázen ne se spojit. Také pořádně nabroušený wolfram .
Chlapi, díky moc za všechny tipy. Seženu si další materiál a vše otestuji.
jry napsal(a):
Zkusil jsem pár testů podle Evity - bez přídavného materiálu, dopředu, couvnout. Začátek a konec je netriviální, zadní strana stále černá. Asi by to chtělo přifouknout argonem jak píše rcp. Vlastní housenka je docela pěkná.
Pokud to má být bez drátu, tak to musí být dobře slícované. Taky díky tepelným deformacím by bylo ideální udělat po celé délce pár pidi stehů třeba po 30mm... Pokud to bodneš jen na začátku a konci, tak se materiál začíná vlnit a pak to jen vypálíš jak je vidět na fotkách... Tohle dělám alespoň na plechách pod 1.5mm... Nicméně každý si najde ten svůj styl... A co se týká ampér, tak já jedu průměrně na cca 40A na 1mm tloušťky materiálu.
Hmm, přesně jak píše pan Rellik, více nastehovat, sklepnout a teď se soustřeďte na sklon hořáku, skoro kolmo a jukejte co nahříváte, kam směrujete teplo, představujte si že jste robot.Jinak to nevypadá špatně, každým dalším se budete zlepšovat......zdravím
Stránky: 1 2