SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
válečky mám často ke šrotaci, v prostoru určeném k likvidaci se často nachází nepoužité, připravené jako náhradní (co kdyby), všechno vyhazuju, neskladuju už nic.
Jestli si troufáš na stavbu válečkových stojanů lehce zvládneš i výrobu válečků.
Jsou to jen dvě ložiska, (zakrytá z obou stran) kus kulatiny (nejlíp hlazenka příslušného průměru podle ložiska) a kus trubky, raději bezešvou. Pro poloprofi a domácí účely zcela vyhovující.
No a tak už je jasne že z kupi pasovky nič nebude. .....pila velka kvalitna a lacna nebude....čo som asi tak mohol čakat.....
tak šetrit na pilousa130. Za dva roky si budem robit ploty a brany tak mam čas...
Editoval tarzan (12-11-2018 21:34:53)
Hmm, zdravím pana Ihlana, budou vánoce, tak co si naježit tu Femi ať tu nejsem sama, teď jsem k tomu koupila lejzr s čárkou , za čtyři roky práce si zaslouží inovovat.Huf, to bylo nerezovech trubek....hi
Uz som pisal v tomto prispevku pred rokom a 2.pokus pred 3 mesiacmi (zaujem a peniaze boli ale tovar nebol!)
Rovno z Bolone dovoz tiez padol, tak som zacal sporit na nieco ako ERBA COMPACT 300. Vianoce budu AC/DC TIG
(stale cakam foto cervena ciapocka uz treti mikulas v poradi
Inak bolo pecene masko a mam recepty+foto odlozene len mi treba posalt spravu sem som to nechcel poslat.
Zdravim Hiiiiiiii
Editoval ihlan (13-11-2018 05:43:26)
ihlan napsal(a):
.....(stale cakam foto cervena ciapocka uz treti mikulas v poradi ...
To by sa ten curak nemohol na tych soboch prehanat vo farbach froniusu ako keby mu nestacila cervena coca-cola...
A ze by evita presla k cervenej slachte? Toho sa tiez nedockas.
To sa skor dockas fotky s cipkovanou zvaracou kuklou
Editoval rcp (13-11-2018 08:41:41)
Vyrobca , ako dlho ti vydrží pás?
Robi - pokial normalne robim a rezem kazdy den, tak v pohode musi ten pas vydrzat mesiac... potom zacne praskat.. ale motohodiny na pile nemam namontovane.. :-) ono ja mam trochu sirsi zaber cinnosti takze mi vydrzi viac..
tiez zalezi kto ten pas zvaral a kto ho vyrabal. inak kupujem pasy od pilousa.. s ich kvalitou som spokojny.. totizto nesmie ti pas prasknut vo zvare.. vsakze?
Editoval vyrobca (13-11-2018 18:07:26)
Ja pílim denne a akurát včera som menil pás po piatich mesiacoch. Nebola na ňom ani jedna prasklina , len bol tupý. Používam obyčajný ecoflex od wikusu. Nový pás nechávam bežať 20min naprázdno na nízkej rýchlosti. Pomáha to predísť praskaniu.
1620x13x0,65 tot rozmer mojho pasu... tenke a uzke... a to ho nenapinam podla nejakeho tenzometru na plne gule ale skusmo aby rezal este rovno a pritom nepresmykoval...
Editoval vyrobca (13-11-2018 13:11:42)
trochu off t. Evito prosím kontaktujte mě nebo mi pošlete číslo na šéfa ,něco nutně potřebuji .Děkuji
Ihlan ja ze byvas v panelaku ze kde by si tu pilu dal
Hmm, ale taková lehoučká Femi se i pod postel vejde, nebo přesvědčím manželku jak to dobře řeže kosti na vývar, maso z mrazáku na řízky,i zmrzlý knedlik by to skouslo.....hi
no rezat na pasovke v dielni ine ako kovy a pripadne este drevo nie je to prave orechove... raz som rezal prave kosti na vyvar, a - ja som si zasral stroj od biologickeho materialu, a kamos mal narezane kosti na ktorych boli stopove mnozstva olejov a maziv a bordelu z piloveho pasu .... Taktiez som raz rezal nejaku teflonovu kocku na mensie kusky.. no tipnite si ako to dopadlo... mikroskopicke zbytku teflonu som mal na kolesach co pohanaju a napinaju pilovy pas.. s pilou sa nedalo robit ako to presmykovalo... ocistit to bola praca pre bohov.. takze tak..
