SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim vas, zvaral som frajerke prasknuty uchyt podsedlovky na motorke , vyvaril som ho a nakoniec som to zabrusil.
Teraz mi kazdy hovori ze to nevydrzi , praskne to znova atd, nakolko som ten zvar zbrusil.
Dnes sme na tom presli dvaja ( cca120kg dokopy ) cca 80km a nic neprasklo
Tak kde je pravda ?
Ram je AlMg s obsahom horcika pod 6%, predohrev materialu na 300°C a pridavny material AlMg5.
Takto ti nikdo fundovaně neodpoví. Dej sem alespoň fotky sváru. Není jasné kde ten svár je, jak je velký a kolik jsi ho ubrousil.
To že to neprasklo o jednom pokusu ještě nic neznamená. Dlouhodobé dynamické namáhání je větší problém.
Zeptám se jen krátce , ta původní prasklina byla unavová nebo po havárii?
Pokud to byla prasklina z únavy, jste nezodpovědný blázen, a ještě uchyt podsedlovky k tomu.
Kurva , tyhle příspěvky tu už někdo zakažte. Je naprosto nepřípustné provádět jakékoliv opravy nosných částí rámu motocyklu.
Kecy a rádoby rady, které tady proběhnou, tyhle ,,opraváře,, jen ponoukají k takovým experimentům.
Založený téma, budu pokračovat.
Když svařím dva plechy jen slitím materiálu, tak to praskne, to vím. A praskne to taky, když mírně srazím hrany, svařím z obou stran s přidáním materiálu a po vychladnutí to obrousím do roviny? Plech je 3 mm tlustý.
Záleží dosť na tom z akého materiálu ten plech je a čo do toho pridáš .
Osobne som sa už stretol s prípadom , že to prasklo samo počas chladnutia.
Bolo to predtým zavarené bez pridania prídavného materiálu.
Po opätovnom prevarení ale už s pridaním prídavného materiálu sa praskliny neobjavili .
Editoval m.evil (06-11-2017 15:14:45)