SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zajimalo by me, kolik se ma nechavat a kolik nechavate ve flasce. Neco tam musi zustat aby se obsah lahve nekontaminoval, ale zase je skoda tam nechat zbytecne moc. Merak u spodku neni zrovna presny, aspon ten muj na redukcaku. Diky
Kolik se má nechávat je uvedeno na štítku flašky. Myslím, že tam je napsáno něco kolem 5BAR. Nicméně pokud někde vaříš na "dlouhý" přívod a nemáš kontrolu, tak se kolikrát flaška vyvaří úplně do nuly... Pokud to máš flašku svoji a jezdíš si ji někam plnit, tak tam nechávej cca těch 5BARů.
Diky. No poprve jsem to nevedel, tak jsem ji dal do nuly. Ale pak jsem ji zavrel vlastne hned a sel naplnit. Tak mozna si nejake minimum sosla. Podruhe jsem tam uz nechal vic. Na stitku bylo poprve nic. Podruhe ze se to nema vyprazdnit uplne takze uzitecne stitky diky. Ale zatim nevim jestli 5 baru poznam. Spis myslim ze ne. I 10 by se u me poznavalo spatne. Mozna pridam nejaky dalsi budik at vim. No uvidime.
Tak ked mas budiky s tlakomerom, tak uvidis ze uz ti klesa tlak. Na vystupe redukcaku.
a kolik má plná 2,5 argon? 200 atm?
klimbik napsal(a):
Diky. No poprve jsem to nevedel, tak jsem ji dal do nuly. Ale pak jsem ji zavrel vlastne hned a sel naplnit. Tak mozna si nejake minimum sosla. Podruhe jsem tam uz nechal vic. Na stitku bylo poprve nic. Podruhe ze se to nema vyprazdnit uplne takze uzitecne stitky diky. Ale zatim nevim jestli 5 baru poznam. Spis myslim ze ne. I 10 by se u me poznavalo spatne. Mozna pridam nejaky dalsi budik at vim. No uvidime.
Já ti řeknu, jak poznáš, žes tam nechal málo. Když se rozhodneš, že už jí musíš vyměnit, zavřeš jí a povolíš připojovací matici a ona odfoukne, tak je to OK. Pokud neodfoukne, tak je to špatně.
Jednou se mi povedlo vybrat jí tak, že při povolení matice jen "vzdychla" . Ale nebyla do nuly, to je hlavní.
Tu jeden pyta za vakuovanie 7eur takze podla toho sa to rychlo spozna na fakture
Aby jste to tady zbytečně neprotahovali, skočil jsem do dílny vyfotit štítek...
Dál myslím není co řešit
a jeste to jde blbe videt, chtel jsem ten obrazek at je velky a mam prd je tam napsano vlevo dole "Vratte se zbytkovym pretlakem".
Jo to "vraťte se zbytkovým přetlakem" jde přečíst, když vím co tam hledat... Ale není napsáno kolik... V podstatě to bude asi jedno jestli to pošleš zpět se 100 nebo 1 BAR. Důležité je aby flaška nebyla na nule a nemohla tak cucnout vzduch...