SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim vsechny.Mam prosbu.Vlastni toto zarizeni.Libilo se mi to a bez pripravy a velkych zkusenosti jsme si s CO2 svazil pojedvovy vrata.Je to uzasna vec.Pouzivam ji opravdu ted prilezitostne,ale ted jsem rozebiral moto a zjistil,ze mam prakly ALu chladic nekde nahore u pertlu.Ptam se naprosto laicky,zda je mozne tohle a s jakym nenakladnym dovybavenim tohle zavarit.Mam nejaky redukcni ventil bez manometru (podle inetu by mel byt i na argon).Opravdu nechci varit nic brutalniho..dekuji a snad neudu k smichu:-). digi
Teoreticky by to šlo , ale bude ťa to stáť toľko peňazí , že ten chladič je jednoduchšie nechať opraviť v servise.
Drôt a argón su veľmi drahe položky + prerobenie podavača pre Al drôt .....
Drát se dá sehnat i 0,1kg na malé cívečce, argon už by byl horší k sehnání a kompletně vařit chladič u auta pomocí MIG se moc nevidí.
Souhlasil bych s m.evil a nechal jej odborně opravit popř. koupil z vraku.
Ak by trebalo argon len na jeden zvar tak nedal by sa použit argon v spreji?
TOMY199 a odkial taky sprej zoženieš??
nasel jsem kamose,ze servisu,co varej hlinik.Jinak se nejedna o celej chladic,ale o jedno misto.Jasne,ze to asi necham udelat,ale slo mi o to zjistit,jak se pripadne pokusit "rozsirit" do budoucna svareni i o pokusy s Alu.Misim rict,ze je to opravdu parada svarovani a pro domaci podminky pohoda.Rad se poucim a proto se ptam.Je tedy potreba mis jiny smesovaci ventil na CO/Argon nebo se Co neupouziva?Jinak mam jeste puvodni "umelej" bovden a ten neni nic moc.Vymenim za jiny.
V predajni Zvarex v Michalovciach som sa pýtal na argon a núkali mi argon v spreji ale to bolo pred 2 rokmi neviem či to ešte majú, ale možem zistiť keď tam pôjdem kupit elektródy.
digi napsal(a):
nasel jsem kamose,ze servisu,co varej hlinik.Jinak se nejedna o celej chladic,ale o jedno misto.Jasne,ze to asi necham udelat,ale slo mi o to zjistit,jak se pripadne pokusit "rozsirit" do budoucna svareni i o pokusy s Alu.Misim rict,ze je to opravdu parada svarovani a pro domaci podminky pohoda.Rad se poucim a proto se ptam.Je tedy potreba mis jiny smesovaci ventil na CO/Argon nebo se Co neupouziva?Jinak mam jeste puvodni "umelej" bovden a ten neni nic moc.Vymenim za jiny.
lepší je nainstalovat na svarečku euro koncovku a mit 2 hořaky jeden na ocel a druhy na hlinik s príslušnymi bovdeny špičkami a kolečky v podavači dratu.
digi: co2 sa nepoužíva , len argón.
Plastový bowden je v poriadku ,lebo ak by si dal kovový , robili by sa ti stružliny vo vútri z toho AL drôtu.
TOMY199 napsal(a):
V predajni Zvarex v Michalovciach som sa pýtal na argon a núkali mi argon v spreji ale to bolo pred 2 rokmi neviem či to ešte majú, ale možem zistiť keď tam pôjdem kupit elektródy.
tiez tam nakupujem nemaju vsetko ale najvacsi sortiment u nas maju urcite.
to digi: na webu www.juraweld.cz máš v eshopu argonovou bombu na 60l (1Kg) za 390kaček k tomu redukčák také za 390 ten musíš použít protože je výtlačný bomba má nahoře kuličku...nepoužiješ klasický redukčák. Pak jak ti tu píší ostatní potřebuješ kladku na Al drát ta není levná, ale na plastové podavače Einhellek a jí podobných stojí 190kč. K tomu teflonový bovden do hořáku a lepší průvlak do hubice pod značením CrCu...nějak tak teď nevím přesně...dá se i s klasickým průvlakem, ale drát se v něm zatavuje...no nic moc...cena stejná jako klasické průvlaky cca 25kč/ks. Bomba s objemem 60l není nic slavného, ale na drbky to stačí. Einhellka je schopná obstojně vařit méně náročné Al díly, ale záleží na materiálu AlSi (svařuje hůře...víc pórovité) a AlMg je lepší......osobní zkušenost. S poloprofi stroji už je to jiné kafe.
Záleží na tom, zda se toi to finančně vyplatí. Já vařím se svou postavenou OMI 165 a vaří to nádherně...není to samo TIG, ale svařovat hliník MIGem je fakt zábava, když víš, že se to moc nepoužívá azrovna AL se fakt blbě svařuje....důležitý předehřev materiálu a pořádně odmastit:) jinak je to slušnej sajgon.....
Když už se dáš do přestavby na svařování hliníku, tak jediný problém je s Argonem......
Editoval Discovera (22-10-2009 18:26:25)
Stránky: 1