SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Již půl roku řeším opravu, začalo to tím, že jednoho dne jsem jí chtěl zapnout a nefungovalo vůbec nic prostě nenaběhla.
Kontaktoval jsem servis na Slovensku, kde byla kupovaná ale marně, je po záruce a stáří 3 roky.
Na třetí pokus jsem sehnal servis, který se na to podíval,
bylo mi řečeno že tam vyhořel tranzistorový igbt můstek, je složen ze 4ks tranzistoru. IGBT 600V 50A 333W.
ten jsem tedy vyměnili, poté se Inventor zapnul, všechno naběhlo tak jak by mělo,
nicméně když se na hořáku sepnulo start na prázdno, aniž by zažehnul oblouk tak se po 10 vteřinách opět prorazí igbt můstek a vyhodí to to hlavní domovní jistič.
Jsem už bezradný, novu svářečku si teď nemůžu dovolit. Nevíte někdo nějaký servis
Který by to dal do kopy? Budu vám vděčný za jakoukoliv pomoc.
S pozdravem Jiří Kučera
TEL: +420 731 203 939
https://www.zvaraciestroje.sk/invertor- … 1hpa-ac-dc
Myslím si, ze bude nejlepší to nechat opravit oficiální servis, který se o to postará. Nebude to záruční oprava a nebude to nejlevnější, ale bude poskytnuta nějaká záruka na práci, díly a hlavně to bde fungovat
Ona neodborna oprava může udělat více škody, než užitku.. na to taky pozor, aby to rádoby technik ještě neznicil.
http://www.svarecky.com pan Šepánek vam urcite rad pomuže.
Editoval alll (09-04-2018 19:48:33)
STEL teď nabízí i svářečky-elektrody v Příbrami, tak by mohli dát kontakt na servis nebo zprostředkovat opravu
Díky všem za rady...Zkoušel jsem nejprve servis kde to bylo kupovaný, kontaktoval jsem je telefonicky ale to se nepovedlo, následně jsem je pokoušel kontaktovat přes email a do teď žádná odezva... Tranzistory které jsem tam dával jsou totožné které tam původně byli parametry jsou stejné... bylo to na doporučený neznačkového servisu. Elektronice trošku rozumím ale ne tolik abych se do toho pouštěl sám, přeci jen není to žádná levná záležitost a z těchto důvodů jsem chtěl odborný servis.
Ahoj všichni, mám podobný problém, AC/DC tig 200E, čína, po deseti letech umřela a nepomohl ani p. Štěpánek. Nejde tig, mma a jen srší HF.
Vše se zdá být dobré, ale nejede. A teď kam stím ? Vařilo to krásně, tig i hliník. Kdyby jste někdo věděl kdo to dokáže opravit, napište. Zdar.
mrtvá mašina za 2600e už není draha ale ma to cenu součástek takže tak 200E v nejlepším případě
autorizovaný servis neznamená nic krom toho že umí obědnat desky od výrobce za nesmyslné ceny.
spíš hledejte někoho kdo dělá inventory a je ochotný.Pokud by jste poskytnul foto třeba se v tom pozná nějaký klon jiné běžnějíší mašinky.
Stránky: 1