SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím ,Vás.
Posím o radu, potřebuji vyrobit pár svěrek do dílny. Jaký materiál na výrobu těla svěrky a materiál na trapézové šroubení. Díky
čuf napsal(a):
... potřebuji vyrobit pár svěrek do dílny. Jaký materiál na výrobu těla svěrky a materiál na trapézové šroubení...
Mohu se zeptat, jakým způsobem bude zhotoven/vyřešen vnitřní trapézový závit u těchto zamýšlených svěrek?
Zdarec, je to všechno v chodu.Dělám si do dílny svářecí stůl a řeším svěrky do stolu na čep. Viděl jsem třeba, svěrky od firmy JC Metal kruhového průřezu tak i obdelníkového. Tak zkouším je vymyslet a nebo ty svěrky dokoupit. Jenom jak vidím tu cenu např. Bessey
Dnes koupíš trapéz závit v metráži a matky ze všech různých materiálů . Já jsem to obešel tak , že jsem rozřezal ventily světlosti DN50mm a závit i s matkou použil do svěrek . Dokonce mi posloužily i kuželky pěkně na kuličkách .
bobobo napsal(a):
Dnes koupíš trapéz závit v metráži a matky ze všech různých materiálů . Já jsem to obešel tak , že jsem rozřezal ventily světlosti DN50mm a závit i s matkou použil do svěrek . Dokonce mi posloužily i kuželky pěkně na kuličkách .
Tak to je řešení. Koupit hotové, popř. něco upravit. Já jen čekal, že to chce soustružit...
Dle mého, stejně jako Tr poslouží i M.
ako pise bobobo, da sa celkom lacno kupit trapezova matica a zavitova trapezova tyc roznych velkosti
ja som pouzil sestihranne trapezove matice a tyc pri vyrobe potrubarskych centratorov
(matica je vlozena medzi 2ks vypalkov a obvarena)
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 33#p103833
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 45#p103845
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 05#p105805
bobobo napsal(a):
pane vachmajstr vy ste ale hlava, to by mne nenapadlo kupovat ventil za 2500korun abych z toho vyjebal šroub se závitem v hodnotě 50korun
https://www.domintex.cz/uzaviraci-venti … -ucpavkou/
já sem si šrouby dělal, pučil sem si závitník TR16 nadělal sem si matic z kulatiny pruměru 25 délky 50 a mám jich ještě plný kbelík a teď když potřebuju tak si na soustruhu udělám jen šroubek dle potřeby dlouhý krátký s kulindou na koncu s šestihranem na druhém konci nebo čtyřhran nebo s dírou na tyčku, jak libo a né se spoléhat na čínský polotovar který se rád zadírá jelikož je to povětšinou pozinkované a ten zinek se při větším tlaku začne v zatíženém závitu drolit a pokud potřebuju silnější mám náhodou získaný závitník TR20 doma
s tím šroubem z toho kohoutu jak píše pantáta bob to je sice hezký nápad ale to by musel dotyčný minimálně být zaměstnán v kovošrotě aby si tam z vyhozených kohoutů těch šroubů mohl vydloubat ale to by se pak pan majitel asi moc neradoval když by zaměstnanec místo roboty si tam vytloukal nějaké šrouby to by pak mohl skončit i na ÚP jako takzvaný nefachčenko (a možná i na policii pokud by ty šrouby přenášel přes vrátnici v kapsách nebo dvojitých rukávech u kabátu)
Kramlik napsal(a):
bobobo napsal(a):
pane vachmajstr vy ste ale hlava, to by mne nenapadlo kupovat ventil za 2500korun abych z toho vyjebal šroub se závitem v hodnotě 50korun
https://www.domintex.cz/uzaviraci-venti … -ucpavkou/
já sem si šrouby dělal, pučil sem si závitník TR16 nadělal sem si matic z kulatiny pruměru 25 délky 50 a mám jich ještě plný kbelík a teď když potřebuju tak si na soustruhu udělám jen šroubek dle potřeby dlouhý krátký s kulindou na koncu s šestihranem na druhém konci nebo čtyřhran nebo s dírou na tyčku, jak libo a né se spoléhat na čínský polotovar který se rád zadírá jelikož je to povětšinou pozinkované a ten zinek se při větším tlaku začne v zatíženém závitu drolit a pokud potřebuju silnější mám náhodou získaný závitník TR20 doma
s tím šroubem z toho kohoutu jak píše pantáta bob to je sice hezký nápad ale to by musel dotyčný minimálně být zaměstnán v kovošrotě aby si tam z vyhozených kohoutů těch šroubů mohl vydloubat ale to by se pak pan majitel asi moc neradoval když by zaměstnanec místo roboty si tam vytloukal nějaké šrouby to by pak mohl skončit i na ÚP jako takzvaný nefachčenko (a možná i na policii pokud by ty šrouby přenášel přes vrátnici v kapsách nebo dvojitých rukávech u kabátu)
Proč by něco kradl? Normálně v každým kovošrotu se dá vše koupit nazpět a šoupě DN 50 tam určitě nebude stát 2500... Navíc poku to trefí, tak bude mít z toho šoupáku šroub a matku v takové kvalitě materiálu, že doma se ti o ní může leda tak zdát...
