SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý deň,
Prosím poraďte. Časovo je výhodnejšie použiť TIG alebo MIG pre zváranie kovaných polotovarov pri zváraní zábradlia? V podstate sa to len boduje a pri MIG sa tvorí veľa guľôčok ktoré následne treba osekávať.
Jasne uz vidím jak vse na Tiga obrusujes do kovoveho lesku!!Pokud je aspon troslu slusna svarecka a spravne nastavena rozstriku je minimum u Mag metody.
A koupit tu separační kapalinu, rozprašovač a kuličky jdou seškrábnout i kouskem plechu. Ale jako první co psal Honza007, musí být mašina v dobrém stavu a dobře seřízená.
Kované polotovary zváram z pravidla s čistým CO2. Ktoré polotovary konkrétne sa len bodujú? Väčšinou to treba poctivo zvariť.
Na lamelové či moderné brány používam mix.
Separačnú kvapalinu používam len pri zvarení zámkovej krabice.
Pardon použil som laický slovník. V porovnaní s dákymi dlhými húsenicami mi to pripadalo ako bodovanie... 😉
Som začiatočník, zváračku mám požičanú a nastavenú od suseda. Je to staršia mašina "Danubius Elektrik PP160".
Práve som dokončil prípravu zábradlia pred zinkovaním a mám toho po krk 😀 Samé gule. 😁
Plánujem ešte plot a bránu a rozmýšľam nad kúpou zváračky JET TIG... A či by sa mi to s ňou nezabralo menej času. 😁
Editoval miimoza (19-05-2018 16:24:06)
To už bych vzal radši multifunkční stroj jestli nejde i o hliník, půjde použít elektroda, tig nebo mig podle potřeby nebo nálady a bude to i levnější než Jet tig
Tady třeba jeden set Omicron, chybí tam snad jen hořák a budíky na tig, jsou samozřejmě další a další možnosti http://www.profisvarecky.cz/cz/e-shop/1 … abely.html
Editoval jees (19-05-2018 17:04:58)
PP160 je dobrá zváračka. Mám ju tiež a nepredám ju nikdy. Používal som ju práve na takéto práce. Chce to zrejme lepšie nastaviť. Problém s rozstrekom som nemal. Na ktorom stupni si to zváral? Skús 8-9 odbočku.
Držím ti palce s remeslom.
Jít na to s tigem je pěkná krávovina... Jedině céóčko nebo elektroda...
Elektroda tiež nie je dobrý nápad. Medzi tvarovými prvkami zostane lahko kúsok strusky a to potom robí problém pri zinkovaní.
A proč na to nejít TIGem? Pokud má přísun argonu, jsou to pohledové svary. V robotě tigem vařím větší blbosti
pat: protože kované věci na sobě mají hromadu okují, které je nutné pro tiga obrousit. Jinak to jen bublá a póruje. Céóčko si s tím poradí celkem dobře a elektrodě je to jedno.
Robi G: pokud to jde teda na zinek, tak elda by taky padla, ale jen pro nezkušeného svářeče. Pokud nějaká struska zůstane mezi díly v malé mezeře, tak se stejně tato mezera zalije zinkem, takže je obalená i ta struska.
Celkově je nejlevnější a nejrychlejší použít "céóčko". Tig bude pohledový, ale minimálně 4x dražší...
Musely by se ty kované výrobky prohnat tryskacím zařízenim, ten všechny okuje odstraní , zaleží na zručnosti tryskače jak to umí otryskat musí stím pohrát abyto bylo dokonalé a pak prohlednou případné vady sváru dovařit přebrousit opilovat a pak stim do zinku..
Editoval alll (20-05-2018 09:05:38)
Rellik žial struska sa zinkom nezaleje. Napije sa moridlom a to po zinkovaní ihneď vyteká a robia sa okolo žlté fľaky.
Preberalo sa to v tomto vlákne http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=7682
Moje dokončené zábradlie.
Stránky: 1