SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
tak musim se pochlubit, jakou novou vec jsem povaril a ze uz mi to docela jde, ale uz nevarim tolik kolik bych chtel. asi cas neni, a pak ani moc chut tim padem.
tak mrkejte a lajkujte https://www.youtube.com/watch?v=hHIEIWNBtu4
Takový zbytečný práce. Kdybys ho nechal spát v posteli jako my, tak bys ušetřil čas i peníze
To by CVcko rozkousalo rychle uplne vsechno. Ono i takto bude stacit az zacne prezubovat.
Klimbik....u nas je tiež panom nemecky ovčiak. Spáva tam kde chce, aj v posteli. Aby si nakoniec v tej klietke neskončil ty...
Editoval tarzan (19-07-2018 18:27:13)
Rekl bych ze CV je v tomto jeste dale nez nemecky ovcak.
Jj. CV je z ovcaka pry jen 70procent a 30 procent je karpatsky vlk, a tam je prave ten kamen urazu. Tedka ho treba chytaji takove zachvaty vzteku, ze se proti me uplne rozjede kdyz mu neco nechci dovolit, no jeste ze ma teorv 9 tydnu. KdBy se rozjel takhle treba dvoulety, nevim co bych delal ale pak uz zase bude mit vic rozumu snad
Pekná klietka, precízna robota a dobrá voľba plemena.. Určite klietku využijete ak sa ČSV dostane do obdobia "nevychovaný hulvát so zvýšeným sebavedomím vodcu, ktorý skúša, čo znesiete - ignorujúc Vaše požiadavky". A nakoniec si z postele aj tak spraví svoje ležovisko, ako píšu kolegovia, alebo si z pod postele spraví búdu, ehm či skôr noru, do ktorej bude znášať, to čo inde "uloví" :-)
Hehe, tie pravé záchvaty vzdoru ešte len prídu, teraz je to ešte len malé "šteniatko" :-)
Editoval jarinox (20-07-2018 05:17:55)
Jako vazne bez legrace, ten vlk v nem je hodne poznat. Musis od mala vychovavat, idealne cvicak. Take se priprav, ze z rodiny bude ( svym specifickym zpusobem ) respektovat jednoho pana, ostatni povazuje za podrizene cleny smecky a podle toho se k nim chova.
To je z tve vlastni zkusenosti? Nebo jsi to jen nekde slysel? Jasne ze bude mit vycvik! Ale spousta lidi rika veci ktere jen nekde slyseli a pak z toho vznika ticha posta. Prvni clovek rekne ze je trochu divicejsi nez pes domaci a paty clovek uz tekne, ze koho potka, toho zabije a nejvic si pochutnava na detech! )
Mimo temu skus kotuce Geko na inox 125 sa mi zdali celkom slusne.
klimbik napsal(a):
To je z tve vlastni zkusenosti? Nebo jsi to jen nekde slysel? Jasne ze bude mit vycvik! Ale spousta lidi rika veci ktere jen nekde slyseli a pak z toho vznika ticha posta. Prvni clovek rekne ze je trochu divicejsi nez pes domaci a paty clovek uz tekne, ze koho potka, toho zabije a nejvic si pochutnava na detech! )
asi tak. tento pes /aspon z moje skusensoti s nim/ je skor zviera ktore sa spolocnosti vyhyba. a ake je zviera zaezi fest na coveku s ktorym zije .-)
Osobne ho nemam, ale znam to z rodiny. Vidim toho psa v prumeru dvakrat tydne po sest let a slysim vypravet co bylo predtim, kdy jsme se kvuli vzdalenosti moc nevidali. Rozumim, ale vazne zadna ticha posta.
K výberu plemena pána Klimbika sa vyjadrovať nemôžem, každý chová to, čo je jeho srdcu blízke a som si istý, že všetko má dokonale naštudované. Ale v zásade, to čo popísal Peta62 je pravda. :-) ČSV je úžasné pracovné plemeno, avšak tiež má svoje muchy (všetko rozhryzie, ak je sám skučí, či vyje - susedia budú mať radosť, má silné lovecké pudy). Zle vycvičený - hotová katastrofa. Nutnosť klietky je opodstatnená v byte, či dome. Veľmi všetko záleží od povahy, ale pozor si dajte len na to, ak máte deti... Väčšinou neznesie prítomnosť iného človeka, ako pána, pri svojej miske s jedlom, chráni si ju aj pred iným, nižšie postaveným členom skupiny. Dospelý súdny človek, nepôjde k miske - výstražné vrčanie ho odradí, ale dieťa občas áno... a ak príde Vaše dieťa domov s kamarátom, bez prítomnosti vodcu (pána), tak býva dosť drsný. Osobná skúsenosť, so psami - fenu sme nikdy nemali..
