SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Hezký den.
Původně jsem provozoval klasický redukčák pro argon s dvěma budíkama a vespod regulací velkým šroubem a na výstupu malým jako uzávěr.
Momentálně po stěhování, kdy původní nepřežil potřebuju pořídit nový, dle ohloasů nejlépe s kuličkoměrem. Když se na něj dívám, tak dole velký regulační šroub chybí a je zde jenom záslepka. Průtok se tedy reguluje jenom tím malým na výstupu ? https://www.svarecky-elektrody.cz/reduk … em/d-13495
Díky
Dobrý den,
ano, přesně tak. Redukčák s rotametrem se reguluje jen tím malým ventilem.
Průtokoměr u regulátoru s budíkem je v podstatě manometr, na výstupu je potom škrtící tryska přesně definovaného průměru (obvykle je zašroubovaná uvnitř výstupního hrdla redukčáku). Redukčák funguje tak, že určitému tlaku odpovídá určitý průtok tryskou. Proto je tam manometr, který měří tlak, ale ocejchovaný je v průtoku.
Ten redukčák s rotametrem, tedy skutečným průtokoměrem, má tlak pevně nastavený a průtok se reguluje škrtícím ventilem na výstupu (v podstatě plní úlohu jako tryska u redukčáku s budíkem). Rotametr je přesnější a spolehlivější.
Editoval Aleš_ (07-11-2018 10:45:45)
Ano, průtok se nastavuje škrtícím ventilkem. Tlak za redukč ventilem je nastaven tak, aby bylo možno dosáhnout plný průtok (30l/min) i při plném plnícím tlaku v lahvi, Pod zátkou je regulační šroub, kterým je možné tlak na výstupu z red ventilu měnit. Protože asi nebudeš potřebovat průtok 30l, tak bych doporučil tlak snížit tak, aby max průtok byl cca 15l/min.
Hezký večer všem. Tak jsem se svojí blbostí nechal napálit a dotáhnul domů na inzerát redukčák se závitem W30x2 s budíkem pro 300Atm a rozsahem do 400š.
Na krabici od GCE je číslo 0781351. Dokáže mi někdo prosím říct, co je to za bejkárnu s takovýmto velkým závitem, a jestli je šance to naroubovat na klasickou lahev ?
je to normální redukčák jen na provozní tlak 300Bar a se závitem W30x2. Měl jsi objednat 780607. Zkusil bych ho vyměnit.
S výměnou je potíž, byl to soukromý inzerát a mne jakožto amatéra by vůbec nenapadlo, že může existovat něco i s jiným závitem taktéž pro argon.
matka se dá přehodit. Některý mají na té připojovací trubce levý závit tak pozor.
No matka, on celý ten šulibrk co z toho trčí je o kus větší. Nicméně bych se mohl možná dostat k jednomu vadnému. Je tedy šance, když by se to podařilo sehnat, že bych připojovací trubku i s převlečnou matkou přešrouboval ?
Protože te "šulibrk" je větší, tak půjde jistě upravit. Pořídit matku 21,8 a upravit osazení a průměr toho čepu. Závit v tělese bude nejspíš stejný pro obě matky. Je to nenáročná práce pro soustružníka
Stránky: 1