SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Chci svarit co nejlip mozno elegantne jackl 40x3 k trubce 34x3. Jak nejlehceji udelat na konci pulkruh o prumeru 34?
Nejjednodušší je to tak, že se na jacklu obkreslí přiložená trubka, poté se řezacím kotoučem vyřízne trojůhelník k naznačenému oblouku a potom ubíracím kotoučem dokončím ubírání materiálu až k rysce. Přiložím trubku a případně dokoriguji flexou. Jole.
Vypalis plazmou.
Aké stroje máš k dispozícii? O aký počet kusov sa jedná?
Doma orysovat pak na hrubo flexou a pak opilovat dle orysovaní(kdyby jsi chodil do strojarskeho ucnaku zazil by jsi to v praxi).Jinak mam udelany pripravek na flexu a zavitem M14 a s vystruzenou 6 dirou v ose +dva pojistne srouby kolmo na osu 6 diry diky tomu dle ∅ brusneho teliska vybrousuji radiusy.No a pokud je strojni vybavení tak na freze.
uplnou nahodou jsem zjistil že mám přesnou frezu, upnul jsem ji do soustruhu do univerzaly a místo nožovky jsem přidelal sverak. do něj jackl a uz jsem valil. nejdriv jsem chtel delat 8 pulmesicu a nakonec jsem udelal jen 4(ono to zas tak skvele nejde a univerzala hazí chlup 2minuty kus,přípava stroje díky dříve robené držce v hřídeli 1hodinu) a staci vypada to tak jak potrebuju. večer dam foto pro inspiraci.
Robil som to podobne kým som nemal frézu. Ako nástroj som mal kus radeka v držiaku upnutého v univerzálke. Tak išlo nastaviť rôzny rádius.
Editoval Robi G (14-04-2018 11:25:07)
Stránky: 1