SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den. Mám dotaz. Dá se tato ocel zařadit do nějaké skupiny? V případě svařování drátem G3Si1 je možné ji též vytvrdit? (např. kalení...v postupu_ nastoupil jsem do firmy před pár týdny). Vím, že doporučenýpříd.mat je CrMo1Si...ale znáte to ...
Díky
Editoval tardbas (28-11-2018 10:21:41)
zařadil bych jí do skupiny korozivzdorných ocelí, jestli půjde vytvrdit nevím, zkusil bych ji zakalit.
Přijde mi to jako ekvivalent nebo přepis 14 220(cementačka,cementovat a pak kalit).Pohledám,ale jestli je to o na tak na ni dělá PM Bohler
Edit:Tak ano je to ona 1.7131.Jinak už podle označení je to ocel Mangan Chromová.
Editoval Ládes (28-11-2018 22:34:24)
u 14220 získáš kalením bez cementace cca 900 MPa při slušné houževnatosti, jinak ta ocel není korozivzdorná, ale to její cca 1%Cr zpomaluje postup koroze.
díky všem...budu tady asi přispívat teď dotazy často :-D :-D ...stav svařování je u mého zaměstnavatele hodně zanedbaný a osvěta ostatních techniků bude velice bolestivý proces :-/