Kramliku, mám taky tu zkušenost, že v kávošrotu se dalo potřebné odkoupit bez problému.Postačilo se zastavit, vysvětlit obsluze po čem se pátrá, odložit tam nějakou skleněnou kulatinu a oni sami zavolali, že tam něco je. Netřeba partyzánštinu ani konspiraci a bylo to za pár drobných. Ony ty supermárkety jsou někdy ale úplně na hovco.
Carcharot napsal(a):
Proč by něco kradl? Normálně v každým kovošrotu se dá vše koupit nazpět a šoupě DN 50 tam určitě nebude stát 2500... Navíc poku to trefí, tak bude mít z toho šoupáku šroub a matku v takové kvalitě materiálu, že doma se ti o ní může leda tak zdát...
no tak aby získal pět stejných šroubů by si musel v tom kovošrotě postavit stan a hlídat tam tak několik let, pokud teda jak už sem psal není přímo zaměstnanec volně se tam pohybující po place, já tenhle kohout sem tam za ty roky viděl v kovošrotě tak jeden a co sem dělal v kovošrotě jako zaměstnanec tak to tam za tu dobu byli použitelný tak dva, jinak všechno zarezlý a nebo pokřivený šrot ovšem nevím odkud jste jestli z Polska nebo z Ruska tam je možný všechno ale u nás odkoupit není možné v kovošrotě nic, konkrétně ve Vyškově ze tří kovošrotů neprodává ani jeden v okolí Prostějova je víc jak deset kovošrotů prodává už jenom haná metal a i tam se zpřísňuje dřív si tam mohl chodit kdo chtěl jak chtěl a teď už jen z doprovodem takže na nějaké dloubání starého kohoutu ani není čas, spíš tak nějaké profilové železo nebo tak co mají nachystáno ale hrabat v haldě už asi nepůjde, tak to tam teda bylo v létě to sem tam byl naposled
tebe nenapadne mnoho ještě důležitějších věcí .........
pravda
Kramlíku, musíš na druhou stranu k Brnu. Třeba tady v Rousínově odprodával tuším za 7kč/kg, dál v Holubicích za 10kč/kg. Tam sem před měsícem koupil falšku 20l od O2 za 200,- i když vážila 36kg no už v ní mám CO2 a vesele prskám Takže dá se
bobobo napsal(a):
tebe nenapadne mnoho ještě důležitějších věcí .........
to je možné ale škrábat se pravou rukou na levém uchu je odjakživa nesmysl a nebo roztloukat ořech pětikilovým kladivem je podle mne taky hovadina nebo se pletu?
Prostě jen nejsi schopen pochopit , že někdo ty kohouty mít mohl , zatímco kramlik našel prd . Neztrapňuj se zde a zkus najít štěstí i pro sebe . Po prvním svoje svěrky nafotím .
metr 16x4 tr. závitovky kolem 100,- Příslušná matice 42,- Jo a v kovošrotu se někdy dají najít doslova poklady za "pár šlupek",jindy je to naopak.
Zdarec. Máte pravdu , nebudu nic řešit. Koupím ten trapéz a matice. Jinak díky chlapi za příspěvky.
