SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdar!
Jako neznalec, kterýho baví svařování TIG bych si chtěl domu na domácí svařování tenkých plechů zakoupit svářečku s rozpočtem do 15 000,- . Potřebuji aby uměla dobře svářet nerez a hliník, samozřejmostí je klasický železo.
Moc děkuji za Vaše doporučení co si domu do dílny pořídit.
Hmm, uvedené jako hlína, nerez i černej mi jde, více metodami i v polohách, za 15 kolíků alá hoďku Vás zaškolím v dílně i doma....pokud nebudete měkej a nepřitlačíte, hi....tig ac-dc za tohle, si děláte kozy,ne?
Evita napsal(a):
Hmm, uvedené jako hlína, nerez i černej mi jde, více metodami i v polohách, za 15 kolíků alá hoďku Vás zaškolím v dílně i doma....pokud nebudete měkej a nepřitlačíte, hi....tig ac-dc za tohle, si děláte kozy,ne?
15000 na hodinu ? To jako i se soukromym tryskacem ?
Za 15 tisíc je reálné koupit TIG AC/DC stroj s hořákem, například některé Magnum: https://www.hurtowniaspawarek.pl/tig-ac … 13_17.html nebo Sherman: https://www.eltrex.net.pl/spawarki-tig- … c&dir=
Chce to pročíst toto fórum a udělat si trochu představu. Prozkoumat kde kupovat argon, atd.
Edit: a pokud by byl rozpočet o něco vyšší, tak zajímavý stroj od prověřeného prodejce je MINI JET TIG AC/DC 200 IGBT: https://www.naraditechnik.cz/multifunkc … rak-parker
Editoval jry (22-04-2018 06:54:08)
Ted to tady řešil Rellik a dobral s k JET mašině nebo něčemu takovému .Tam máš zdroj informací přímo od mistra. Umi vařit mám pocit hodně dobře bo ho to baví
Ok nechtěl jsem se původně zapojovat, když jsem viděl ten nereálný požadavek za 15k hrad, ale budiž... Pokud neuvolníš alespoň 20k, na "rozumné" svařování hliníku zapomeň. Pokud tedy nechceš hliník svařovat MIG metodou... Tak asi tak no...
Na domace zvaranie by mozno stacila aj "Sherman TIG AC/DC 210"
Neviem ci ma niekto skusenost s tymto strojom. Tiez o nej premyslam.
Na nějaké to domácí svařováni a že každý doma svařuje zrovna hliník, to tedy koukám No jsou to ale věci.
pat: víš kolik je věcí na domácí svařování hliníku? by se sdivil, kolik se toho najednou objeví polámaného, co bylo odsouzeno k zániku a kolik bokovek pro kamarády a sousedy se najednou objeví, protože firmy/řemeslníci je s tím pošlou k šípku.
Jinak mám Omicron GAMA 200LP AD/DC a spokojenost. Jen frekvence AC by mohla být vyšší. Je tam max pouze 70Hz, chtělo by to aspoň těch 150Hz.
Editoval peprnik (14-06-2018 14:15:38)
Tak to Ti závidím že jsi spokojený já jsem věčně nasranéj. Ale já bych si třeba pro sousedy mašinku nekupoval. Také trochu prskám hliník s MW2200
Hmm, hliník je dost prodělečnej problém, a to ho švajcuju Tetrixem, jen dráty a argon stojej ranec.No skousnem to v rámci propagace školy, ale ještě uživit se tím to by mě ty sousedi hnali když by to pak měli zacálovat....hi
Hmm, vysocina to je raj
cudzinca evita knedlikami privita, hlinik susedom zvaraju gratis, uchadzac o zvaracak dostane kafe gratis, normy a odbornu literaturu gratis, pokeca si gratis, a ak nahodou nezavari skusobny zvar, tak aj zvaracsky kurz ma gratis. Dobra rada a moznost vyskusat si vsetky mozne metody zvarania na spickovych strojoch ewm gratis je tiez samozrejmostou.
Nieco mi uchadza? ....
Editoval rcp (15-06-2018 08:40:31)
Hmm, děkuji, aby to potom ostatní zde nebrali jako reklamu.Tohle vše nás moc nestojí, jsme soukro, a šéfa to bavilo. Hlínu bere většinou jako pokus o svaření, stejně to má potom z technologického hlediska poloviční pevnost.A na kurz nám chodí většinou profici, kteří umí, no je jich málo.Šéf už uvažuje o ukončení, už to bere jako hobby, učilištím placených námi a státem se nedá konkurovat.No začínáme pomalu rozprodávat.....zdravím
Stránky: 1