SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravím
Keďže som amatérsky zvárač, chýba prax stále sa mi (najmä v zložitých pozíciach) dotkol drôt elektródy a zase bolo treba brúsiť, tak som si zostrojil niečo takéto už zváram bez problémov a hlavne oveľa rýchlejšie (niekedy zvar ani nezmodrá), bohužiaľ nedá sa s tým všade dostať potom nastupuje klasika.
ovládanie ešte nieje hotové (ani som to nechcel ukazovať ale potom by ste nevedeli ako sa to ovláda) ovláda sa na ňom spustenie zvárania, + - ampére,drôt dopredu dozadu, časovaný alebo manuálny posuv drôtu, vypínač toho ovládača a ako hračka dióda zapnutia, chcel by som to celé ešte urobiť na horák ergonomicky usporiadané (aby som mal jednu ruku úplne volnú na pridržiavanie), len som doteraz nevedel či to bude fungovať tak som nechcel rozvŕtať nový horák
takto to vyzerá z vnútra
toto je kompletka
a toto som s tým zatiaľ pozváral okrem paru iných drobností
možno že niekto kto nemá možnosť získať prax, tak ako ja (dnes som vyprázdnil druhú 20l flašu argonu) a predsa si chce niečo pozvárať tak toto mu určite pomôže a možno že pridáte nejaké vylepšenia
Parada. Peter35, ver tomu ze vela ludom co citaju svarforum si prave nasadil chrobaka do hlavy..
Když jsem poprve viděl mechanizované svařování metodou TIG asi před 15 lety v rakouském Welsu tak jsem byl přímo unesen vzhledem i jakostí svárů. Hořák s podáváním byl umístěn na svařovacím robotu, aby bylo možné regulovat posuv podle průvaru. Bohužel, metoda nedoznala většího rozšíření právě kvůli nutnosti složité regulace. V případech velkých serií se ale používá.
preto aj ja najviac používam manuálny posuv drôtu, proste posuniem kedy chcem a presne to hodí kvapôčku pod elektródu
peter35
Pekne vymyslene , len ako ovladas tolko funkcii na horaku co pises v Rukaviciach ...
Peter35, mohl by si přidat fotky svárů s tvým zlepšovákem?
vsak na to obrazku, ten čierny puk :-D mam tie spinače uložené presne aby som po slepiačky vedel všetko ovladať, pišem že na horaku to idem ešte len urobiť ale tiež nejako takto že vyskušam kde mam väčšinov prsty a tam presne dam spinače, rukavice mam tie jemne pre tig nejake soft za 7eur v nich žiadny problem na tych malych spinačoch funguju na 100%
no nechcem si robiť hanbu preto fotky zvarov nedávam, no ale keď chcete tu sú nejaké keď som začal robiť bazén, podotýkam že som amatér a snažím sa ako viem, hoci tieto zvary boli skôr na kvalitu ako na krasu, aby mi to voda neroztrhla, myslím že to bolo varené asi 90-100A pulz, 1,6 elektroda veľmi špicatá, je to nerez 304L 2,5mm
rovnaky system ( ale zda sa mi uz s automatizovanym posuvom ) pouzival aj Jodi z "Welding tips & tricks " ( http://www.youtube.com/user/weldingtipsandtricks/videos )