Ládes napsal(a):
metr 16x4 tr. závitovky kolem 100,- Příslušná matice 42,- Jo a v kovošrotu se někdy dají najít doslova poklady za "pár šlupek",jindy je to naopak.
Kramlik napsal(a):
Carcharot napsal(a):
no tak aby získal pět stejných šroubů by si musel v tom kovošrotě postavit stan a hlídat tam tak několik let, pokud teda jak už sem psal není přímo zaměstnanec volně se tam pohybující po place, já tenhle kohout sem tam za ty roky viděl v kovošrotě tak jeden a co sem dělal v kovošrotě jako zaměstnanec tak to tam za tu dobu byli použitelný tak dva, jinak všechno zarezlý a nebo pokřivený šrot ovšem nevím odkud jste jestli z Polska nebo z Ruska tam je možný všechno ale u nás odkoupit není možné v kovošrotě nic, konkrétně ve Vyškově ze tří kovošrotů neprodává ani jeden v okolí Prostějova je víc jak deset kovošrotů prodává už jenom haná metal a i tam se zpřísňuje dřív si tam mohl chodit kdo chtěl jak chtěl a teď už jen z doprovodem takže na nějaké dloubání starého kohoutu ani není čas, spíš tak nějaké profilové železo nebo tak co mají nachystáno ale hrabat v haldě už asi nepůjde, tak to tam teda bylo v létě to sem tam byl naposled
Nejsem ani rusák, ani pšonek, bydlím 25 km od Brna..
To že to nejde u tebe, neznamená že to nejde nikde, tak klid, ať ti neprdne cévka.... Tady u nás dva kovošroty a zpětný odkup bez problémů v obou...
Editoval Carcharot (31-12-2017 17:56:47)
Kluci, že se vám s tím chce patlat... Já si koupil tyhle, na druhý den jsem je měl v dílně a jsou perfektní, nehrozí mi žádná kontaminace nerezové trubky a přesnost je garantovaná výrobcem:
https://tag.antprofitools.cz/zveraky-na … ak-cerveny
daj foto z tej dielne - to bude asi nejaka medzinarodna dielna, alebo aspon multijazycna
2 prispevky - 2 reklamy na ANT s.r.o - zaujimave je, ze v jednom hovoris a v druhom mluvis - to bude asi nejake maskovanie
majty napsal(a):
Na slovenskom a českom trhu je aktuálne veľmi zaujímavá značka orbitálnych píl a zváračiek - AXXAIR. Mal som možnosť tie stroje vidieť a vyzerá to naozaj kvalitne.
www.axxair.sk
www.axxair.cz
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 68#p125568
majty napsal(a):
Kluci, že se vám s tím chce patlat... Já si koupil tyhle, na druhý den jsem je měl v dílně a jsou perfektní, nehrozí mi žádná kontaminace nerezové trubky a přesnost je garantovaná výrobcem:
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 88#p126488
ja by som ta podla nicku tipol na
martin.jurka@antprofitools.cz
vazne by ma zaujimala fotka z vasej dielne
Editoval rcp (23-04-2018 21:59:29)
majty napsal(a):
Nedávno jsme si něco podobného dělali v práci. 3 výpalky, pár šroubků. Vyšlo to i s prací na cca 350,-kč. Tak nevím proč by za tohle někdo dával 10x víc...
rcp tomu říkám postřeh .
Rellik, tohle můžu podepsat. I s výkřičníkem na konci.
Ty sverky mam taky v planu. Koupim nejakou levnou truhlarskou kovovou sverku, urezu ji jednu celist a misto ni navarim kulatinu, ktera mi bude pasovat do diry ve stole. Vyjde mala na kilo (ty uz dokonce mam za 70kc tusim) a velka tusim na dve.
ty centrovací trubkový svěrky můžou být dobré pouze na TIG. My lenoši používáme kus vinglu cca 40 dlouhý 20 - 30cm. Když nemám čas hledat svěrku (truhlářskou) tak ho k jedné trubce přistehnu (po zbodování trubek vingl utrhnu)
U větších průměrů poturbí ale nejde jen o centrování ale i korekce ovality. Ale to je jiná kategorie. Pokud potřebuji centrovat trubky (nerez, přesné ocel), tak použvám Al L profil.