SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pozdravujem všetkých,
som tu nový a nemám skúsenosti s rezaním plazmou a tak sa chcem opýtať:
Potrebujem do platní ktoré budú k sebe spájané skrutkami vyvŕtať otvory od 12 do 16 mm. Platní je 350 ks a každá má 6 otvorov. Hrúbka platne je 10 mm, do budúcna to bude 12 a 15 mm.
Chcem sa opýtať či by nebolo lepšie tie otvory páliť ručnou plazmou v nejakom prípravku - ide mi o rýchlosť. Máte s tým skúsenosti? Čo je rýchlejšie vŕtanie, alebo to skôr vypálim? Dajú sa vôbec také malé otvory pekne vypáliť?
Zákazka nie je jednorázová a vyriešil by som s tým aj pálenie jednoduchých výpalkov, ktoré si teraz dávam páliť laserom.
Premýšľal som nad kúpou Alfain Pegas 101. Bude mi tá mašinka stačiť, alebo poznáte v tejto cenovej relácii aj lepší stroj?
Ďakujem za odpovede.
Editoval Lado 72 (24-10-2018 12:13:30)
Podle mě je na plazmu poměr tloušťka materiálu/průměr otvoru už moc velký. Asi by tady byla vhodnější magnetická vrtačka s jádrovým vrtákem, nicméně určitě vám poradí zkušenější.
https://www.youtube.com/watch?v=uYZ3DdzRKrA . Mělo by jít o otvor Ø 22mm v desce tl. 19 mm.
Editoval Zdenek11 (24-10-2018 14:13:39)
10 mm je už pomerne dost, 12 až 16 mm je pomerne malý primer,radšej vrtat-jadrovou vrtačkou alebo stojanovou s čerpadlom emulzie.
Veľká vďaka za rady. Budem to teda vŕtať.
Ešte sa chcem teda opýtať, že od akého priemeru diery by sa to v tej 10 mm platni dobre robilo?
A čo tá mašinka Alfain Pegas 101 - bude dobrá na produktívne pálenie do cca 15 mm platne?
najdi si niekoho kto ma cnc plazmu a daj si tam tie platne vypalit aj s dierami... bude to rozhodne rychlejsie a lacnejsie riesenie ako to vrtat na vrtacke... medzitym mozes robit nieco uzitocnejsie.. :-)
a pegas 101 vie palit v pohode 25mm plech.
Urcite si nechat platne vypalit. To je vrtania a vrtania. Teraz ti to treba upinat atd atd.