SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Myslel som ze nie je inertny, ale zdroje ktore som nasiel sa lisia, niekde je zaradeny ako inertny inde chyba. Mozno ale ma nejake vlastnosti, ktore brania jeho pouzitiu ako hlavneho plynu, snad by na to uz niekto za tie desatrocia prisiel, financna uspora by bola poriadna.
No tak to není ani náhodou (inertní) . Důkazem budiž existence nepřeberného množství sloučenin dusíku (dusičnany, dusitany, kyseliny dusičná, dusitá, nitridy, aminy, oxidy dusíky a další tisíce látek).
Editoval Pruduch (05-11-2009 22:23:27)
Nieco som nasiel, pouzitie v zmesi.
http://www.airliquide.sk/file/otherelem … g59680.pdf
Je tam napisane ze je dusik austenitotvorny prvok, snad nam to niekto bude aj schopny vysvetlit, tu moje vedomosti nedosahuju.
2 Pruduch, u niektorych producentov ho najdes v skupine medzi inertnymi, netvrdim, ze je to spravne ale da sa to najst. Som z toho jelen. Inak prave tie jeho zluceniny ma viedli k nazoru, ze nie je inertny.
Editoval semancko (05-11-2009 22:27:08)
No tím intertní je zřejmě myšleno "nehořlavý" (za normálních podmínek).
No tak jsem ten CO2 na to vyzkoušel.Vyzbrojen teorií,že když vyměním W elektrodu za grafitovou,tak ta má ještě vyšší teplotu,kdy je tuhá,než W a zhořet nemůže,protože CO2 je už zhořený grafit.Strčil jsem náplň určenou do verzatilky do TIG hořáku,nastavil průtok na 15 l/min,proud na 10A a ... oblouk krásně chytil ale elektroda se začala po kouscích odlamovat a praskat.Možná to je tím,že to není čistý grafit a ty příměsi v tužce HB ho prostě potrhají.
Vlastimil Kornas napsal(a):
No tak jsem ten CO2 na to vyzkoušel.Vyzbrojen teorií,že když vyměním W elektrodu za grafitovou,tak ta má ještě vyšší teplotu,kdy je tuhá,než W a zhořet nemůže,protože CO2 je už zhořený grafit.Strčil jsem náplň určenou do verzatilky do TIG hořáku,nastavil průtok na 15 l/min,proud na 10A a ... oblouk krásně chytil ale elektroda se začala po kouscích odlamovat a praskat.Možná to je tím,že to není čistý grafit a ty příměsi v tužce HB ho prostě potrhají.
Zajed si pro argon do Polska, za 190zlotuvek tam mas 8kg flasku se 150atm argonu, (cena je vc. te flasky ) nez delat takovehle zbytecne hovadiny.