SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím pánové a možná i dámy.
V rychlosti jsem prolétl toto fórum a pár vláken na téma pořízení TIGa, kterých tu již pár bylo jsem pročetl ale... no bude se to bohužel zase opakovat. :-D
Abych pravdu řekl, tak jsem naprostý amatér a svařovací metodou TIG neposkvrněný. Takže chtěl bych si pořídit TIG Invertor AC/D, ale jaký? No řekněte si asi... "Další hňup" a asi máte pravdu :-D Ale byl bych rád, kdyby mi s tím někdo pomohl a byl ochotný mi poradit.
Rozpočet asi tak do 30ti tisíc na invertor včetně hořáku.
Prosím o trpělivost a negativní odpovědi si nechte od cesty. :-D :-D :-D
Tiez idem z Tig DC na TIG Pulz HF AC/DC zatial to nemam kompletne ale moj osobny zoznam strojov je tu
Ak mas 30litrov asi JET TIG 2/3 to je univerzalny stroj alebo nieco lacnejsie - ja asi skusim JET TIG MINI kvoli prenostnosti.
Z poslední zkušenosti můžu doporučit JET TIG II. Dá se domluvit i vodní hořák a i s tím je cena míň než 30k. Zase to chce ale vodní chlazení. Bez vodního hořáku je cena cca 27k (JET TIG II AC/DC 200 IGBT PFC WELDER FANTASY )
Dobrá, Jet TIG 2 mrknu na to... Díky
A co jiné značky?
Jimik - https://www.naraditechnik.cz/multifunkc … er-fantasy tak ine znacky.... s touto znackou mame velmi dobre skusenosti a stroj je to naozaj vydareny. Jedina vec k ovladaniu toho stroja je ta, ze musis vediet aj nieco o teorii zvarania metodou TIG AC a aj DC aby si netapal v nastaveniach stroja. Teda pre tazkych zaciatocnikov je tam funkcia "ac easy setup" a "dc easy setup".
Hmm, a co si počkat na Brno Msv, tam si vyberete a ještě dostanete veletržní slevu, určo tam bude hafo prodejců jako INWELD, zázraky z Třebíče či Fronius, připravte si love a bude,.....zdravím
To je dobrý nápad díky Evita. Jet Tig vypadá velmi dobře a nejspíš to bude ta správná volba... Zatím ještě s koupí počkám, ale nejspíš to bude Jet Tig.
Mám pocit ,že je to jasný Jestli JET TIG stačí Rellíkovi tak tobě bude stačit také . Já mám fronika a je to vlastně nejdražší krabice co se mi válí v garáži mám natočeno asi šedesát hodin. Dneska bych ho asi nekupoval. Ale věřím že to ještě příjde
Je otázka, jestli je vhodné pro úplného začátečníka stroj s tolika funkcemi. Kdysi se uvažovalo : "Táto koupíme mu ty boty raději větší, ať mu dýl vydržejí" nejsem si jistý jestli to platí i pro koupi svářečky pro úplného začátečníka, u kterého je předpoklad, že řadu funkcí bude moci využívat až po dlouhé době učení a v té době budou jen rozptylovat. Také se kdysi říkalo mladým dospívajícím chlapcům, že nejlepší je se naučit jezdit na "nějakém starším kole". Proto nabízím úvahu, jestli by nebylo lepší koupit pro začátek jetou barevnou krabici, která umí v podstatě všechno co je pro základ potřeba.
To nevím na bazaru každý neví co by za to chtěl a ten JET je v pohodě. Chce se učit a už píše o hliníku tedy AC. Ten JET je super jen musíš mít za barákem elektrárnu a jak psal Rellík maléj zapalovací oblouk. Jestli že se bude chtít učit ,do pul roku bude ty funkce potřebovat. Pořád kupovat něco nového je blbost. Mě by třeba zajímalo kdo vaří hliník nad 150hz. Já tedy nikdy a přesto se to tady řešilo která mašina je lepší která jede výše . Nevím kdo čím doma prská ale tady bych dal za pravdu Rellíkovy. Zná to dobře a ví o čem píše.
To nastavení "easy setup" u Jet tigu opravdu funguje, takže to může použít hned od začátku. Na PL webu je i video ke stroji, kde je něco málo o nastavení
Ted jsem prskal něco ve sklárnách byla tam kemppi 3500 prý stála 300 kolíku. Já na to že možná ale v jiném století. Tam at si koupí novou mašinu se zárukou. Já jsem také tu kemppi 3500 viděl poprvé a za deset minut jsme byli kámoši A to nemám svářečák. Vařil jsem tam nějaké rámy prý to místním moc nešlo asi začátečnici.
To byl je názor na zvážení. Pokud Jimik nezačne hned honit pulzy a Al, ale bude postupně od základu, až se dopracuje k vyšším funkcím, tak potom je i ten Jet vhodná volba. Já jen soudím podle dotazů v tomto fóru, že bývá problém si srovnat v hlavě vliv jednotlivých parametrů a jejich vzájemné souvislosti. O tom psal i výrobca.
Když to nevyzkoušíš nenaučíš se, Zase tak složitý to není
Hmm, dneska při výběru chybu neuděláte.Všechny strojky základní funkce maj, a to navíc jako zámek, paměti, usb nesváří.Většinou vystačíte bez vodníka, nanejvejš si dáte čouda než hořák schladne.A cena, jen čumím jak je to dole, teď tu někdo objevil Weldon od Expanda, jak to můžou za tu cenu vůbec vyrobit, vždyť mobil je dražší.V každým případě si to nechte předvíst a odzkoušet.Nebála bych si to vzít do svářečský školy na zaškolení, nastavíte si to a budete mít k tomu papír.
Evito jako ve svářecí škole mi dají nějaký papír?
Hmm, samo, je to vpodstatě zaškolení na obsluhu zařízení z hlediska B.P. a jednoduché svary, běžně to děláme pro automechaniky aby se vyhnuli drahým a z hlediska svarů málo potřebným ZK, má pak stehování mig-mag a řezání plamenem a je vysmátej.Stačí to i elektrikářům na stehování žebříčků pod kabely, Z.P, zaškolenej pracovník, průměrně metoda za dvojku.Dneska svařečáky kontrolují jen zpovykaní bezpečáci v podnicích a někdy IBP jak nám tvrdí makači pri obnově certifikátu....že prý by jim tohle stačilo. Skončila další větší škola v K.H, soukro se to nedá udržet......zdravím
Editoval Evita (02-09-2018 02:48:57)
Tak konečně certifikát za rozumné love, možná se i já nakonec dočkám nějakého osvědčení
Samozřejmě na hlínu bych si asi hned netroufl... Ale chci abych třeba po pul roce vaření nezjistili že si musím koupit něco jiného.
JET TIG 2/3 su stroje ktore rozhodne nebudes menit po polroku kedze si dal limit 30kolikov ceskych tak je to jasna volba.
ale existuje aj mensi brat ktory nema plazmu a tiez by ti mohol stacit ale zase budes spekulovat co kupit
Tak plazmu nevyužiju.
Stránky: 1