SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, poradil by ni nekdo prosim ohledne koupe tig svarecky ? Vyuzival bych ji na hoby svarovani v garazi. Na netu jsem nasel telwin force 165 nebo omicron. Nebo nejakou mma a predelat. Diky za kazdou radu.
Je tu snad několik stovek stránek o výběru TIGových svářeček. Jste tu podle registrace už tři roky, za tu dobu se tu v sekci TIG/WIG svářečky diskutovaly snad všechny tigové svářečky na zdejším trhu. Proto bude asi lepší začít tam.
A jde predelat lift tig na hf start ?
Budem zly velmi dobre vlakno ohladom kupy TIG stroja je varokove ako vyberal
tak sme sa dopracovali nakoniec ku stroju a je spokojny viac asi napisat nejde.
https://svarforum.cz/forum/viewtopic.ph … 63&p=1
Nejde o ten stroj co si vybral ide o to co ma mat TIG stroj aj ked iba okolo domu. prispecok #4 sa ta priamo tyka.
Ach ako dobra pamat setri klby a klavesnicu
Editoval ihlan (13-11-2017 18:52:22)
Abusek napsal(a):
A jde predelat lift tig na hf start ?
Určitě jde, ale chce to HÓÓÓDNĚ velké znalosti elektrotechniky a taky zřejmě levněji vyjde pořízaní svářečky s HF. Doporučuji se řídit radou Jirkati a hóódně číst...
Doporučuji si rozmyslet co budeš svářet a podle toho vybírej. Budeš chtít svářet i hliník? (asi ne). Zbav se představy, že MMA invertor s přepínačem na TIG je tigová svářečka. Pokud by ses chtěl tigu trochu věnovat, tak určitě svářečku na tig s možností svářet MMA (to je v podstatě každá) Pak je už o cca 10000,- Kč. K tomu lahev(min 10l/200Bar) a redukčák. Argon už dnes díky Polsku není problém.
Nejlevnejsi funkcni co sezenes je Berlan BWIG 180 za 6000 ma hf dva prednastavene pulzy.Sam ji mam 6 let a naprosto v poho mel jsem ji i par mesicu i v praci a vse bez ztraty kyticky.
Ja mám fachwiec a spokojnosť má všetko čo treba DC pulz hf 200A len to istenie pri tých 200A doma trocha problém
mám tuto (mimo jiné):
https://www.naraditechnik.cz/svareci-st … -tig-pulse
jedná se o ekvivalent pegasu co má Rellik a funguje perfektně.
Presne tu mám a som fakt snou spokojný