Pobavila mě historka, kdy můj tchán truhlář nebyl na Vánoce schopný zabít kapra, tak ho vzal do dílny a uříznul mu hlavu na pásovce . ...myslím, že ta pásovka ještě dlouho smrděla jak dámská šatna po tělocviku...
Evita napsal(a):
Hmm, ale taková lehoučká Femi se i pod postel vejde, nebo přesvědčím manželku jak to dobře řeže kosti na vývar, maso z mrazáku na řízky,i zmrzlý knedlik by to skouslo.....hi
tak tu by som si dovolil doporucit typologicky iny druh stroja:
https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Kapov … so_clicked
pripadne ECO verziu:
https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Kapov … so_clicked
hlavne vyhody:
- je z lidlu
- ma "laserovy zameriavac" - blizia sa vianoce, chlebicky budu jeden ako druhy ....
- nehrozi zanesenie hnacieho elementu biologickym materialom a nasledne preklzovanie rezneho nastroja
- rezny nastroj ma kryt, takze nehrozi kontaminacia obsluhy biologickym materialom
- ma prakticke vrecko na zber zbytkoveho materialu, ktory sa da nasledne pouzit ako struhanka na rezne pripadne ako zakladna surovina na vyrobu fasiriek
- zaberie velmi malo miesta - skoro tolko, co origo kuchynsky krajac - vojde dokonca aj pod kuchynsky drez, hned vedla transsteelu
no a pokial sa bude seriozne pouzivat aj v dielni:
- na hlinikove profily super
- kotuce sa neoplati ani davat brusit - pri cene 99,- czk za kus (v akcii), ale rovno vyhadzovat
https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Pilov … so_clicked
Joe66 napsal(a):
Ze budu aj neake steklive fotky ci ako?
(zdroj lubor.sk)
(zdroj solik.sk)
Editoval rcp (13-11-2018 20:48:15)
Evita napsal(a):
Evita Ty máš manželku?
a je to venku
ale néé, je třeba pořádně číst - holka to vztahuje na čtenáře - co Evit?
ten maly sa mozno posral az po zisteni kto je jeho otec...Darth Vader
Po čase rozmýšlení zdravím všechny a všetkých
Nakonec vyhrál Pilous ARG 130, právě jsem ji přivezl. Je to teda pořádný bobeček, na stěhování v jednom horko těžko:D Až ji vyzkouším, tak dám vědět. Prodejce, a ne karas, mi řekl, že je to nesmrtelná pila, což nemohl říct o Bomaru, ač i tyto prodává. Hlavně nechválil její převodovku, prý je plastová a ještě uložení pilového pásu, detailně nevím, co je na tom pravdy taky ne, jak jsem nakoupil tak tady prodávám. Jinak díky všem za cenné rady a až něco fiknu nebo zk...vim, tak se s Vámi podělím
stahovacka na tlacitku a zavazie ako gravitacny pritlak hehe niekomu sa pritom nechcelo stat a cakat
keby ze tam nemas to svetlo dokazes 130mobil chytit do ruk a odniest aspon k plotu ?
alebo musis tahat ako babenky kufor po zemi zo stanice?
Editoval ihlan (20-11-2018 07:33:45)
Da sa chytit oboma rukami za vanu a odniest, alebo napr. nalozit do auta v jednej osobe. Je to verzia mobil - rameno je hlinikovy odliatok - je lahsia.
ihlan napsal(a):
alebo musis tahat ako babenky kufor po zemi zo stanice?
Ako buzi-vozik som ju este netahal
Editoval rcp (20-11-2018 08:38:18)
Dobre inak sa opytam,
jednou rukou ako FEMI to asi nedas pod pazuchu ?
Moja otazka smerovala ci snou spravis takych 25m a nenadavas ? nie take ze zlozis zo stojana a prelozis 4m do auta.
Nebudes ju nahodou lestit v kuchyni na valkacej doske ?
lebo potom by si mohol mat vedla kuchynsku vahu ze kolko to asi ma?
Ked som rozbrusku 45kg chcel tahat "do auta" a spat tak som si bral furik a dostat to z auta (vana) nie rovna plocha
tak mi tam ruplo v krizoch tak si to rozmyslim.
Opat ma citujes sa bojis ze zmenim nazor.
tak sranda velika ze o Pillousovi nikto ani ciarku a ked sa Man pochvalil ze ju domov dovalil
... tak vykukate ako hriby po dazdi
rcp ty si sa isto hanbil lebo nieje cervena mal si kupit BOMARa (tam mas co si chcel)
Editoval ihlan (20-11-2018 14:16:48)
Rcp, a to tam ten ovladaci panel s fr. meničom bol či si to dorobil?