SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim Dnes som zvaral staty hlinikovy kuchynsky riad az mi dosla pod ruku naberacka bez rucky tak som tam tu rucku privaril slo to ale musel som pridat pridavny material zvar sa podaril ale pred a po zvaramom miste sa mi to odlomilo. V oblastiach lomu boli krasne vidiet bubliny asi 20 hore vacsie dole mensie a presne cez tieto bublinky mi to pasklo asi to bol prchajuci vodik.
Da sa takyto material vobec zvarat ? A ak ano tak ako? Dakujem
Editoval majo.0007 (06-10-2014 11:46:22)
TIGem by to melo jit uplne bez problemu..
Editoval Matyju (23-01-2015 10:05:56)
urcite sa da musis ale material spravne pripravit pouzit spravny pridavny material a nastavit si spravne parametre
popozeraj narychlo svar forum je tu o tom toho dost
Zdravím vospolok. Viete mi poradiť ohľadom zvariteľnosti tejto súčiastky zo stojanu ručnej vrtačky? Viem je to už na odpis, ale predsa by som to skúsil. Netuším ani aká je to zliatina hliníku, ale je to dosť porovité, takže odliatok, šírka cca 20mm.
Ďakujem
Link s foto: http://ttomash.rajce.idnes.cz/Zvaritelnost/
Editoval ttomash (29-05-2018 12:37:08)
Udělej tam úkos a zavař bez koutu do ztracena . To půjde. Myslím elektrodou . Neboj zkraje i když prská vař , až se celek ohřeje , potom s přestávkami . Bylo by dobré vařit na kousku trubky stejného průměru co díra . Jen dlouhou jako odlitek .
Poriadne to otryskaj a odmasti a dopln fotky ale sam to nezvaraj ak si ALU predtym nerobil to je klinec do ...
Vyrob nový prstenec z ocele.
prilejem olej do ohna.. , lebo ma vsetci poslete do pekelnych plamenov... ttomash - Daj si to vytlacit z plastu na 3D tlaciarni..
pride stolar a poradi vystruhat z dreva :) a pride bourac a napise ze ma doma take len si musis prist po to osobne :)
Inak premyslal som ze napisem sprav si novy ALU a ten tam privar ale pockam kam to povedie :)
pardon zabudol som na pavol.sk pred 2dnami take bolo na bazosi ;) (srandicky srandicky ) ale tade niekde vedie cesta.
Editoval ihlan (29-05-2018 17:16:24)
Ihlan o čo ti ide? Ten krúžok drží vodiaci kolík a páku. Neposúva sa s držiakom vrtačky. Stačí kúsok trubky podobného priemeru , narezať , privariť ušká a vodiaci čap. Potom sa môžeš veselo oprieť do vrtania. Doteraz to bol slabý článok konštrukcie a zvar tomu nepridá na pevnosti.
Podla fotiek ttomashových prác si myslím že to nebude najmenší problém...
Mna skor zaujima ako by to zvaril a kolko by to vydrzalo nove by bolo najlepsie a neviem mne sa kombinacia ocel alu nepaci.
preto ALU ALU ... musi sa sam rozhodnut co zvoli pockam
Podobne sa tu uz riesilo tusim liatina v inom vlakne
presne ako tu vznikla debata ako na to a vtedy na to natiahol kruzok
idem to pohladat mozno toto to bolo este pohladam...
Editoval ihlan (29-05-2018 18:25:02)
Hmm, moc to řešíte, vybrousit aby se to provařilo a normik švajcnout tigem AlSi5 a bude. A na krajích si s tím můžete vymodelovat i žebro....a navíc tady to můžete i podvařit, pilníkem to doladíte.
To se zase deti nauci hezkych ceskych/slovenskych slov. Vybrousit poradne V a jeste predtim vypalit, aby se z toho dostal olej. A pak varit, brousit, varit, brousit. Nevim, kolik ten kram stoji, ale mozna koupit novy stojan.
No, tady určo se to nemazalo, takže bez problému a mé výrazy? Chtěla bych vidět to mladý pako který to tu vůbec čte, tohle je o práci a z toho bolej ruce.Nám na nabídku školení mladej týpek zahlásil jestli jsme neupadli, přeci nebude makat, pracák to jistí....zdravím
Ne každý má tiga , ale elektrody v kusovém množství koupí .