PS: Taká zaujímavosť. Môj otec musel dať ČSV preč ešte v 80 rokoch, keď som bol dieťa, aj napriek tomu, že mal výcvik a bol oddaný rodine, nakoľko bol príliš agresívny, keď vodca skupiny nebol doma. Vtedy preberal totiž vodcovstvo skupiny, napádal návštevy, sem tam zabil kačku, sliepky, trúfol si aj na prasiatko.. Mamu síce akceptoval, ale v zásade ju nepočúval. A skončilo to tak, že ak otec nebol doma, nikto k nám nechodil a mama sa bála ísť aj na dvor, pričom ja som mohol (ako dieťa) aj so psom v búde ležať.. :-) Na záver dodám, že otec mal skúsenosti, pred tým odchoval a choval čistokrvného vlka...
Editoval jarinox (22-07-2018 08:00:44)
Furt je to zviera a selma. Tak ze nikdy nevies co sa stane. Zbytocne riskovanien pokial to nepotrebujes k zivotu tak by som to nechoval.
kolko ludi zabil byk,kon alebo vcely a nikto to neriesi,pes ma podla mna na dedine jasnu funciu...strazit dom,aj maly niekolko kg vaziaci pes dokaze stekanim odradit zlodeja alebo nanho aspon upozornit,sice nebyvam v rodinnom dome ale psa napriek tomu mam s rovnakeho dovodu,zvelijaky podomovy predavaci,agenti s "teplou" vodou,svedkovia jehovovy a ostatne nizsie formy zivota idu momentalne prec ked pocuju ze v domacnosti sa nachadza zvieratko ktore s ich pritomnosti nema prave radost !
Byk kon a vceli som nepocul ani o jednom zato psov tu par bolo.
Porovnavat nieco co zerie meso s bylinozravcami nieje celkom vhodne.
pavol.sk napsal(a):
kolko ludi zabil byk,kon alebo vcely a nikto to neriesi
"nikto to neriesi" to jako vazne ???
"Neřeší" ve smyslu že o tom není tři dny po sobě naléhavá reportáž na Nově s dramatickou hudbou v pozadí.
Krupp napsal(a):
"Neřeší" ve smyslu že o tom není tři dny po sobě naléhavá reportáž na Nově s dramatickou hudbou v pozadí.
aspon niekto to pochopil...
Atlan napsal(a):
Byk kon a vceli som nepocul ani o jednom zato psov tu par bolo.
Porovnavat nieco co zerie meso s bylinozravcami nieje celkom vhodne.
no ved pisem ze ked sa to stane tak to nikto neriesi...
ale no tak kluci, Klimbik si svaril na doma hezky nabytek a vy mu tady plivete na jidlo (Pes je jidlo, ne kamarad). Máš to hezké, jsem si říkal, proč jsi tam nedal kari síť 50x50x8, ale do baráku by to nebylo hezké.
pes je jidlo...tak to cumim,ja bol v tom ze psi sa zeru len na yvchode v osadach ale ako kukam tak chutia aj cigosom na zapade
Peprnik: ja jsem dokonce takovou kari sit ani nenasel. Nejhrubsi s rozmery 50x50 byla snad 4ka drat, proste nejake tenke. A pry to neni dobre no, jak to ma ty vystupky tak jak rikas to blbe vypada a co hur, pes si o to muze snaz znicit zuby
pavol.sk napsal(a):
pes je jidlo...tak to cumim,ja bol v tom ze psi sa zeru len na yvchode v osadach ale ako kukam tak chutia aj cigosom na zapade
tak nevím jak u Vás na civilizovaném západě, ale u nás, když dělají myslivci zábavu a nic netrefí (dost často), tak srnčí guláš je rozhodně ze psa. A jinak nevím, kde jsi studoval, ale v brně kluci z lesárny vždy dovedli kus čerstvého masa 50kg a` 50Kč z útulku k beččce.
Stránky: 1 2