SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Potřeboval bych poradit,
jestli je dobrý nápad svařovat slitinu AlSi, pravděpodobně 9% Si za pomocí MMA?
Jednalo by se o válce vzduchem chlazeného motoru 2T, jde o předělávku na kapalinové chlazení, čili jde spíše o těsnost svarů, jak o pevnost, svary nebudou nijak výrazně zatěžovány, jak staticky, tak dynamicky. K původnímu válci bude přivařen plášť pro kapalinu, odlitek z AlSi velmi podobného složení jako válec.
Předehřev beru jako samozřejmost.
Šla by jako zdroj svařovacího + proudu pro Al elektrody použít svářečka PP 315 ?
Díky moc za rady a info.
Právě ta těsnost je problém.Bez tigu AC/DC nemá smysl se o to pokoušet. Nejlépe ale uděláte , když si koupíte pár elektrod a na kousku plechu si to skusíte. Přijde vás to na pár korun a hned víte na čem jste.
Taky jsem o tom premyslel, ze bych koupil par elektrod, ale netusim, kde koupit tak malo pouzivane elektrody na kusy.
TIG by to vyresil, ale pri tech cenach svaru, jake se tady diskutovaly, by vysel jeden valec na nemale penize (valec odhadem cca. 80-100 cm svaru + jeste hlava cca. 50 cm), navic, je to dvouvalec
Jde o prototyp takove upravy, vrazet do toho penize hned na zacatku by se nemuselo vyplatit, kdyby to bylo osvedcene, TIG je jasna volba.
Editoval radluk (08-11-2009 22:40:07)
radluk napsal(a):
Taky jsem o tom premyslel, ze bych koupil par elektrod, ale netusim, kde koupit tak malo pouzivane elektrody na kusy.
TIG by to vyresil, ale pri tech cenach svaru, jake se tady diskutovaly, by vysel jeden valec na nemale penize (valec odhadem cca. 80-100 cm svaru + jeste hlava cca. 50 cm), navic, je to dvouvalec
Jde o prototyp takove upravy, vrazet do toho penize hned na zacatku by se nemuselo vyplatit, kdyby to bylo osvedcene, TIG je jasna volba.
Pošlete mi emailem nějaké podrobnější info, výkres, foto co chcete svařit.
Stránky: 1