Ďakujem za rady a reakcie, čakal som presne takyto know-how. V podstate ten stojan ani neni podstatný, len to opraviť (ak to podrží, tak mať v zálohe). Raz za sto rokov to bude potrebné aj tak, no pri nejakej montaži to bodne.
Trefné odpovede... a k tomu stolarovi, až praskne ten dreveny prstenec, tak si k nemu pojdem pre drevene elektrody a zavarím to nimi 😄
Evita, ihlan, bobobo, ďakujem za reakciu, tak som to nejako aj plánoval, tak to skúsim skosiť, dám do polohy a tigom obehnem. Ihlan, tupujem, preto hliník, aby to nezadrelo časom. Je to aj tak nejaky kus z čias socializmu, vtedy sa veci nevyrábali na dobu do dvoch rokov. Aj toto musel zlomiť borec so silnými raňajkami.
Robi G, zavarím, ak to bude na houby, tak to pojde beztak. Ide mi o to zváranie 😉
Vyrobca, už som uvažoval, že nakontaktujem klimbika 😂
Editoval ttomash (31-05-2018 01:14:25)
ttomash napsal(a):
Vyrobca, už som uvažoval, že nakontaktujem klimbika 😂
neviem, ci som si dobre vsimol, ale on ti to asi moze vytlacit aj samotny Vyrobca
alebo ak to nechces mat z plastu, ale "profi":
https://www.youtube.com/watch?v=M7-VyVYkC28
a aby sa nahodou niekomu neurobilo zle z cervenej, tak tu je to aj v modrom:
(nebudeme spekulovat, co za zdroj je za sklom )
https://www.youtube.com/watch?v=mASU_c1JaLY
Editoval rcp (30-05-2018 20:35:35)
Trošku ti pokazím radost. Ono by to taky mohla být hořčíková slitina, která už bez patřičného přídavného drátu svařovat nejde. Jistíš to malým testem - na šmirglpapíru nabrus trochu prachu z toho kusu (stejně budeš dělat úkos), dej to na papír a papír zapal, pokud to shoří je tam horčík, pokud to zůstane je to hliník. Jedna tyčka hořčíkového přídavného drátu stojí cca 100,-kč. Nicméně pokud to začneš svařovat i "jen" jako hliník, tak na tom nic nezkazíš, jen se ti vyloupne ten nový návar s malým množstvím materiálu na které to bude... Navíc to uvidíš i při svařování - bude to víceméně bublat...
Ešte lepšie, horčík na tomto. To bude z čias kedy sa vyrabali nie velmi zmyselne veci (škoda favorit a podobne...) a horčík by si max naškrabali z niektoreho dekla japonskych motoriek maximalne tak 😂😂😂
Prejdem k praxi čoskoro a dám sem rozuzlenie celého.
Editoval ttomash (30-05-2018 23:50:05)
Rellik napsal(a):
...Jedna tyčka hořčíkového přídavného drátu stojí cca 100,-kč. Nicméně pokud to začneš svařovat i "jen" jako hliník, tak na tom nic nezkazíš.
Tie Horcikove tycky sme nedavno zhanali dost zle sa to zhana.
Aspon ze to ttomash zobral zo spravneho konca s nadhladom tak ako to bolo myslene
inak neprasklo to aj kvoli tomu ze cely ten odliatok je tak silno porovity?
No nic skus ocistit aj mala pieskovacka na to staci a tesime sa na vysledok
Editoval ihlan (31-05-2018 04:07:49)
ttomash - hod mi do mailu rozmery,pripadne okotovanu kresbu rukou. Nakreslit a vytlacit to viem aj ja.. u mna sa 3D tlaciaren nezastavi 24 hodin.. teda raz za cas treba robit aj servis.. tak vtedy netlaci..
ZVARENÉ:
Slovo dalo slovo a skúsenosti si nekúpiš, výrobca mal pravdu. Odliatok obsahuje prímes zinku tak to prskalo ako žena s pms, je to už nezvariteľné. Takže pristúpili sme na plán B a Pán výrobca to vytlačil. Do pozornosti dávam presnosť a kvalitu spracovania - aj ryska sa zachovala. Takže ešte raz ďakujem a v odkaze fotky.
http://ttomash.rajce.idnes.cz/3D_tlac/
Editoval ttomash (24-06-2018 23:24:02)