SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ďakujem za ochotu a vysvetlenie. Viem, je totu milionkrat písané... zatiaľ sa učím na hliníkových odrezkoch vyladiť to správne nastavenie. Pri poslednom varení vyzerajú zvary dobre, no namiesto kaloty, sa otupí elektroda do celej hrúbky.
Editoval ttomash (07-01-2018 13:21:36)
ttomash: mam stejnou svarecku a tu frekvenci nenastavis, ta je jen na pulzni svarovani. frekvence je pevna 60Hz
ttomash napsal(a):
no namiesto kaloty, sa otupí elektroda do celej hrúbky.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 882dc.jpeg
Odhaduju že používáš zelenou elektrodu - ta se nejvíc zakulacuje, jak píšeš "do celej hrůbky".
Zkus třeba zlatou, tam se dělá menší ta kulička. Pak to taky ovlivňuje balance - nižší hodnoty balance, elda je míň zatížená a míň se kulatí. Ale zas tu zlatou musíš kvalitně nabrousit (jemnej kotouč), jinak se místo pěkné kaloty na ní může udělat takový nevzhledný "koště".
s tou zelenou to muzu potvrdit, koupil jsem si ji taky na zkousku a byl jsem z toho dost nestastny. okamzite byla jako koule. a hlavne mi pak nechtel zapalovat oblouk, dokud jsem ji zase nenaostril (a zbrousil spicku), proste s kouli mi to nechytalo
Tady je o tom video i s ukázkami. Ten maník to podle všeho s hliníkem umí:
https://www.youtube.com/watch?v=-GJBESqEvLY
peprnik napsal(a):
Tady je o tom video i s ukázkami. Ten maník to podle všeho s hliníkem umí:
https://www.youtube.com/watch?v=-GJBESqEvLY
Ten je husty. Na toho koukam uz dyl bude to chtit par let se mu vyrovnat
Tak ako z niekoho nikdy nebude fenomenalny gitarista, tak isto niekazdy dokaze krasne zvarat priam malovat. Na to netreba zabudat.
S tím nemůžu souhlasit. Sváření není umění (i přesto, že někteří by rádi své sváry vystavovali v galeriích). Sváření je řemeslo a jako takové se ho může naučit prakticky kdokoliv normální (postižené jedince tedy nepočítám). Samozřejmě, že každý máme různé predispozice, ale ty určují jen to, kolik času, tréninku a učení to danému jedinci zabere, aby se dostal na nějakou konkrétní úroveň. Je to stejné jako se studiem na VŠ - většina lidí je schopná vystudovat bakaláře. Problém je, že velká část z nich není ochotna tomu věnovat dostatek času a píle.
Aleš, máš pravdu svar jako takový asi nikoho neohromí .Celek sváření řezáni a tváření ale ohromit může. Někdy hledím co jsou někteří jedinci schopni vytvořit. Určitě to není jen o chtění a pílí. Že by zlaté ručičky?
Atlan, Pat, aleš, áno je to pravda, vždy sa nájde niekto, kto to robí lepšie, to je samozrejmé.
Klimbik, ty si iný jútuber 👍🏻 ( pásovka vyzerá dobre)
Editoval ttomash (15-01-2018 11:28:48)
ttomash napsal(a):
Atlan, Pat, aleš, áno je to pravda, vždy sa nájde niekto, kto to robí lepšie, to je samozrejmé.
Klimbik, ty si iný jútuber 👍🏻 ( pásovka vyzerá dobre)
Diky snazim se. Brzo budu delat maly nerezovy projekt, svareni drzaku na rucnik
Klimbo, keď som dopozeral nejake videá a prelustroval svarforum, mi to príde, že robíš všetko ale dokopy nič. Neber to v zlom. Ak máš doma zariadené v steampunk alebo punk, tak ten držiak povar ako chceš, ale v opačnom prípade to podla mňa nevyužiješ a nepoužiješ a bude to strata času a energií. Toľko k tomu z mojej strany, nech ťa sila sprevádza.
Editoval ttomash (22-01-2018 00:09:20)
ttomash napsal(a):
Klimbo, keď som dopozeral nejake videá a prelustroval svarforum, mi to príde, že robíš všetko ale dokopy nič. Neber to v zlom. Ak máš doma zariadené v steampunk alebo punk, tak ten držiak povar ako chceš, ale v opačnom prípade to podla mňa nevyužiješ a nepoužiješ a bude to strata času a energií. Toľko k tomu z mojej strany, nech ťa sila sprevádza.
No ja si takhle hraju a obcas udelam i neco uzitecneho. A ucim se svarovat