SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobrý den
prosím o radu místní odborníky,mám problém se svařením prasklého držáku předních ramen na traktoru
podle jiskry je to spíš hodně do železa,na doporučení jsem použil OK 67.45 s předehřevem bohužel se se svar při chladnutí odloupl od základního materiálu-jednoduše řečeno, další pokus NIFE-CL-A toto má snahu praskat středem svaru se základním materiálem se spojuje dobře tak že nevím jak dál
Podle lomové plochy se nejspíš jedná o tvárnou litinu. To se nedá jen tak lehce převařit. Samozřejmě, při použití správného přídavného materiálu se dá zavařit skoro všechno, otázkou je jaké to bude mít potom mechanické vlastnosti. Stejně tam budou potřeba hluboké úkosy, což znamená značné deformace tvarové i rozměrové.
Pokud je mi známo, tak ty přední části ramen se dají koupit samostatně k navaření. Pokud to ruplo takhle rovnou skrz díru na čep, koupil bych celý kus nový a navařil. John i Massey k tomu prodávají i svoje elektrody......
Vyhodit a koupit nove.Oprava rozhodne nestoji za pruser!!!
záleží co to je za součástku tvar a složitost jestli by nešlo to vyrobit ze železa, něco vyfrézovat vysoustružit svařit, pak už by to teda neprasklo a jo kdyby se to ohnulo tak by to šlo zase narovnat a když by se třeba ty díry vytloukli tak by to šlo opravit
ano-vyrobit mohu cokoli i to tak dělám třeba již nesehnatelné díly na potingera atd.
tady není co měnit-navářet je to základní držák ramen která se nechají sklopit nebo vyndat.drží jen na čepech
toto se stalo v radlici která dostala ránu na roh traktor Deutz Fahr 150hp
díl máme již nový 36000kč ale nedá mi to a pokouším se o opravu i když to bude jenom jako rezerva ve skladu pro případ nouze-dodací lhůta je pomalejší než sníh který nám tu občas padá
Podobný materiál budú asi aj ramená bágra. Nedávno som ich pár opravoval. Otvory mali veľkú vôľu. Tak som ich vyvrtávacou hlavou zväčšil , vyrobil a nalisoval puzdra. Pri obrábaní sa pôvodný materiál správal ako liatina. Dali by sa otvory niečim rozumne vyvariť , tak aby to bolo dobre obrobitelné? Či to je somarina a aj do budúcna mám robiť opravu puzdrami?
Robi, je to naozaj liatina, alebo oceloliatina? Bežne sa ramena z bagra opravujú vložkovaním a púzdra sa privaria. Asi preto, že presné obrábanie v teréne je niekedy problém. Ale robí sa to aj tak, že sa namontuje vyvrtávací prípravok, odvrtá sa diera následne sa pripoji navarovací prípravok MIG a strojovo sa to navarí a potom sa znovu opracuje. Na youtube sa to dá nájsť. Oba prípravky sa pripevňujú privárením. Samozrejme, takéto úkony budú pekne drahé a bežným smrteľníkom sa asi neoplatia, ale je vidieť, že tie materiály sú zvariteľné.