SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
je možné převinovat cívku na co2 0,8 mm drát. máte na to někdo nějaký přípravek?? pokud to někdo takto děláte.
power156 napsal(a):
je možné převinovat cívku na co2 0,8 mm drát. máte na to někdo nějaký přípravek?? pokud to někdo takto děláte.
to to fakt nikdo nedela?? :-)
power156 napsal(a):
power156 napsal(a):
to to fakt nikdo nedela?? :-)
já sem si udělal na cočko takovej držák na 15 kg civku vyvrtal jsem do cočka malou dirku na drát a vařil jsem
Jo dělám to normálně na soustruhu.Mám takovou vidlici a na tu prdnu 15kg a do vřetena upnu na trn 5kg.
Rychlé a snadné a hlavně dobře srovnanej a utaženej drát.
Pepan napsal(a):
Jo dělám to normálně na soustruhu.Mám takovou vidlici a na tu prdnu 15kg a do vřetena upnu na trn 5kg.
Rychlé a snadné a hlavně dobře srovnanej a utaženej drát.
Ahoj neměl bys foto?? ono je to asi naprd dělat to růčo , ono by se mi to potom asi šmrdochalo a blbě by se vařilo, nebo bych to moch vymyslet jako lukas, to je taky reseni
Tak som chcel usetrit a kupil som 15kg cievku.
Hlavny problem je ze nebola na plaste ale len na drotenom kosi.
Vyrezal som 2 kruhy,8 zavitova tyc.... No teda 12 by bola lepsia.
A navijal to na sustruhu. Zo zaciatku aj islo pekne ukladat drat ale potom sa to zvrhlo. Tak som sa snazil aspon ako tak udrzovat vrstvy aby sa to velmi nemotalo.
Tak som zvedavy ci to vudrzi pri zvarani alebo sa to bude zamotavat a bude to na zlost.
Zatial som namotal len jednu 5kg. Ono to ma menej ale to nevadi.
ozivenie 11 rokov stareho vlakna v priamom prenose... sorry ale nedalo mi to..
Ono je možné ,že se opakuje ale je to jedno s mála vláken co mě začíná zajímat.
Ono to určite ide. Kto navíjal cievky na navíjačke, vie o čom je reč. Tu sa ale bude musieť popasovaťs vyššou tuhosťou drôtu a aj nastaviť vyššiu uťahovaciu sílu. Radil by som ale navíjanú cievku zovrieť medzi pevné príruby, aby vhorných vrsvách nedochádzalo k roztláčaniu bočníc cievky.
Veľa zdaru!
No hej vykopavka vlakna. Ale na 15kg cievke usetrim 15E oproti 3x5kg cievke.
Převinování drátu běžně děláme. jedná se o přesný převin. Má to smysl zejména u drahých přídavných materiálů jako jsou nerezi, trubičky, Cusi, nebo z poškozených cívek. Na soustuhu to rozhodně nejde, je na to specielní stroj.
Je na to speciální stroj o tom žádná,ale pokud potřebuju přendat třeba jedno kg cusi3 na jinou cívku, tak to lze i na soustruhu a bez problémů se s ním dá pájet. Můžete se přijet podívat rád vám to předvedu.
Ako dlho trva to previnutie na 5kg cievku (hodil by sa udaj v sekundach/minutach)?
Musi pritom stat clovek a davat pozor na krajne polohy alebo to vie behat same?
Sustruh je super ale to kazdy doma nema.
Mozno uprava nejakeho projektu 3D fillament (struny) previjacky by bola mozna je to mensie a skladnejsie ako sustruh
Atlan neoplati sa ti spravit externy drziak na 15kg cievku s pripadnym krokacom ktory by pomahal 2 kladke?
Odpadol by problem s previjanim a zaroven by sa do zvaracky velmi nezasahovalo.
Pripadne urobit externy podavac a drat nacpat to do stroja akurat tam nepouzijes povodny podavac (vytiahnes kladky)
len si vyvedies spinanie motora nieje to prenosne riesenie ale casom sa ti to vrati.
Starsi model Jasic-a mal malu bednu a 15kg cievka isla von mimo skrinu (nieco taketo to bolo)
Editoval ihlan (12-08-2018 07:52:17)
Při navíjení trafa si sedaji závity pěkně jeden vedle druhého a není potřeba nějaké pomocné vedení. I konce to zvládá bez zvláštního vedení, případně s minimální lidskou pomocí. Měd je ale měkčí, nedrží tvarovou pevnost jako svářecí drát.
Jak vypadá profesionální převíjecí zařízení na svářecí dráty, je to pro menší dílny?
No mal som tu 15kg cievku upevnenu ale ked mal dost to kopalo pri prvom roztoceni 15kg, navyse som to ma 3m od zvaracky ale potreboval som dovarit.
Previjal som to na sustruhu pri 50ot /min to ide ako tak ukladat ale je to babracka.
Nakoniec som to tocil na 210ot, zozaciatku to aj ukladalo, stupanie som mal 0.8mm, ale po 3 vrstvach sa to vymklo tak uz som to tocil len tak je to sice vo vrstvach ale nie pekne vedla seba.
Troska som zvaral a islo to tak uvidime.
Zatial sa to nezmotalo, budem musiet davat pozor aby sa neuvolnili zavity.
Uvidim ci to stojixza ttch usetrenych 15E
Jak dlouho to trvá nevím, musím u toho stat a prehazovat posuv z leva do prava. Ja to pro sebe neprevijim, nepotrebuju to, ale někdy někdo potřebuje třeba jen 1kg drátu cusi3,al,nebo nerez a nechce si kupovat celou civku třeba 5kg ,protože by to nezdělal , tak mu co potřebuje odmotám .
5 az 15 minut
Zkoušel někdo další převíjení.