SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobré poledne,
kamarád svářeč dělal pro nějakého bohatého investora prostřednictím jeho "architekta" masivní posuvnou bránu, vše svařil, zabrousil a zaleštil, udělal odtokové otvory v rozích a to je vše. Pak si bránu nechal investor odvézt na žárový zinek. Výsledek je viz fota - hrozný (takto vypadá celá brána, zde jen 2 detaily)... Kamarád nic povrchově neupravoval, jekly neodmašťoval od konzervačního oleje. Zinkoval to poměrně renomovaný obchod s hutním materiálem s mnoha pobočkami, který nabízí i služby zinkování v nějaké své smluvní zinkovně na pozadí. Pak výsledek zinkovny bohužel řádně nepřevzal nikdo, ani obchod s hutním materiálem, ani finální investor, ani ten jeho "prostředník architekt" a nakonec brána zase skončila znenadání vyložená u kamaráda "ať to nějak opraví".
Kde se stala podle vás technologická chyba a na koho má z hlediska odpovědnostního řetězce spadnout černý Petr a od koho případně vymáhat náhradu škody?
Díky za názory
Editoval tomaslad (17-09-2018 12:36:58)
Snda len zinkovna ?
U nas v praci davame zinkovat do dvoch firiem a nikdy nic neprislo dokonale vzdy sa to este upravuje a raz sme davali zinkovat velku plosinu z U profilov. Zo spodu katastrofa v rohoch normalne take bubliny ako keby ked sme to popraskali bolo tam vela bordelu a ziaden zinok
Tak tady je to to jasné vina je na zinkovně ,ale Ti jsou velci páni a nebudou se s nikým bavit. Jedině zaleštit a udělat povrchovku barvou. Mně dokonce přejeli branku vozíkem musel jsem to předělat a ještě jednou zikovat dokonce jsem podruhé zinkováni neplatil. Tak že já bych to asi viděl že je to problém toho kdo to přebíral a kamarád at si nechá zaplatit povrchovku. Ale stejně mám pocit že to lejno pleskne na zhotovitele. Prostě mu to nikdo nezaplatí
V zinkovně a) na běžné zákazníky dělají ramena b) šetří a nečistí lázeň, proto někdy je zinek jak víno jindy jak hnuj c) kolísá jim teplota d) dělají tam s prominutím paka, co jim je všechno fuk Heslo dne: Hlavně zaplatit !
Na prvej fotke je vidieť stopu po zavesení na drôt. Zatreli to zinkovou farbou. Treba myslieť aj na možnosť rozumného zavesenia.
Na druhej klasika , bordel v zinku. Stáva sa to najmä pri vysokých bránach , kedy sa rozvíri usadený kal na dne zinkovej vane.
Bude sa tá brána ešte farbiť , alebo zostáva v zinku?
Brána se už barvit nebude. Současný stav je, investor/finální zákazník po prvním prohlédnutí na místě nechal bránu odvézt od mého kámoše svářeče a napře svou energii do reklamačního řízení, toho velkoprodejce hutního materiálu, protože s ním má smluvní vztah na zinkování (a ne přímo se zinkovnou).
Pro mě z toho plyne ponaučení, pokud bych si někdy něco nechal zinkovat: vždy napřímo do zinkovny (která má dobré recenze) a ne přes prostředníka, nejlíp promluvit si s nějakým přijímacím mistrem v zinkovně, apelovat a dát mu flašku, ať to nanakurví a dá zkušenýmu zinkovači a až budou mít čerstvou lázeň a důsledně si pak zakázku převzít osobně.
Všechno ostatní pak už je napytel, hádky, reklamace, znalecké posudky, soudní poplatky, advokáti - energie a peníze a ztracený čas - investované do kanálu. Prostě vždy jak ostříž předpokládat, že stát se může to nejhorší a případně být příjemně překvapen...
Editoval tomaslad (19-09-2018 09:18:58)
Najlepšie zájsť osobne do zinkovne a popozerať si hotové výrobky ako to vyzerá. Ja chodím do dvoch zinkovní a čo sa povrchu týka je to značný rozdiel. Žiaľ tá kvalitnejšia má malú vaňu a nie všetky moje výrobky sa tam zmestia. Vo wiegli majú veľké vane a silné žeriavy. Navešajú toho na vešiak nahusto vedľa seba čo najviac. Pri vyťahovaní sa všetko navzájom ofrká a je to ako hnoj...
Tak jsem byl v zinkovně a je to 20kč bez dokladu a 25s dokladem. Tak že nám to hezky roste
Stává se to i větším firmám, VEZEKO, vozík za 130 000,- a sváry stojí zato, zinkovna stav jistí a vozík rezne, ještě nevyjel... https://www.facebook.com/photo.php?fbid … mp;theater