SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim pani.
Kto ma ake skusenosti s osvetlovacimi telesami ? Na ktore samostmievacia kukla nereaguje ?
Pripadne nejake tieniace materialy, dostatocne priesvitne, ktore odfiltruju ziarenie, na ktore kukla reaguje ? Aby ostalo dostatocne jasne svetlo bez ztmavnutia kukly ?
Chcem si do garaze spravit nove osvetlenie - po stranach pod stropom dat neonky. Su v plastovych protiprachovych cirych alebo mliecnych krytoch. Tusim MODUS sa volaju. Celkom dobre pracho aj vlhko tesne...
Lebo napriklad normalna ziarovka bez tienenia mi kuklu stmavi. Aj netienena neonka. Mozno ze je to stary typ.
Ale ked namierim ziarovku na plafon tak odrazene svetlo v pohode - ziadne stmavnutie... Ci len ho je malo ?
Pripadne ci ma niekto nejake lepsie LED svetlo - nejake skusenosti...
Vdaka !
Kuklu celkem slušně rozbliká obyčejná zářivka. Já mám v dílně 20W LED reflektory a pohoda...
já mám v dílně na stropě 2 zářivky. Nad pracovními stoly mám led lampy. Led žárovky kuklu neovlivňují. Když chci kuklu probudit, tak ji namířím na zářivku a ztmavne.
Ja jsem si si tim kdysi hral, kukle se da nastavit citlivost, aby osvetleni nebrala.
na strope mam kombinaciu neonky/led svietidla prenosky su cisto ledkove,niekedy staci blbo otocit hlavu a hned je tma ale stava sa mi to vynimocne
Ja son u tej mojej kukle vypozoroval, že nejde ani tak o intenzitu, alebo o farbu svetlá. Ale elektronika je nastavená tak aby reagovala na skokove zmeny intenzity svetla. Raz som sa s ňou napr.pozrel do slnka a ono prd, nič sa nedialo. Najprv som si myslel že sa posrala, ale potom som vypozoroval, že napr. vobec nereaguje na volframovku (nech je ako kolvek výkonná) ale zareaguje na 6w ziarivku (ktorá 100x za sec blikne). Reaguje tiez na ledky ak nemajú filtrovane napájanie. Skrátka ak nechcem aby na to svetlo reagivala, tak musím použiť zdroj svetla so spojitym svetlom. Neviem ako ine kukli, ale je dosť možné že aj iné fungujú podobne.
dakujem za postrehy, kludne prispievajte dalej, ja si to cez vikend vyskusam na roznych svetelnych zdrojoch s roznym nastavenim sensitivity a dam sem feedback.
hlavne ma zaujima LED osvetlenie - uz mam cosi vyhliadnute, len to kupit a osadit na nejaky stojan
Dnes som to ešte znova odskúšal a myslím, že môžem na 100% vyhlásiť, že v mojej kukle (nejaký klon ask 300) je nejaký "hornopriepustný filter". Čiže takmer vôbec nereaguje na spojitý zdroj svetla, ako je slnko, ledky alebo halogénky napájané s jednosmerného (a filtrovaného) napätia. A na druhej strane reaguje už aj na 3w ledku, ktorá nemá filtrovaná napätie. A s tou wolfrámovkou som sa sekol, na klasickú žiarovku reaguje, len som si neuvedomil, že halogénky nad mojim ponkom sú napájané z PC zdroja.
Takze osvetlenie odskusane:
VHODNE - LED reflektor (20W/1400lm som mal) - kukla vobec nereaguje - ani pri najvyssie nastavenej citlivosti
Taketo cosi mam:
CIASTOCNE VHODNE - neonka - reaguje kukla pri ca. 1/3 citlivosti nastavenej
CIASTOCNE VHODNE - ziarovka klasicka - reaguje kukla pri ca. 1/4 - 1/5 citlivosti nastavenej - da sa to obist nasmerovanim do stropu - na odrazene svetlo to tak nereaguje (ak vobec)
- jediny problem LED je ze ak dvihnete kuklu a pozriete sa omylom do centra reflektora de facto si nablikate - takze pozor na to !
Editoval worm6666 (12-07-2018 13:38:10)
Stránky: 1