SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tomu vozíčku chybí vtip. Na internetu najdete vozíky od 1500 Kč + DPH.
Ach.... no pozrel som to cele klasika vysvetlujes ako pre skolkarov mozno treba
Miesto tych kecov na zaciatku si tam mal ludom ukazat ako si si nakupil magneticke uholniky
Na ten dreveny stolik v kovosrote najdes(u bouraca) urcite velku zeleznu platnu.
Taku som dotrepal, ocistil a polozim na podobny stolik chranis stolik mas kostu a dobre to chladi a je to skladne
Ked skoncis das to dolu niekde k stene alebo za regal a je pokoj.
Drziaky na pridavny material mne sa paci to co som videl u jedneho majstra Stvorcove profily alu asi 15x15 nakrajane na take male kocky a zvarene vedla seba. Mas AC stroj cize si to sam zvaris.
Klasika vozik co ma zvaracku pri kolenach sak teba tie krize pochvalia aj vsetky prskance z brusenia a tak...
Uchyt tlakovej nadoby ohnes plech do tvaru U a spravis tam drazku a retiazka nic lepsie asi nejde spravit.
Plech hladaj firmy kde maju ohybacku alebo robia okap tam ti to strihnu a je to lacnejsie ako hobbymarket.
Co sa tyka kamery na tom som si ja zohnal krabicu a sklicko a plastovu foliu (bezne dostat ku kuklam)
a v obchode nejaky withvortovy srobik 1/4" na prichytenie kamery/fotaka tak je taky sprosty zavit.
Oproti tomu loparu to ma vyhodu, ze je to cele chranene nehrozi prskanec ani odlesk od lampy
(ty tusim zhasinas svetlo kvoli tomu v celej garazi) Prskance su svina som schytal jeden za ucho a dodnes si to pamatam!
Hned som dokupil kapucu jednak lepsie vidis ak mas za chrbtom slnko.
Inak nejako ti to moc prskalo. Zvaras zelezo TIGom a na kolieskach setris(vytlaci si ich) ale plynom plytvas na zelezo.
Az by si siel k chobolakovi tak ten prietokomer nieje zla vecicka ako si pisal inom vlakne
budiky za ventilom a prietokomer na konci horaka su uplne ine udaje (aspon u mna)
Aj ked som sa musel pohadat s predavacom ktory tvrdil ze ten prietokomer je kvoli unikom na hadici.
Podla mna je to super vec. Prietok 5-6l v garazi bohate zatial stacil.
Na ten zelezny bordel na zemi v garazi:
Najdi nejake stare HDD alebo mikrovlnku alebo DVD/CD mechaniky tam su silne magnety
a ten bordel si pozametaj s DIY magnetickou metlou Maju ich aj v Hornbachu ale tie vykuchane su o dost silnejsie
Mna z toho celeho skor zaujimalo cim strihas video niektore effekty (zrychleny obraz) a povodny zvuk su pekne.
Editoval ihlan (15-01-2018 16:28:28)
peprnik napsal(a):
Klibmiku, kde kupujes material? Nebo do ceny pocitas i vyflakanou flasku argonu?
No s tou flaskou je to tezke, myslim ze jsem ji na to nevyflakal, ale kdyby pulku, tak myslim ze to porad vychazi kolim tisicovky. Material kupuju ve ferone. Kupuju co nejdelsi, ale aby se mi to dobre vezlo, tak treba dvoumetrove kusy a doma narezu. Jeden rez tam totiz stoji klidne i 25kc, na gril jsem to nechal narezat a staly me jen rezy asi tri sta a stejne vetsinou potrebuju rezy 45stupnu kdyz svaruju nejake ramecky, takze je lepsi to narezat pak na presno doma
ZDENÁL napsal(a):
Tomu vozíčku chybí vtip. Na internetu najdete vozíky od 1500 Kč + DPH.
Nepotrebuju aby byl vtipny:) mam dobry pocit z odvedene prace, pobavil jsem se a jeste jsem neco usetril. A natocil video a hadam ze ty voziky za 1500 jsou s tenciho materialu
Ihlan: to s tema uhelnikama nechapu, ze parkrat kliknu na netu prece nebudu nikomu ukazovat, to kazdy zvladne
o desce na stul jsem uz uvazoval, jenze ani ten dreveny stolek neni moc pevny, to jsem kdysi delal provizorne do jednoho pronajmu, at mam na cem kutit a je cely vratky, takze spis bych si udelal zelezny cely stul, ctyri jekly jako nohy uz me taky nezabijou, ale pak je tu zase otazka jestli si nekoupit primo tu svarovaci vrchni desku s dirama na pripravky, takze nechavam otevreno jeste.
retizek na flasku me stve, mame jeste kuhtreiber kit2400 a tam to furt cinka a flaska se hybe, to ja nechci, chci neco napevno, ale abych si nezavrel moznost mit i vetsi flasku. takze taky nechavam otevrene, nez me neco napadne.
hobbymarket pravda, to je to nejdrazsi kde se da nakoupit material, to fakt jen kdyz by byla velika nouze, treba kdyz bych do pondeli rano neco mel dodelat a byla by zrovna nedele vecer jinak ne...
stit na fotak jsem aspon chtel vyzkouset, jake bude mit vyhody/nevyhody. nezhasinam kdyz tocim. prskat by ba neho mohlo, mozna to jeste vylepsim jak rikas, nebo neco jak je na temenni cast hlavy na kuklu
to ze plytvam plynem, no chci se to naucit a bavi me to, kolecka jsem pekne videl zatim za 200 kus asi, nebo jeste drazsi, takze to je porad dost rozdil.
jinak u choboly jsem prave byl a koupil jsem za 180kc prutokomer na horak a tim jsem zjistil, ze ten cinsky red.vent. co jsem dostal v sade ukazuje hodne blbe.
na zelezne piliny by byl nejlepsi elektromagnet, abych ho pak nemusel cistit
a cim striham, adobe premierem, kdyz dam zrychleny zaber, tak je tam moznost maintain audio pitch nebo tak nejak, to zaruci ze nebude i zvuk zkresleny tim zrychlenim. taky jsem to ted minuly tyden videl nekde, tak jsem to hned musel vyzkouset
Raz som dostal lekciu ked mi zase jeden majster ukazal ako sa upratuje dielna s magnetom bez cistenia
ono niekedy ludia od IT uvazuju prilis zlozito ako ludia z praxe.
