SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, potřeboval bych poradit jakou koupit svářečku tak mezi 30-40 tisíci. Potřebuji aby uměla vařit železo, nerez, hliník (dural jestli to lze).
Moc děkuji za rady.
vojtci - k prispevku c. 2 - dokupit este vodne chladenie....
Mrkni také na vlákno https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=10490
Jsou tam informace k Welder Fantasy.
To jsem zvedav na co se tady prijde. Ja si myslim ze to vsechno splnuje i muj jasic 200p acdc, je teda fakt ze nemam s cim srovnavat, tak by se mozna dalo s drazsí strojem delat neco lehceji
klimbíku na tu tvojí jsem koukal ve videích, celkem pěkná určitě taky vaří dobře. Mě to budou kupovat v práci takže peníze neřeším. Tahle co mi zde navrhli se mi docela líbí..... JET TIG II AC/DC 250 IGBT PFC Welder Fantasy. Bude to asi lepší s reklamací kdyby se něco dělo.
Jinak videa máš super.
A myslíte že to chlazní je k tomu opravdu potřeba? U mě v práci se s tím asi nějak extra moc vařit nebude.....
vojtci - vies, k tomuto stroju sa dodava vodou chladeny horak.. aspon ja som teda mal 250-ku pozicanu a tam bol ten horak dodany.. na drobnosti to moze vydrzat, ale neriskoval by som s tym.. vodnik je dobry ked zvaras vela hliniku. Samozrejme nie je problem dokupit horak chladeny vzduchom...
aha tak to musím zístit jaký k tomu bude hořák. Děkuji za upozornění
vojtci: diky .. jinak jeste me napadlo ze existoval jasic trochu drazsi, ktery mel displaye misto potaku, byla silnejsi a mozna se dala i nastavovat AC frekvence, a byly to myslim 250P a 315P. jen abys vedel
Vojtci: vodní chlazení se dá vyrobit doma za pár korun, takže jaký bude hořák je celkem jedno. Navíc ty hořáky nestojí kdoví kolik a tak není problém dokoupit druhý hořák suchý, dokud nebudeš mít "vodníka"...
Klimbik: ano, mají regulaci frekvence. Nicméně pokud si pamatuji, tak to bylo v rozsahu 40-60 Hz. Což je vcelku k ničemu. Holt marketing...
Vojtci: k 200 Amp verzi je vzduchem chlazený, k 250, 315 a 400 Amp verzi je vodník. Jestli chceš provizoní vzduchem chlazený hořák na přechodnou dobu, než vyrobíš chlazení, tak bych tu jeden měl.
Používáte malé hořáky velikosti #20 (případně vzduchem chlazený #9 který se ale snadno přehřeje nebo případně trochu větší #17)?
Četl jsem na ně dost chválu, že díky nízkému profilu jsou šikovné pro precizní práci. Vodou chlazenou #20 označovali jako výborný univerzální hořák a dobrý důvod, proč mít v dílně vodní chlazení. Tak mě zajímalo, jak to vidíte?
Ja mam 26 a je to fakt docela opruz nekdy. Tezke. Hadice tezka. Velke to je cele. Uz se tesim na 17ku, na to moje bastleni bude ideal. Dokonce i ta devitka by vetsinou stacila
9 je neocenitelná při malých proudech a krátkých svárech malých výrobků. Používám velmi často a na klasické věci mám 17ku a následně vodou chlazenou 18ku. Hořák 26 vůbec nevlastním a ani neuvažuji o koupi, protože než držet v rukou kopyto 26 co pálí do ruky (na samé hraně hořáku) to raději šáhnu po vodnou chlazeném.
Takže zde 9-ka s koaxem váha celého hořáku s kabelem je 942g ! Rukojeť Binzel regulace pot případně BI-level (dvojtlačítko), koax ala čína a konektor z vodníka. Cena celkem 1700Kč.
Co mě na tom Jet tigu štve je, že si nepamatuje poslední nastavení a po každém vypnutí se musí zase znovu nastavit, nepamatuje si ani poslední metodu
Tuhle jsem ted pořídil já
https://www.svarecky-obchod.cz/akcni-se … mpaign=DPA
Musim rict ze super.
Nikdy pred tim jsem tigem nevařil ale s timhle se mi vaří perfektne.
Slusny rozsah nastaveni,jednoducha na ovladani,vybavena funkcemi atd...
Vzal jsem k ni rovnou chlazeni.
Rekl bych ze docela slusnej stroj za prijatelny penize.
jees: má paměť na 10 programů a při spuštění nabíhá ten poslední uložený.
Jak š .....znám ji na nerez dobrá,ale na hlínu mi to moc nešlo. Jinak dobrá volba
Jimmys3- o těch pamětech vím, mě vadí, že tam nezůstane poslední nastavení před vypnutím. Takže když třeba jsem řezal plasmou, musel jsem pokaždé přenastavit všechno, včetně metody. Ale otravné to je hlavně když to často vypínám, nebo když je stroj někde ve tmě pod stolem. Nebo vadí - říkám si pokaždé, že by nebyl problém to nějak zařídit z výroby