SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdarec svářeči. Moje GAMA 160 od novoty zapíná HOTSTART v průběhu svařováni. Škrtám škrtám, skoro chytne, skoro chytne, chytne oblouk (pro představu ) a po chvíli svařování hrk a díra. Dál opět svařuje normálně. V servisu dvakrát. Po prvé údajně studený spoj na kondenzátorech, po druhé nenašli nic. Pokaždé udělají zátěžový test a prý ok. Po servisu vyzkouším svářečku pár svary ale neprojeví se to, asi krátká zkouška. Po nějaké době svařuji třeba plot a nadávám jak špaček. Nesetkali jste se s tím někdo? Díky Hanz
Cau zajimavé mam ji taky už od doby co byla jako novinka tehdy byl rok 2010 odtedoby ji mam a sem spokojený a svařuji sní jen když potřebuji venku něco svařit a je to ze silnejšího matroše.. né žeby ceočko neprovařilo 12ctku plotnu bez problému jen je težší a nechce semi zdilny ji vytahovat.. jen se musi umet svařovat a nastavit ji tak aby nepropalila třrba 3 mm plech...
A je to opravdu svářečkou, neděláte chybu někde při svařování? Třeba špatné vedení elektrody apod.? Je zajímavé, že v servisu vám nic nenašli. I když hodně záleží i na servisu.
POkud ani servis nepomohl, tak jedině hotstart vypnout a svařovat bez něj. Starší svářečky ho neměly a nikdo si na klepání nestěžoval A kdo by tvrdil, že hotstart vypnou nejde, tak je na omylu, stačí přepnout na "tig", to totiž jen udělá to, že ten hotstart vypne...
No to sem právě nevěděl, jestli to na TIG nemá jinou charakteristiku svařováni. Ani mě nenapadlo to vyzkoušet. A je po problému Mám svařečák a svařuji už léta, takže poznám, že je něco špatně. Právě proto sem tady napsal, když vím že svařečka není ok, ale servis tvrdí že je. Dík chlapi!
Stránky: 1