Zoberies kus ALU profilu napriklad U das tam magnety a pobehas po zemi nieco ako stierac beha po skle
tak pobehas po zemi. Potom prides ku kyblu a magnety das prec nalepene zelezo na tom hliniku padne do kybla
ALU nieje magneticky ani sa nedokaze natolko zmagnetizovat aby to tam zostalo drzat.
ked nemas ALU mozes pouzit aj sirsiu elektrikarsku listu taku tu plastovu ide o to aby to bolo tenkostenne
a vydrzalo to skrabanie po zemi a magneticke pole tych magnetov bolo dost silne aby tie piliny udrzalo.
Ale mozes si to aj vytlacit cistenie toho nachytaneho je 1sek ak si to dobre navrhnes.
Adobe Premiere - som tusil ze to nebude MovieMaker
Mas 3d tlaciaren cize ramik na sklocko do kukly si mozes spravit a foliu na ochranu proti prskaniu kupis za 20czk/ks
a do das do steny krabice a ides.
Tie trojuholniky no ze ukazujes ako si na stolik daval dosku a zvaracku ale ako si zvaral stolik tam nieje
nejake tie rohy to je nic tie uhly si mal ludom ukazat a tak ... to len pre zlepsenie scenara
to ze striekas drevo sprejom nikoho na svarfore nezaujima okrem toho ze ti farba padne na dlazku
co myslis preco v dielnach maju take hranate flaky na zemi tiez tam niekto nieco na kartone striekal
Editoval ihlan (16-01-2018 10:42:15)
klimbik: kdyz nechces retizek, tak co gumicuk (pavouk z auta)? A retizek pro sichr.
Ihlan: ten stolek jsem svaroval v prvnim dile, si mozna videl jen druhy?
https://www.youtube.com/watch?v=k8w9DkCmDhU
Jinak s lidma z IT mas pravdu no, je to proste profesni deformace programuju bankovni systemy, kdyz je pak neco jednoduche, je to pro me sok!
sbirani pilin pres ten plast ci hlinik dava smysl, elektromagnet by byl trochu overkill
Peprnik: no, to uz by mozna bylo lepsi pro me, bez retizku samozrejme.
Editoval klimbik (16-01-2018 11:09:24)
Ja som to tusil ked som ta videl v novych monterkach ale ked chces vedet co je overkill tak potichu suchaj nozickou
Vyskusaj a sam zistis ze Okamova Britva ma nieco do seba.
Na upevnění flašky mám přichystané upínací popruhy s přezkou. Oproti řetízkům mají jednu nevýhodu - snadno je zničí jiskry od sváření a broušení, ale vzadu za vozíkem by to neměl být problém.
Editoval Aleš_ (16-01-2018 11:13:54)
ihlan napsal(a):
Ja som to tusil ked som ta videl v novych monterkach ale ked chces vedet co je overkill tak potichu suchaj nozickou
Vyskusaj a sam zistis ze Okamova Britva ma nieco do seba.
ne to nejsou nove monterky, v tech uz varim dlouho a ten robot je super. prave jsem na youtube nasel pred par lety typka (kanal se jmenoval turbocobra), taky byvaly ITak a s tim skoncil a ted se zivi metalworkingem, postavil si supr dilnu, taky ma takovy cnc plazma rezak a uziva si to asi to je muj sen
Aleš_ napsal(a):
Na upevnění flašky mám přichystané upínací popruhy s přezkou. Oproti řetízkům mají jednu nevýhodu - snadno je zničí jiskry od sváření a broušení, ale vzadu za vozíkem by to neměl být problém.
popruh s prezkou! to je dobry napad! diky
jinak svarecka bude stat si myslim kousek dal od toho svarovaneho materialu, treba jako ted by to vubec na ten popruh nedolitlo myslim. vzdycky ji mam otocenou tak at ji kamera vidi zepredu, takze flaska je metr za mnou.
Takych je tu pomerne vela Ales_ (MCU) Rellik (Web/php a pod) alebo syn stolara Matthias Wandel ktory robil pre Blackberry.
Ale aby sme nieco nechali aj pre Tarzana tak kukni
(dnes mame halusky bez Evity )
K teme drziak materialu
Editoval ihlan (16-01-2018 12:24:05)
neeee, to je husteee, koukal jsem na cele video jako blazen
jake halusky mame?
Řetízek ti nemusí conkat, na jednom konci dáš očko do zářezu, na druhém provlíkneš šroub v patřičné délce očkem řetízku, dáš podložku a matičku, zastrčíš šroub do drážky a matičku dotáhneš. Tím řetízek napneš.
zdravim mate niekto skusenosti s tuto zvaracku https://stroje.bazos.sk/inzerat/81926844/Rilon-160.php uvazujem nad kupov len na domace zvaranie a neviem co to je zac nemam skusenosti s tigom. akou metodou zvara ta zvaracka AC ci DC alebo oboje potreboval by som vlastne len elektrodu ale ked to je takto v kope by sa to mozno aj oplatilo. vopred dakujem za rady