SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Kabely jsou dobře, první cm svaru jde dobře a pak to začne blbnout.
Práve to by napovedalo o zmene polarity. Pri oblúku sa na + pole sústreďuje viac tela ako na mínus. Tuším 1:3.
Ta elektroda je hodně zoxydovaná- modrá barva. - malý průtok plynu, nečistý argon, přisávání vzduchu málo dotaženou hubidí, vadná gumička v krytu elektrodv. Jakým proudem jsi svářel, jaký průtok Ar, jaká velikost hubice? Aby oblouk nepřeskakoval, nabrousi ji trochu více špičatou- menší úhel a špičku trochu ubrus.
Průtok 20 l/min už bude imho kontraproduktivní. Je to zbytečně moc kor při 50 A. Nehledě pak na finanční hledisko.
Editoval Jimmys3 (29-01-2018 17:06:40)
Normalně okolo 10l , ale přehnal jsem to, jestli se to zlepší, nebo ne. Elektroda furt uhořívá, jen plamen se trochu srovnal.
Jsem teda zvědavý jestli tento problém s elektrodou někdo rozlouskne, bych řekl, že je to stejná věc co dělá ten muj číňan, tento týden budu mít nový argon, tak mužu dál laborovat ...
Na 50A stačí průtok plynu kolem 6l. Pokud to teda není někde venku na větru. Když se dá velký průtok, tak se může taky projevit problém. Tady je, jak málo tak i moc, špatně.
Někdo tu psal o ubroušení špičky - nedělej to. Nech ji pěkně ostrou jako jehla. Elektrodu doufám brousíš tímto stylem. Jinak to bude vždy špatně hořet...
Napadlo mně, jestli to není problem v elektronice, že by to bylo špatně usměrněný, nebo bludnej proud kolísání napětí v síti, fakt něvííím.
Elektro spaw tohw ten opravarovy predajca?
To by ma zaujimalo cim si meral prietok? Ze vies ze 20l?
Budík na co2 je tam taková baňka, je odzkoušenej.
Nejjednodussi by v tehle situaci bylo najit nejakeho ochotneho clena aby se prisel podivat k tobe si myslim. Nebo se nekde sejit na neutralni pude. Kdyz vsechno sedi, to je nejake podezrele
Ja by som zmeral reálny prietok na konci hubice a tiež preveril čo za plyn mi z tejto "argonovej" fľaše tečie. Zázraky sa nedejú, aj keď sme presvedčení, že občas áno.
A fakt hodně blbá otázka: nemáte obráceně polaritu?
chose77 napsal(a):
Jsem teda zvědavý jestli tento problém s elektrodou někdo rozlouskne, bych řekl, že je to stejná věc co dělá ten muj číňan, tento týden budu mít nový argon, tak mužu dál laborovat ...
Dělá to plyn, jiná origo flaška a je to dobré.
Stránky: 1 2