SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den.
Chci poradit s výměnou přívodního kabelu u svářečky UTA 200-1 . Teď je momentálně provozována na 230V a chtěl bych ji předělat na 400V . Samozřejmě budu měnit přívodní kabel za nový a ten 3 žilový na 230V vyměním za kabel 5 žilový na 400V. Ale chci poradit zapojení ve svářečce a v 5 kolíkové zástrčce .
přívodní kabel není nutno měnit i na 400V je napájena pouze dvěmi fázemi a ochranný vodič , takže stačí pouze tři žíly,
Já zase nevěděl že funguje i na 1x230V. V bývalé práci jsme ji měli na 3x400V. Svařovala moc pěkně.
Hlavní důvod proč to chci předělat je nevyužitá zásuvka na 400V v dílně a lepší výkon . Když jede na 230V má snížený výkon. Vycházím z uživatelského manuálu co mám k svářečce. Je to tam napsáno ,ale není jak zapojit přívodní kabel.Je tam i popsáno jak upravit zapojení trafa při přechodu z 380V na nových 400V. Kdo to neudělal do dneška ,tak to může být jeden z důvodů proč svářečka při zapnuti vyhazuje jistič.
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … _3_119.jpg Jednu fázunapoj na 0 svorku a druhú na 440V .
speedman napsal(a):
Hlavní důvod proč to chci předělat je nevyužitá zásuvka na 400V v dílně a lepší výkon . Když jede na 230V má snížený výkon. Vycházím z uživatelského manuálu co mám k svářečce. Je to tam napsáno ,ale není jak zapojit přívodní kabel.Je tam i popsáno jak upravit zapojení trafa při přechodu z 380V na nových 400V. Kdo to neudělal do dneška ,tak to může být jeden z důvodů proč svářečka při zapnuti vyhazuje jistič.
V čem spočívá ta úprava zapojení trafa?
Posílám náhled na přepojení vodičů z napětí 220 V na napětí 440 V
Na přívodu si zřejmě vyměníte vidlici za 32A 6h , čtyřkolíkovou nebo pětikolíkovou, podle vaší stávající instalace v místě budoucího použití stroje . Nulák nezapojujete není zde potřeba .
Takže tam zapojte žlutozelený a to na zemní svorku , pak dva barevné vodiče( mimo modré barvy ) a to první na L1 a druhý vodič na L2 nebo L3 .
Ve stroji jsou úpravy jednoduché viz fotky
Takto je splněn i soft start
Editoval JaroslavPavel (21-07-2018 09:47:02)
Děkuji všem za rady a případná schémata. Ještě jednou Vám moc děkuji.
Stránky: 1