SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
RCP tím manuálem jsem myslel to co máš v paměti a ne tu knihu tu samozřejmě máš a ted už vlastně obojí bo fronici jsou top
Evita napsal(a):
U EWM na Weldingu aspoň teklo z hořáku pivo, hi
A mali to aspon cez chladenie alebo to este neodkukali od Froniusa ? fotky nebudu nejake to monstrum ?
Editoval ihlan (03-10-2018 17:45:41)
pat napsal(a):
To není tlouštka wolframu ale kalota která se tvoří na špičce při sváření AC proudem
tak trochu mate pravdu obaja
v rezime DC je to hrubka wolframu - nastavenie nema vplyv defacto na ziadne zvaracie parametre zvaracky, akurat ta podla tohto nastavenia zvaracka upozorni, ze ten wolfram pretazujes prilis vysokym prudom a mal by si pouzit hrubsi - skus tam nastavit napr. 1,6mm a potom zacni pridavat zvaraci prud - pri urcitej hodnote sa ti rozsvieti zelena ikona na panely (u tvojho comfortu je to trojuholnik, hned nad ikonou kluca, resp. napravo od ikony TAC) a uz by si mal podla vyrobcu pouzit hrubsiu wolframovu elektrodu.
v rezime AC je presne ako pises - podla nastavenia vytvori zvaracka pri prvom zapaleni kalotu na spicke wolframu a podobne, ako pri DC rezime ta upozornuje na pretazenie wolframu (zohladnuje okrem nastavenia zvaracieho prudu aj nastavenie BALANCE - vyssie "cistenie" zatazuje wolfram viac)
No jak jsem ji kupoval tak se mi servisák věnoval a to jsme řešili .On tvrdil že je to jen orientační každý ví co má za volfram a na AC i na 3,2 mužeš mít kalotu 1,6
ihlan napsal(a):
Evita napsal(a):
U EWM na Weldingu aspoň teklo z hořáku pivo, hi
A mali to aspon cez chladenie alebo to este neodkukali od Froniusa ? fotky nebudu nejake to monstrum ?
EWM Beertrix 30L
EWM určuje trend. Že by nová multifunkce?
A ja blbec koupil svarecku, co umí jen svarovat 😂
Famater napsal(a):
EWM určuje trend. Že by nová multifunkce?
s novou funkciou - lokalizacia zvaracov - sefmonter uz nebude musiet nahanat chlapov po stavbe, bude presne vediet, pri ktorej multifunkcnej zvaracke ich najde vsetkych....
Editoval rcp (04-10-2018 21:32:37)
Tak jsem měl v ruce i EWM Tetrix 230 nebo co to bylo. Opět Černá ocel. Výhoda byl binzel hořák s malým krkem a keramikou a ten mi opravdu seděl (I když Jumbo je Jumbo).
Stroj vařil také parádně jen škoda že nebylo po ruce nic na pořádné očištění trubek krom flexy. Holt se spinou v lázni si zatím nic neporadí.
Mátl mě ale režim pulz se kterým jsem si hrál. Znělo to jak malé letadelko při defaultnim nastavení. Později jsem si pulz nastavil tak že přehazoval z jednoho proudu na druhý cca po 1dne vteřině. Ale ten původní zvuk letadelka mě vrtá hlavou. Nemá někdo tušení dle mého stupidniho popisu jaká funkce nebo co to zapříčinilo? I na velký proud to udělalo jenom miniaturní lázeň.
k tomu zvuku:
ak to znelo rozne takto, tak si akurat menil frekvenciu toho pulzu
https://www.youtube.com/watch?v=ErJLgE3KFlo
v momente ked ti to blikalo cca 1x za sekundu, si tam mal nastaveny cca 1Hz
ked to vydavalo rozne zvuky, mal si tam ovela viac "hercov"
a to som pocul nazor, ze fronius sa nastavuje ovela tazsie ......
nieco z wikipedie:
Príklady frekvencií bežných zvukov:
10 Hz – dunenie v zemi, zemetrasenie
16 Hz – najnižšia počuteľná frekvencia
27 Hz – najnižší tón na klavíri
50 Hz – nízky hlas speváka
80 Hz – nízky hlas muža
263 Hz – stredná nota na klavíri
400 Hz – spektrum ženskej reči
1000 Hz – základný tón
4186 Hz – najvyššia nota na klavíri
10000 Hz – sykavky
16000 Hz – najvyššia počuteľná frekvencia
k tej malej lazni pri vysokom prude v pulze:
musis pochopit, ako ten pulz funguje (bez ohladu, na to, ci to nastavujes na bielej alebo cervenej zvaracke ) - pokial tam mas napr. nastaveny zakladny prud 180A, frekvenciu pulzu 2Hz (2 kompletne pulzy sa sekundu, 1 kompletny puls trva 0,5 sekundy), spodny prud 20% a sirku pulsu 15%,
tak tam mas 180A iba kratky cas - po dobu 0,075 sekundy (15% z 0,5 sekundy), potom sa ti to na dobu 0,425 sekundy (85% z 0,5 sekundy) flaka prudom 36A (20% zo 180A) a lazen ti defacto chladne - potom opat na kratky cas 180A a opat 36A chladne - a tak stale dookola
napr. ja mam v oblube na zvaranie bez pridavneho materialu "ostry, pomaly" puls - frekvenciu 1Hz, spodny prud 15%, sirku (duty cycle) 15% a zakladny prud si nastavujem ako potrebujem - aby to zvaralo, ale neprepalovalo - na 1,5mm plech cca 150A +-
normalne by si pri 150A do tej 1,5-ky vypalil dieru
takto ho necham bliknut a pocas doby spodneho prudu sa posuniem vzdy kusok dopredu ...podobne ako na videu
https://www.youtube.com/watch?v=LLjO4A7p1pg
vyzera to lepsie, je tam menej tepla a ovela menej deformacii
Editoval rcp (08-10-2018 06:41:09)
Se zájmem jsem to tady prolez a pro mě sdělení, že Mgatronic má stejně osazenou bednu jako Extol, přínos tedy má..... Já bych osobně ty číny tak nehrotil. Koupil jsem si na takový to "domácí žvýkání" JetTig II 320A a musím říci, že jsem absolutně spokojenej. Jednou se posralo HFko, ale mašina byla za čtyři dny zpátky. Jinak jsem chytil pár zakázek na hliník a jela i 18hodin na 180-210A a dala to s květinkou. Naštelovat si tam můžu prakticky cokoliv a je to i udělaný pěkně. Jen jedno mě vytáčí do běla, ale brzo to odstraním. A to je nebetyčnej kravál, stálezapnutýho ventilátoru.......
Nemá sice TIG masinu, mám Mig Lincoln speedtec 200 a jako ventilátor, co běží pořad mě naštve, ten mě přímo s*re🤦🏼♀😂