SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
pani ma niekto rezacku s pilotnym oblukom na 1 fazu ?
hodte tipa pls. dik.
na Nářadítechnik mají z PL od Fachowiec https://www.naraditechnik.cz/module/sps … t&n=12
ALFA in Pegas 40A Plazma som s nou nadmieru spokojny.
Bez urážky , čo znamená slovo ,,schopná" rozpíš sa trocha na čo to potrebuješ ?
No mal som na mysli nieco co ozaj aj cosi vydrzi - vsade sa pise o nekvalitnych komponentoch (elektronike). Ma to byt na domace palenie (od tenkych plechov po max. 10mm) - mam jednu ale nema pilotny obluk. A dost to otravuje ked to nestartuje ako ma.
Ide o to aby to malo hlavne rovny a cisty rez - staci pri 10mm. Hrubsie materialy samozrejme ze clovek nemoze cakat od jednofazovej plazmicky nejake svetoborne rezy. Ale sak da sa upalit aj hrubsie aj ked skredym rezom. Ale to nieje podstatne.
Pozeral som tu ALFU - vyzera to dobre. Ale skoda ze o pilotnom obluku sa hovori az v manuale - ale je tam - a dokonca ma ochranu - 3 sekundy a zhasne ak sa nezacne palit. Je to na strane 14/21.
Inak v tom navode su aj celkom pekne zhrnute zasady pre rezanie plazmou co sa vzduchu tyka - takze doporucujem precitat !
NAVOD - ALFAIN - PEGAS 41 PLASMA PFC
Takze asi zatial favorit...
Ihlan by mohol spravit aj nejaky prehlad plazmovych rezaciek... Takze ak to citas, skus nejaku reakciu
a na bazosi boli alebo su 2ks zanovne za polovicu...
worm6666 napsal(a):
Ihlan by mohol spravit aj nejaky prehlad plazmovych rezaciek... Takze ak to citas, skus nejaku reakciu
mozno o 2-3 roky ked budem kupovat nejaku plazmu mam knim velmi obmedzeny pristup viem o nich velmi malo.
Tie zoznamy vznikli tak, ze je to viac menej moje sukromne "vyberove konanie" ktore som zverejnil.
Pomahaju inym nastevnikom fora a mne dohladavat informacie a mat linky pokope kedze HLEDAT je uplne na pinokia..
Teraz vznika TIG HF AC zoznam lebo planujem ist do ALU a nie trapit sa TIG DC+. Uz aj varok ma HFko ja len LiftArc
Ktym plazmam by mohol niekto ako bourac nieco napisat ale on nieje velmi na pisanie radsej ti to da do ruk a makaj
Ked budem vyberat tak nejaky Hypertherm+THC cerpam z uspesnych stavieb CNC Plaziem
a dostupnych modulov pre spolupracu s Mach-om alebo THC modulom co dost zlepsuje celu konfiguraciu.
To su ine poziadavky ale zvazil by som ze ci dobuducna by sa ti to nehodilo ako rucne rezanie.
Editoval ihlan (26-07-2018 09:51:32)
Ihlan, ale ved u mna mas neobmedzeny pristup k plazme. Treba len prist...
Tak donedavna platilo ze nesahat na Plazmu, nitovacie klieste a psa vidim ze doba sa zmenila mozem na vsetko
PS: Chcel naznacit ze to su 2-typy plaziem co viem osahat oproti 6ks zvaraciek za polrok.
Cervik pozri toto
Editoval ihlan (26-07-2018 17:10:17)
ihlan napsal(a):
Cervik pozri toto
- no ja som tam chcel mat Kowaxku prilbu
- ale dik
Mě zaujala tahle plazma https://www.aliexpress.com/item/Plasma- … 24229.html Kdybych už neměl Berlana, asi bych do toho šel. Pokud to není uvnitř zprasené, tak by to za ty peníze mohla být lepší volba než Berlan. U toho jsou velké nevýhody špatný hořák a absence pilotního oblouku.
Editoval Aleš_ (27-07-2018 21:52:53)
Horak vies vymenit...
ta Cina vyzera fakt schopne... aspom vieme, kam tlacit s cenou nasich predajcov.
Chcel by som vidiet ako ureze 20mm... Pri tych 50 A na 230V vyhodi istice (16A) na 100%....
Das to do 32A zasuvky
Preto som kupoval trojfázovku.
Chlapi da sa pouzivat JetTig III 250A ako plazma na dielni, alebo je lepsie kupit zvlast plazmu a zvlast TIG ?
Ked budem pouzivat TIG mebudem pouzivat plazmu a naopak budem to pouzivat len ja sam
#15- domovní jištění je bez příplatku za vyšší jistič 25A. Takže v plném rozsahhu se použít nedá.
Mohl bych poprosit o radu jakou plazmovou řezačku s pilotním obloukem s cenou do cca 12tis? Podmínkou servis a dostupnost náhradních dílů i pár let po záruce. Na trhu je hromada cenově rozumnejch strojů, ale bojím se že to bude všechno čína, kterou mohu po skončení záruky akorát tak vyhodit.
Stránky: 1