SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zravym vas vsetkych,mam taku dilemu kde je chyba.Kupil som drot 0.6 a po zacati zvarania sa mi pretavy az do spicky.Niekedy kusok zavarim a zatavy sa a inokedy sa zatavy hned.Na drote 0.8 ziaden problem so zvaranim.Drot neznameho povodu ani vyrobca ani krajina povodu iba na stitku par cisiel tuv a ine skratky co mi nic nehovoria.Kladku som prehodil na spravnu drazku ale nemenil som bowden a zostal tam z 0.8,moze byt problem v tom ze tam nieje spravny bowden? dakujem za odpovede
Měl by se vyměnit, ale stejně to dělá málokdo. Když máte přehozené kladky na podavači drátu, vyměnil jste i průvlak na hořáku? Když svařujete, máte dostatečný posuv, přidal jste?
V práci to dělalo na Alfe 320 byl tam Conigon přehodil jsem na Corgon a byl klid Doma na Migatroniku je trimr mezi CO a Argonem a má to vliv na výlet drátu od špičky
plyn co a spicka ako ma byt 0.6 ale skusal som aj 0.8 a robi to stale to iste.posuv som nastavoval podla omi tabulky napríklad na piaty stupen napatia posuv na cislo 5 ak si dobre spominam. vsimol som si este neviem ci je to chyba ale ak pustim posuv a kostra je na materialy a len sa bez posuvu dotknem matrosu hodi to iskru ale iba prvy krat potom uz nie
Dej to na tři posuv na nulu a pomalu podle sluchu přidávej.
skusim vdaka,kamos mi slubil ze mi da jeho drot na skusku a uvidim,no mam pocit ze to bude v drote
pat napsal(a):
Dej to na tři posuv na nulu a pomalu podle sluchu přidávej.
neviem to urobit lebo hned mi zapaleni obluku mi drot roztavy v spicke,teraz som to skusal
A když zmáčknete tlačítko na hořáku naprázdno co to dělá? Jede drát z průvlaku rovnoměrně rychle?
ano drot ide rovnomerne a citim ze sa nikde nezadrhava
milos123123 napsal(a):
plyn co a spicka ako ma byt 0.6 ale skusal som aj 0.8 a robi to stale to iste.posuv som nastavoval podla omi tabulky napríklad na piaty stupen napatia posuv na cislo 5 ak si dobre spominam. vsimol som si este neviem ci je to chyba ale ak pustim posuv a kostra je na materialy a len sa bez posuvu dotknem matrosu hodi to iskru ale iba prvy krat potom uz nie
Pokud je to takto tak by se dalo usuzovat na vadné relátko v soft-startu=spečené kontakty.
Pokud tedy nemačkáš tlačítko na hořáku a dotkneš se svařence drátem,dojde k oblouku,bude to nejspíše toto.Podobnou závadu jsem řešil na jiné mašince.
Někdo tady kdysy psal, že je lepší tyhle moduly nahradit klasickým velkým stykačem. Myslím pan ZDEŠTĚ, nebo nevím přesně. Podobné nebo stejné relátka mám ve své svářečce a moc nevydrží, když se jen stehuje.
horak mam 3 metre, to relatko uz som raz menil ale nepametam si ci to prsklo pri dotyku po vymene,neriesil som to nejako,viac ma trapi ze sa my neda zvarat s tou 0.6 drôtom,drot mam v 5kilovej plastovej cievke takze kostry sa nedotyka no vsimol som si ze podavac ako je chyteny na dvoch srouboch z hornej strany je na plastovych podlozkach a zo spodu kde su srouby dotiahnute maticami su matice dotiahnute na kovových podlozkach cize sroub moze preniest energiu na kostru,podla manualu kde riesia tuto zavadu by to tak mohlo byt ale 0.8 zvara v pohode ale vyskusam tam dat nejaku plast podlozku a uvidim
Vymeň bovden za tenší. 0.6 si potrpí na presné podávanie. Zrejme tam máš modrý bovden 0.8/1.0 a drôt sa na tej dĺžke vlní a pruží.
To podle mě nemá na to vliv.
pozeral som ten podavac a nic sa nedotyka kostry,fakt neviem co mam este pozriet uz len skusit iny drot a kupim bovdeny lebo aj ten co tam je je tam Kristus vie odkedy
Pokial nebol demontovaný podavač , tak izoláciou nie je čo riešit . A bowden by mal byt modrý je na 0,6/0,8 a červený na 1,0/1,2 ... A vieš to zmerat , že naprázdno je bez napatia a po stlačení tlačítka na horáku je cez 20V ?
Po obede vam zavolam uz som vam dnes volal len ste nebrali telefon, ale chyba je v bowdene skusal som natiahnut horak aby bol co najrovnejsie,nedalo sa lebo mam kratsiu kostru ale ohnutie bolo ovela mensie a drot az na male zadrhely zvaral v pohode takze chyba je tam na 99 percent,neviem aky je tam bovden ja som ho nemenil a chlap predomnou asi tiez nie lebo ta zvaracka ma10 rokov a vyzera v podstate ako nova aj ked s nou zvaram viac,mam taku chorobu ze musi byt vsetko vycistene a starane o to
Robi G napsal(a):
Vymeň bovden za tenší. 0.6 si potrpí na presné podávanie. Zrejme tam máš modrý bovden 0.8/1.0 a drôt sa na tej dĺžke vlní a pruží.
Maly ste pravdu bude v bovdene, este vymenim za 0.6 a myslim ze toto bola chyba.vdaka za typ myslel som ze to az taku galibu robit nebude no ale robi,
V tom případě nebude problém v průměru bovdenu, ale bovden je někde zlomený. Taky jsem to měl několikrát s původním hořákem u své svářečky i v práci. Ale co jsem si dal na svoji svářečku EURO hořák, tak je zatím klid.